More

  Orange Money după o lună de utilizare: Banii nu se țin la saltea

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urmă cu o lună de zile, am luat decizia să încep să administrez cheltuielile prin Orange Money. De ce acest serviciu și nu altul? Pentru că sunt abonat Orange de ani de zile, am încredere în serviciile companiei și am găsit aici cel mai bun serviciu pentru suport clienți.

  În plus, urmăresc evoluția Orange Money încă din 2016, iar decizia nu a venit peste noapte. Am avut nevoie de 3 ani de zile să mă conving că merită să încerc.

  De-a lungul anilor, am testat serviciile multor bănci. La unele sunt în continuare client, dar le folosesc doar parțial ofertele. La altele am renunțat rapid, din motive ce țin de incapacitatea acestora de a ține pasul cu nevoile clienților.

  Eu sunt tipul de client pe care îl poți avea cu tine până la final

  Al meu sau al companiei. Dacă știi să ai grijă de nevoile mele, de siguranța mea și nu mă faci să mă simt ”încă unul din sutele de mii”.

  Dacă m-ați mai urmărit și cu alte ocazii, atât aici pe canal, cât și pe Noobz.ro, știți că pun multe întrebări. Cu greu mă las convinsă de ceva. Mai ales, atunci când la mijloc este vorba despre siguranța banilor mei.

  Orange este departe de a fi compania perfectă. În schimb, în cei peste 13 ani de interacțiune cu operatorul, constant am văzut îmbunătățiri. Vorbim despre un furnizor de servicii nu doar de telecomunicații. Ci și de banking și B2B. Chiar vă invit să vedeți performanțele companiei în această zonă. Dar să nu uităm de implicarea Orange în educația tinerilor pasionați de tehnologie.

  Categoric, nu doar Orange se implică în astfel de proiecte de CSR. Dar v-am spus, sunt 13 ani de când interacționez cu operatorul, iar cu fiecare an a fost mai bine. Inclusiv acesta aspect a contribuit la decizia mea de a începe să folosesc Orange Money.

  E drept, am avut unele momente când mă tenta să mă portez la alți operatori de telefonie mobilă. Dar am trecut rapid în revistă avantajele și dezavantajele, iar decizia finală nici nu mai e cazul să o verbalizez.

  Mi-am propus ca primele trei luni cu Orange Money să fie de test

  Iar dacă după această perioadă voi fi convinsă să folosesc pe termen lung serviciul de banking, cu siguranță mulți prieteni și cunoscuți vor fi convertiți pe parcurs. Asta pentru că, dacă îmi place un lucru, vorbesc despre el ori de câte ori am ocazia. În plus, îmi doresc și cei din jur să aibă parte de aceeași experiență.

  Dar, abia s-a încheiat prima lună cu Orange Money. Ce am învățat în acest timp, vă spun în minutele ce urmează. Dacă aveți întrebări suplimentare, notați-le în comentarii. Sunt deschisă la orice tip de întrebări pentru că doar așa putem trage împreună concluziile cele mai bune.

  Mi-am făcut cont Orange Money încă din luna martie

  Dar, am amânat să comand un card până în septembrie. Sunt genul de utilizator care are un stil de lucru destul de riguros, iar dacă mi-am creat un workflow, cu greu mai schimb procedurile.

  E la fel ca atunci când lucrezi foarte bine în colectivul în care te afli și vine un șef nou, cu o nouă structură de lucru. Te adaptezi mai greu. Eu am nevoie să mă conving că e nevoie de schimbare, înainte de a îmbrățișa schimbarea. Înțelegeți ce zic!

  În septembrie, am comandat cardul de debit Classic Orange Money. Pentru că nu călătorim foarte mult, nu am considerat necesar, pentru moment, să optez pentru Platinum.

  comanda card orange money

  Am ales să îmi fie livrat acasă prin curier pentru costul de 10 lei, deși aș fi putut să optez și pentru ridicarea sa din cel mai apropiat magazin Orange, fără costuri suplimentare. Cardul a ajuns în 3 zile lucrătoare, iar de aici a început distracția.

  locatii orange

  Și spun distracție pentru că eu și Cristi suntem un fel de Millidge și Doig de la Orange. N-ai cum să te plictisești de boacănele pe care le facem.

  Cum îți faci cont Orange Money – Pas cu pas!

  Când ajunge cardul la tine, pentru a putea efectua plăți cu el, trebuie să îl activezi la un bancomat

  Codul PIN îl primești prin SMS și nu-ți rămâne decât să folosești cel mai apropiat bancomat pentru a activa cardul. Desigur, pentru că la teorie suntem numărul 1, iar la practică mereu o dăm în bară, nu am activat cardul.

  Și, iată-ne cu bani în contul Orange Money, dar aflându-ne în imposibilitatea de a plăti ce am consumat la restaurant. Comandasem o pizza cu un vin bun de Purcari, ne relaxasem crunt și nu aveam pic de cash la noi. Când a venit nota de plată, nu înțelegeam de ce nu putem să plătim cu cardul.

  Am fi plătit cu smartphone-ul, dar nu funcționa tot din vina noastră. Trebuia să intrăm în setările din aplicație să activăm plățile NFC.

  Vă zic, de cele mai multe ori nu produsul și serviciul sunt problema, ci utilizatorul neatent, în speță noi.

  În Otopeni, obiectivele de interes sunt destul de aproape unul de altul. Așa că, mi-am adus aminte că nu am activat cardul la bancomat și a mers Cristi să rezolve problema. Acum, eu nu fac decât să vă recomand să învățați din experiența noastră și să nu uitați la fel.

