More

  Când îți cumperi Galaxy Note10 și Note10+

  Când îți cumperi Galaxy Note10 și Note10+. Pe 22 august s-a lansat seria Galaxy Note10 de la Samsung în România. Succesul precomenzilor gamei a depășit cu 20% precomenzile înregistrate de Note9 anul trecut.

  Ceea ce înseamnă că dispozitivul a fost dorit de mare parte dintre utilizatori, fie că vorbim despre cei care cumpără pentru prima dată un Note, despre cineva care trece de la Apple, Huawei, Asus, Xiaomi sau OnePlus la Note sau despre cineva care face upgrade de la Note8 sau Note9.

  V-am spus impresiile noastre despre telefoane imediat după lansare și aveți link în descriere cu videoclipul, dacă nu l-ați vizonat. Apoi, am promis că o să și luăm telefoanele Note10 să ne jucăm mai mult cu ele pentru a ne forma o opinie bazată pe experiența de interacțiune cu terminalele.

  Și, iată-mă acum, după 10 zile cu telefoanele Note10, spunându-vă umila mea părere

  Nu mai e o surpriză că sunt fan Note9. Am afirmat asta în repetate rânduri în live-uri, am scris despre asta și în articolele de pe Noobz.ro. Acum, am zis să vă și povestesc ce cred eu despre seria Note10 și dacă merită upgrade-ul de la Note9.

  M-ați mai întrebat de-a lungul timpului ce să alegeți dintre Note10 și S10+ sau dintre S9+ și Note10. Tot ce pot să repet la acest capitol e că dacă deja vă puneți o astfel de întrebare, e bine să nu vă luați Note10. Asta pentru că, s-ar putea să nu vă fie util în interacțiunea de zi cu zi.

  Un telefon Note ți-l cumperi când înțelegi din capul locului de ce ai nevoie de el

  Dar, îl cumperi, în special, atunci când îl folosești pentru business și multi-tasking. Nu că seria S10 nu ar fi bună de utilizat, dar sunt aspecte la care se diferențiază considerabil. Vorbim despre produse diferite, care se adresează la două categorii diferite de clienți.

  În continuare, o să mă refer la Note10 și Note10+ din perspectiva plus valorii pe care ți-o pot aduce în business. Le consider două telefoane foarte bune de business, ideale pentru creatorii de conținut, pentru oamenii de vânzări, pentru experții social media, pentru manageri și directori.

  La fel de bine, pot fi utilizate de fotografii profesioniști pentru a posta rapid de la evenimente fotografii pe Instagram, în special. Dacă ați intrat în trending la capitolul Stories, fie că vorbim de Instagram, Facebook, Snapchat sau YouTube, din nou, seria Note10 vine cu funcții foarte tari care pot fi utile la crearea conținutului.

  Nu-mi place să pun etichete de ”cel mai bun telefon de pe piață”

  Asta pentru că, fiecare telefon este bun în felul său, pentru fiecare categorie de clienți. Depinde mult întreaga experiență de faptul că te afli sau nu într-un ecosistem, de update-urile pe care producătorul le asigură sau nu la timp. Dar și de obișnuința de a utiliza un anumit brand.

  Deja de câțiva ani, nu mai luăm doar telefonul de sine stătător pentru a afirma că e cel mai bun pentru ce avem nevoie. Îl încadrăm într-un ecosistem de produse și servicii. Iar dacă se potrivește pentru ce ne trebuie, îl etichetăm ca fiind cel mai bun.

  În schimb, pot să afirm că Note10 și Note10+ sunt cele mai bune telefoane de business

  Asta din punctul meu de vedere.

  Acum, să și detaliez un pic de ce afirm aspectele acestea.

  În primul rând, nu îți cumperi un telefon Note pentru a pierde timpul pe Facebook, Instagram și YouTube în pauzele de la birou. Da, clar poți face asta cu el, dar trebuie să îi înțelegi capacitățile și să le explorezi la maximum. Dacă plătești peste 5000 lei pe un smartphone, trebuie să și recuperezi investiția. V-am mai spus eu și în cazul Note9 anul trecut, dar și când vorbeam în primăvară despre seria S10. Un telefon scump devine un echipament de business a cărei investiție trebuie să o amortizezi în timp.

  Când îți cumperi Galaxy Note10 și Note10+. Cum puteți să scoateți bani cu ele

  Simplu. Lucrând cu ele zi de zi.

  Ești director sau manager? Trebuie să răspunzi la zeci de email-uri de pe telefon, să susții prezentări, să partajezi ușor date și să ai în permanență la tine un dispozitiv care, dacă e necesar, să țină loc de laptop. Iar Note10+, din punctul meu de vedere, reușește să facă asta cu brio.

  Ești creator de conținut? Fiecare experiență pe care o ai trebuie să fie o sursă de creare de conținut. Fie că ești mai activ pe Instagram, pe Facebook, Snapchat sau YouTube, cu Note10 și Note10+ poți să creezi conținutul de care ai nevoie.

  Am butonat destul de intens telefoanele, iar la capitolul camere, stau foarte bine. Trebuie doar să aloci timpul necesar pentru a te obișnui cu funcționalitățile, pentru a le optimiza după stilul personal de lucru, iar apoi totul va fi simplu.

  Seria Note10 vine cu îmbunătățiri atât la capitolul foto, cât și video. Pe lângă faptul că poți crea conținut senzațional cu ajutorul realității augmentate, pe care îl poți partaja apoi în Stories, poți filma și edita de pe telefon materialele la o calitate mult mai bună chiar și decât Note9.

