More

  Smartwatch-ul nu mai e ce era odată. Acum, e ce trebuie!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ai voie să folosești un smartwatch? Știu. Vă așteptați la un clickbait. Cum adică să am voie să folosesc un smartwatch? Cine mă oprește? Este democrație! Dar cam așa se pune problema, nu de către cineva, ci de societate în general. Pentru orice utilizator care face o acțiune, va există cineva care să îi spună „Nu faci bine. Nu îl foloseșți corect. Nu ar trebui să ti se dea voie să faci asta”.

  Statistic vorbind, eu nu ar trebui să port acest smartwatch. De ce? Pentru că nu sunt o persoană activă. Ba din contra, sunt destul de sedentar. Cu toate acestea, că tot romanul, mă încăpățânez să port gadgeturi care să mă motiveze să am o viață mai activă.

  Totuși. Ce ar trebui să mă califice să port o asemenea bijuterie tehnologică? Trebuie să urmez un curs? Ce trebuie să fac pentru a intră în grațiile celor inițiați?

  Răspunsul scurt este nimic. Nu trebuie să îți bați tu capul. S-au gândit alțîi deja la acest lucru. Tu trebuie doar să îl porți.

  Fă un upgrade de la brățară fitness la smartwatch

  Până acum am purtat brățări fitness, pe vremea în care eram la angajator și apucăm să fac cei 10000 de pași pe care îi stabileam că țintă. Iată că timpurile se schimbă, iar tainele antreprenoriatului ne arată că, pentru moment, muncă la birou este cea care ocupă 90% din timp.

  Aici intervine schimbarea. Nu mai ai nevoie de un simplu fitness tracker, ci de un antrenor personal. Cum așa?

  Dacă pentru fitness tracker trebuia că tu să selectezi tipul de antrenament, smartwatch-ul detectează automat tipul de antrenament și îl contorizează. Tu ești prea ocupat să îți mai bați capul cu aceste detalii. Timpul înseamnă bani. Mai mult, Samsung Galaxy Watch Active 2, pe care l-am folosit mai mult de o luna este capabil să detecteze și atunci când înoți.

  Spuneam că nu mai ai un simplu fitness tracker, ci un antrenor personal. Nu glumesc. Dacă ai conectate căștile la smartwatch, pe perioada alergării, vei auzi vocea Bixby cu te încurajează, îți oferă citate motivaționale și îți spune când să mărești pasul și când să încetinești. Asta în funcție de ritmul cardiac și alți indicatori pe care numai antrenorul virtual îi știe.

  Cum m-a ajutat pe mine smartwatch-ul

  Cum mi-a fost mie util? Îmi amintea să mă ridic de pe scaun. Asta făcea și brățară, dar va spuneam că Watch Active 2 este un antrenor personal. Când mă anunță că trebuie să fac mișcare, îmi oferă și câteva exerciții pe care aș putea să le fac. Fie rotiri de corp, fie genuflexiuni, fie alte exerciții. Alegi exercițiul care te coafează și faci 10 repetări.

  Smartwatch-ul le contorizează, te felicita la final, iar eu mă simt mai împlinit și mă pot întoarce la muncă.

  Totuși, de ce mă încăpățânez să port acest smartwatch? Pentru că este versatil. Este un cameleon. Se poate strecura în orice context, fără a atrage atenția. Este ceva ce majoritatea brățărilor fitness nu pot face. Cum se vede o brățară fitness la o ținută elegantă? Va spun eu. Deloc bine.

  Samsung Galaxy Watch Active 2 are un sistem de schimbat a brățărilor foarte simplu și rapid. Dacă mergi la sala sau la înnot, pui cureaua de silicon și ești gata de antrenament. Pentru că smartwatch-ul este rezistent la apă, dar cureaua de piele nu.

  Ai o întâlnire de afaceri? cureaua de piele merge la fix, iar nimeni nu se va uită urat că accesoriul nu se potrivește cu ținută ta. Aici trebuie să ofer un punct în plus pentru Samsung. Au scăpat de bezelul rotativ, care pe mine nu mă atrăgea deloc. Pe acest model au renunțat la bezel, dar au păstrat funcționalitatea de scroll rotativ.

  Încărcarea nu mai este un chin

  Aaaaa, da. Era să uit. Cel mai des întâlnit motiv pentru care nu ai voie să porți un smartwatch este că nu îl încarci la timp. Uiți tot timpul, se duce bateria rapid și nu ai timp să te mai ocupi de încă un dispozitiv. Vestea bună este că smartwatch-urile au evoluat mult. Eu am mers până la 3 zile înainte să fie nevoie să îl pun la încărcat. Deci uite un motiv în plus care te califică, mai nou, să porți smartwatch.

  Haide că ușor ușor, descoperim că putem purta smartwatch-uri, indiferent de ce spune lumea. Vreau să știu de la voi acum, care este motivul pentru care credeți, sau care v-a fost oferit, că nu trebuie să purtați un smartwatch. Lăsați răspunsurile voastre în comentarii. Dacă sunteți curioși și vreți detalii despre modelul pe care l-am testat eu, găsiți mia multe detalii aici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.