More

  Huawei e ca un avion în cădere liberă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am început ziua urmărind partea a 2-a din „A coffee with Ren”. După aproximativ 4 luni de zile de când Președintele Huawei, Ren Zhengfei, nu a mai declarat nimic notabil pe marginea sorții Huawei în afara granițelor Chinei.

  ?Ce concluzii am tras, pe scurt:

  Președintele Huawei încă nu are de comunicat nimic notabil. Vorbește doar ce se aprobă de către cei din staff și nu își folosește dreptul de veto să spună lucrurilor pe nume.

  Încă se referă la nesiguranța partenerilor globali cu privire la securitatea datelor și acuzația de spionaj în folosul Chinei ca la „un avion ciuruit pe care se străduiește să îl peticească”, în speranța că nu se va prăbuși.

  Ren vorbește foarte mult în metafore

  Spune că: „SUA este vârful muntelui Everest. Iar Huawei e undeva la bază, așteptând apa de pe creste să se topească pentru a fi folosită cu scopul de a supraviețui”. Iar dacă America refuză să mai lase apa să ajungă la bază, Huawei se vede nevoită să înceapă să sape.

  Acum, de aici reies 2 lucruri: că producătorul chinez se mai agață cu un fir de păr de speranța că va relua afacerile cu SUA și va ieși de pe lista entităților. Sau că, dacă SUA nu schimbă nimic, Huawei va avea de luptat multă vreme, să își recapete poziția pierdută anul aceasta.

  Președintele Huawei mai spune că:

  „Huawei poate să supraviețuiască fără SUA și companiile americane.” Altfel spus, ce face Huawei acum este să vâslească în mijlocul oceanului, cu speranța că va da de uscat, fără ajutor de la cineva (ca să vorbesc și eu în metafore).

  De 2 ori s-a adus în discuție îngrădirea internetului în China. Și faptul că orice companie vrea să facă afaceri în China trebuie să se conformeze adaptării la universul online Chinez, „din motive de securitate”. Poziția Huawei cu privire la un lucru cât se poate de evident pentru orice partener extern este:

  „Nu știm, n-am văzut nimic, nu cunoaștem. Iar dacă așa o fi, noi ne ocupăm de infrastructură, problema securității datelor online în China nu ne preocupă”.

  E și normal ca reprezentanții Huawei să susțină aceste aberații

  Mai ales că, dacă SUA nu revine asupra deciziilor luate în mai anul acesta, China va avea de pompat puternic ca Huawei să nu cadă și să se aleagă praful de ea.

  Cum spunea un interlocutor din panel, China are tot interesul să țină spatele Huawei în războiul comercial, pentru că e vorba de a arata lumii care o are mai mare (puterea).

  Ce vedeți acum, cu lansarea Mate 30 în Europa, respectiv România, toate conferințele susținute de Huawei în Parlamentul European și la Paris, lansările în Germania și Franța, plătit deplasările jurnaliștilor în Shenzhen, plus îngrădirea jurnaliștilor care pun întrebări incomode la evenimentele Huawei în România și în extern, fac parte din strategia Huawei de a se ține cât mai mult de colacul de salvare european.

  Huawei manipulează grosolan opinia publică în această perioadă

  Rămâne la latitudinea fiecăruia cât de folosit vrea să se lase. Cu un lucru nu o să fiu niciodată de acord și o să îmi susțin crezurile până în pânzele albe: minciuna. Huawei minte mult! Iar acest lucru se vede clar, inclusiv din informațiile eronate pe care directorii companiei le dau publicității la diferite conferințe de presă. Informații pe care Ren Zhengfei nu le știe și nu le susține.

  Întrebat fiind dacă pe anul viitor Huawei va putea susține cel puțin aceleași performanțe la nivel extern fără sprijinul SUA, Ren spune că:

  „Nu poate să divulge secretele companiei și planurile pe care le are”. Un mare bullshit, scuzați-mi limbajul. Cu siguranță, Huawei știe că va eșua lamentabil și tot ce mai spera este ca Germania să se întoarcă cu spatele la SUA și să o ajute în menținerea afacerilor companiei în Europa.

  Un jurnalist din Noua Zeelanda îl întreabă pe președintele Huawei de ce nu se duce direct la Trump, care este un bully și doar printr-o confruntare directă își va schimba poziția față de Huawei.

  Brusc, după 6 luni de când Ren spunea că:

  „Nici rugat în genunchi el nu se va duce în SUA să negocieze ca Huawei să facă afaceri acolo” și „nici dacă îl sună personal Trump, el nu se duce în SUA la discuții”, acesta declară în videoclipul de față că: „el se duce la Trump dacă e chemat”, „e dispus să vorbească cu Trump, dar nu are numărul lui de telefon”. După care o dă intr-o ironie ieftină, care îi știrbește încă o dată din credibilitate.

  Huawei nu are niciun plan pentru cel puțin un an de acum încolo

  Nu vine niciun Harmony OS în primăvară, cum spunea Richard Yu la I Like IT de la Pro TV cu ocazia IFA Berlin 2019.

  Compania spune că investește masiv în cercetare și dezvoltare și că din 2021 se va vedea dacă planurile vor da roade. Până atunci, se va strădui din răsputeri să se mențină în mentalul colectiv.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.