  Am spus când s-a lansat Note10 că nu voi face upgrade. Asta pentru că, încă nu am ajuns să folosesc Note9 la capacitatea sa maximă. În schimb, rămâne de văzut ce voi face la viitorul Note care se va lansa în 2020.

  Dar, comparând Note9 cu Note10 și Note10+

  N-ai cum să nu sesizezi că s-a făcut un upgrade considerabil. De la suprafața ecranului, care este mai mare și aproape fără margini, până la modul în care interacționezi cu telefon folosindu-te de S Pen și continuând cu memoria.

  Din nou, nu o să comentez modul în care analizează ceilalți creatori de conținut review-uri despre telefoane. Personal, merg în zona de experiență de utilizare și utilitate. Mă interesează mai puțin să vorbesc despre pachete de specificații și să compar GB de RAM de pe unul cu altul, megapixeli sau culori.

  E clar că în piață se urmează un trend, care pornește în general de la un brand care a fost mai rapid și inovativ. Apoi, restul de aliniază. O dată la o perioadă, alt brand inițiază alt trend și așa mai departe.

  Dar, ce contează, de fapt, în cele din urmă, e ca experiența utilizatorului să primeze. Și când spun experiență, nu mă opresc exclusiv la interacțiunea consumatorului cu telefonul. Ci aș continua cu informațiile ajutătoare pe care producătorul le furnizează constant, cu aplicațiile utile care îți pot ușura viața, cu suportul post-cumpărare.

  E esențial ca brandul să reușească să mențină nivelul de satisfacție după cumpărare, asta dacă se dorește ca utilizatorul să fie mulțumit pe termen lung și să recomande mai departe produsul. Dacă brandul înțelege că cel mai bun brand ambasador pentru produsele sale este însuși clientul final, atunci business-ul său va fi un succes.

  O să vă mai spus câteva idei în calitate de utilizator Note9 și închei

  Orice alte întrebări, le aștept în comentarii. Telefonul este o prelungire a ta ca manager, ca om de vânzări, ca fotograf, ca om de conținut, într-un cuvânt – ca om de business. Iar dacă ești un om de afaceri adevărat, gândește-l ca pe o investiție și, măcar ca un experiment, vezi cum poți scoate bani cu el într-un an de utilizare.

  Dacă e să fac un calcul despre ce bani am reușit eu să fac cu Note9 într-un an de utilizare, am vorbi despre o sumă cam de 3 ori mai mare decât a fost prețul telefonului la achiziționare. De unde reies acești bani? Din email-urile transmise, din conținutul creat cu smartphone-ul în vacanțe și la evenimentele la care am mers.

  Din ușurința de a edita conținutul direct de pe telefon pentru a-l distribui mai apoi în social media pentru a-l vedea cei care mă urmăresc. Dar și din simplu fapt că am folosit telefonul pentru a înregistra audio sau audio-video momente importante care au generat conținut pentru care am fost plătită.

  Poți face bani cu telefonul? Categoric. Am mai explicat cum prin articolele de pe site. Esențial este să îl înrolezi în activitățile zilnice și să îl vezi ca pe un generator de venituri.

  Când îți cumperi Galaxy Note10 și Note10+

  Este prima dată când Samsung lansează două telefoane în gama Note. Avem o opțiune mai mică și una mai mare. Între Note9 și Note10+ nu sunt diferențe sesizabile la capitolul dimensiune și greutate. În schimb, între Note10 și Note9, da. Vrei ceva mai mic, mai ușor de manevrat cu o mână, care să încapă în orice buzunar, mergi pe Note10.

  Ai nevoie de ceva mai puternic și mai mare, mergi pe Note10+. Personal, aleg întotdeauna mai mare. Asta pentru că, atunci când folosesc concomitent mai multe aplicații și le împart pe ecranul telefonului, trebuie să-mi ajungă spațiul să mă desfășor.

  Apoi, esențial de menționat ar mai fi faptul că la Note10 memoria este limitată la 8GB de RAM cu 256GB stocare internă. Nu ai suport pentru expansiune microSD, așa că trebuie să fii ceva mai atent la perioadele în care trebuie să curăți telefonul.

  La Note9, care are 6GB de RAM cu 128GB stocare internă, cam la 3000 de fotografii și până în 10 videoclipuri 4K, trebuie să curăț. Asta înseamnă o administrare a conținutului cam o dată la 3 luni de zile. Atunci mut documentele pe un laptop, păstrez pe telefon ce reutilizez și fac loc pentru alte date. Practic, dacă alegeți Note10 și sunteți tipul meu de utilizator. Fotografiați și filmați mult, spațiul după o perioadă de două săptămâni de vacanță va fi ”invadat”.

  La Note10+, ai două opțiuni de memorie

  În funcție de cea aleasă, dai mai mulți sau mai puțini bani pe telefon. Ai disponibilă versiunea de 12 cu 256 și pe cea de 12 cu 512. Dar, esențial este că ai suport pentru card de memorie microSD de până la 1TB. Cu alte cuvinte, spațiul duce jocuri, fotografii 4K, videoclipuri 4K, multi-tasking, tot ce vrei. Iar administrarea datelor nu trebuie să o mai faceți la fel de des ca la Note10.

  Închei aici. Dacă aveți nevoie de specificații și alte date despre seria Note10, vă las link către articolele pe care le-am scris pe Noobz.ro. Dacă aveți orice alte întrebări, nu ezitați să îmi scrieți. Vă răspund cu drag. Dacă vă cumpărați Note10 și Note10+, recomandarea, ca de fiecare dată este să achiziționați și o husă de protecție. Telefoanele vin cu folie pentru display din fabrică. Vezi video cu cele 32 de huse de protecție de la MobileDirect.ro.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here