  Fiți atenți la setările din aplicația Orange Money

  De asemenea, în aplicație sunt o serie de setări prin care vă recomand să treceți și să le optimizați în funcție de interes. Trebuie să activați funcția pentru plăți online, dacă vreți să faceți plăți online. Spre exemplu, când am comandat de la About You de încălțat, nu reușeam să facem plata online și nu înțelegeam de ce.

  Iar Orange ne-a transmis un SMS prin care ne notifica să activăm funcția de plăți online. Cumva, chiar dacă nu știi ce să faci, afli rapid care este pasul următor, pentru că Orange Money depistează ce ai nevoie în funcție de etapa la care te împotmolești. Iar chestia asta mi se pare super utilă.

  Poți alege să primești notificări prin sms, email și aplicație sau doar prin una sau două dintre ele. Cum crezi că e mai bine pentru tine. Inițial foloseam toate trei tipurile de notificări. Ulterior, am rămas doar la cea din aplicație și prin SMS.

  Ca să plătești cu smartphone-ul, ai nevoie și de aplicația Orange Pay

  Aceasta se instalează separat de Orange Money, trebuie să îți introduci toate datele necesare, iar ea  îți va permite să plătești fără să ai nevoie de cardul de debit. Orange Pay este necesară inclusiv pentru plățile cu smartwatch-ul.

  Iar ca să ne descrețim puțin frunțile, citez din sora mea, Maria, în vârstă de 16 ani, când m-a văzut că plătesc cu telefonul: ”Băi, ce-am ajuns să trăim în 2019!”.

  Pentru a face plata cu smartphone-ul

  Trebuie să ai ecranul deblocat și nu e necesară utilizarea niciunei parole, indiferent de suma achitată. Prefer să fac plățile cu telefonul și nu cu cardul. De ce, pentru că nu trebuie să țin minte încă un cod PIN.

  De când folosesc Orange Money, am apucat să plătesc de două ori facturile pentru abonamentele de telefonie mobilă Orange.

  La fiecare factură plătită, mi s-au întors în cont 10% din totalul sumei

  În total, am economisit peste 80 lei. Bani pe care îi strâng în cont alături de alți 10% în fiecare lună și îi pot folosi pentru orice alte cheltuieli doresc. Iar dacă ați vedea cât de simplu și rapid se plătesc facturile cu Orange Money, o să fiți cel puțin la fel de suprinși plăcut cum am fost noi.

  Efectiv, intri în aplicație, scanezi factura, ți se afișează suma de plată și finalizezi tranzacția. Din start, câteva minute bune sunt economisite la plățile prin Orange Money.

  Dar asta la facturile furnizorilor. Pentru că facturile pentru serviciile de telefonie Orange le plătești doar prin introducerea numărului de telefon.

  De peste o lună de zile știm și noi în sfârșit pe ce și când cheltuim banii

  Până nu demult, strângeam toate bonurile, apoi le treceam pe un carnețel și separam cheltuielile pe categorii de interese. Era și o plăcere vinovată de-ale mele, dar cam presupunea timp.

  Acum, știm ce bani avem disponibili, ce facturi am plătit și care au mai rămas de plată, când cheltuiesc eu, când Cristi, iar dacă rămânem fără bani în cont, alimentarea se face în câteva secunde din orice cont bancar.

  Până acum, am reușit să o convertesc pe sora mea mai mare să își facă cont Orange Money, dar și pe unul dintre Oamenii Noobz care ne urmărește și interacționează frecvent cu noi.

  Iar partea super tare la relația cu sora mea este că ne putem transfera bani prin Orange Money doar prin introducerea numărului de telefon. Pentru că suntem abonate Orange amândouă, suntem în evidența companiei. Astfel nu mai trebuie să ne batem capul cu niciun IBAN pentru a ne trimite bani.

  Vă spun, experiența cu Orange Money este cât se poate de interesantă și utilă

  Pe lângă 10% reducere la facturile Orange, beneficiezi periodic și de alte oferte. Spre exemplu, în octombrie am primit un cod de reducere în valoare de 50 lei pentru cumpărături de 350 lei de la Intersport.

  Când mi-am comandat cardul, am primit reducere 100 euro pentru achiziționarea unui iPhone și 20% reducere pentru smartwatch-uri Fitbit și Garmin.

  Puteți beneficia și voi de ele dacă vă faceți cont Orange Money până la finalul anului și primiți statutul de Founder Member.

  La final, trebuie să anunț utilizatorii Apple că Apple Pay este de acum și în Orange Money

  Adică, în cea mai recentă variantă a aplicației, utilizatorii iOS pot adăuga Apple Pay prin cardurile de debit Orange Money atât pe iPhone (model 6 sau ulterior), cât și pe orice Apple Watch, fără a fi necesară introducerea manuală a numărului de card sau data de exiprare.

  Astfel, Orange Money acoperă toate modalitățile de plată NFC disponibile în România.

  Aplicația Orange Money poate fi descărcată gratuit din Play Store sau App Store.

  Dacă folosiți deja Orange Money, spuneți-le și celorlalți utilizatori părerea voastră despre serviciul digital bancar. Cu siguranță îi va ajuta în luarea unei decizii.

  Noi continuăm să testăm Orange Money, mai avem două luni de probă. În următorul material din serie o să mergem într-un Orange Shop să vedem cum decurge accesarea unui credit My Reserve.

  Iar în ultimul video vom discuta despre toată experiența cu Orange Money, după care facem LIVE-ul în care oferim premiu un Huawei P20 de la Orange. Nu, nu vă faceți griji de serviciile Google. Telefonul le are pe toate, primește update-urile necesare și este 100% funcțional.

  Vă aștept în comentarii să povestim mai multe, dar și în live-urile din fiecare duminică de la orele 21:00.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.