More

  Review LG32UK550, un monitor pentru divertisment și relaxare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  LG32UK550 este un monitor ca un televizor, potrivit pentru orice persoană. După monitorul LG27UL55W, pe care îl recomandăm pentru divertisment și productivitate, am testat o lună de zile LGUK550. Spun că este un monitor ca un televizor pentru că din foarte multe puncte de vedere îi văd aplicabilitatea în această direcție.

  Normal, îți va fi recomandat pentru gaming. Dar eu l-am folosit mai mult pentru proiectele de la birou. Am editat video și am creat conținut pentru Noobz. Iar când luam pauză, vizionam seriale pe Netflix.

  Monitorul vine la un preț accesibil, de la 2000 la 2400 lei, în funcție de unde îl achiziționezi. În link-ul din descriere găsiți toate detaliile tehnice de care aveți nevoie. Acesta are o diagonală de 80 cm, adică 32 inch, este 4K UHD și oferă suport pentru 2 porturi HDMI. În plus, oferă suport FreeSync, este flicker safe și are funcție HDR10.

  Suntem deja la al 4-lea monitor LG testat în ultimele 6 luni. Astfel încât, trebuie să vedem cu se diferă acesta din urmă de celelalte modele, pentru care aveți link-uri în descriere. Din start, raportat la primele două monitoare LG testate, vorbim despre o altă categorie de preț, implicit despre un pachet de specificații pentru clasa mid-range.

  Am văzut ce poate monitorul 5K2K de la LG, care este preferatul meu dintre toate. Ne-am lămurit cum e gaming-ul pe monitorul de 6000 lei de la LG. Apoi, am văzut ce spor ai cu monitorul accesibil de 1700 lei testat în luna octombrie. Iar acum, încercăm să înțelegem dacă 2400 lei este un preț potrivit pentru LG32UK550.

  LG32UK550 are un design plăcut, care se înacadrează perfect în orice spațiu

  Începem cu designul. Vorbim despre un monitor nici prea mare, nici prea mic ca dimensiune. Nu are un design slim, dar fiind negru se încadrează foarte bine în decorul oricărui birou. Dacă ai un set-up de gaming negru cu RGB, cum e cazul lui Cristi, monitorul se va încadra la fix. Dar, și dacă ai un birou alb, cum este al meu, acesta se potrivește la fel de bine.

  Nu durează mai mult de câteva minute să prinzi suportul de birou de monitor, iar instalarea nu presupune utilizarea unei șurubelnițe. Suportul se atașează de monitor prin câteva cleme, iar în partea inferioară cu un șurub pe care îl poți înfileta cu mâna. Pentru un management mai bun al cablurilor, în cutie găsești o clemă din plastic pe care o poți prinde de piciorul monitorului.

  Personal, prefer monitoarele cu un design cât mai subțire și elegant. Pe lângă faptul că ocupă mai puțin spațiu, vă spun un secret – strâng mai puțin praf. Dar, acest model de monitor nu mi se adresează în mod special și sunt sigură că există utilizatori care mă vor contrazice.

  Monitorul UK550 are un singur buton de tip joystick pe marginea inferioară. Acesta se mișcă în 4 direcții și poate fi apăsat. Îl folosești pentru volum, HDMI, power off, input, jocuri și setări. Navighezi foarte simplu prin meniu și te poți descurca fără niciun ajutor să personalizezi funcțiile.

  Deși nu are un preț va fel de mare precum monitorul 5K2K sau 34GK950G, LG nu a făcut rabat la calitatea materialelor din care este produs monitorul. Finisajele sunt foarte bune, calitatea plasticului la fel și nimic nu îți lasă senzația că utilizezi un produs ieftin.

  Ecranul monitorului trebuie calibrat pentru obținerea unor culori cât mai fidele

  Din păcate, ecranul monitorului nu se calibrează automat. Primele două săptămâni de testare, l-am folosit fără să fie calibrat. Iar atunci când verificam fotografiile realizate de fotograful Noobz, Adi Păun, culorile pe care le vedeam pe monitorul meu erau diferite de cele reale. Până m-am prins despre ce este vorba, preferam să verific fotografiile de pe monitorul lui Cristi, special gândit pentru fotografi. Apoi, Cristi mi-a calibrat monitorul, iar până la finalul testării experiența a fost una completă.

  Un colorimetru costă de la 1200 lei în sus. Dacă nu ai un astfel de dispozitiv pentru calibrarea ecranelor, îți recomand să apelezi la retailerul de la care achiziționezi produsul pentru a-l calibra. Pe noi ne-a ajutat un prieten. Înțeleg că există și soluții de calibrare ochiometrice, dar nu știu să vă dau detalii la acest capitol.

  Monitorul LG despre care vorbim are un panel VA, nu unul IPS cum vedem la multe monitoare din aceeași categorie. Panelul VA se caracterizează printr-un contrast foarte bun și o profunzime desăvârșită a imaginii. De asemenea, acestea oferă cel mai rapid timp de răspuns, în comparație cu panelurile TN și IPS. Așa că, dacă vrei să folosești monitorul și pentru fotografie sau editare video, nu doar pentru gaming, ți-ar putea fi de folos.

  Nu intru în detalii tehnice cu privire la calibrare. Găsiți numeroase demo-uri în acest sens pe internet. Cert este că, după ce ați calibrat ecranul, experiența de productivitate și divertisment este pe măsură.

  Sunetul este decent, dar nu excelează

  La capitolul sunet, n-aș spune că LG32UK550 mă dă pe spate. Dacă editezi video, nu te ajută prea mult difuzorul. Obligatoriu e recomandat să utilizeză căști sau o boxă wireless. Pentru gaming, sigur folosești oricum o pereche de căști. Iar pentru filme, dacă le vizionezi cu un volum mediu sau mai încet, n-ar trebui să te deranjeze.

  Nu recomand niciodată volumul la 100% pe niciun dispozitiv. Nu neapărat din cauza distorsiunilor care pot să apară, ci pentru că trebuie să îți protejezi auzul. Cum îi recomand și lui Cristi de fiecare dată, un nivel de 50 – 60% este tot ce-ți trebuie. Atât în difuzorul monitorului, cât și în căști. Dacă respecți acest interval, cu siguranță vei fi mulțumit de acest monitor.

  LG32UK550 este monitorul perfect pentru divertisment și relaxare

  Iar acum mă întorc la ideea din titlu. De ce spun că LGUK550 este un monitor ca un televizor. Diagonala sa mi-a adus aminte de ultimul televizor pe care l-am avut înainte să trecem la cele cu diagonală de 55 inch. 80 de cm sunt mai mult decât suficienți să vizionezi filme de la o distanță relativ mică față de monitor. În plus, vorbim despre un monitor 4K UHD cu funcție HDR. Clar la capitolul divertisment ai parte de o experiență care să placă ochiului.

  Personal, nu mă mai uit de multă vreme la TV. Dacă arde, mai urmăresc o știre sau un debate de interes public, dar cam atât. În rest, tot ce urmăresc e online. Pe YouTube și pe Netflix. Iar acest monitor este potrivit pentru oricine a uitat de multă vreme ce înseamnă televiziune prin cablu și e permanent conectat la online.

  Este un monitor ce poate fi conectat la laptop. Eu așa l-am folosit cel mai mult. Pentru că display-ul de de 15 inch al laptopului nu e suficient de mare pentru când lucrez mai mult de 2 – 3 ore pe zi. Conexiunea se face clasic, prin cablu HDMI, iar totul funcționează foarte bine. Din păcate, monitorul nu are porturi USB. Însă, are port pentru mufă-jack. În cazul în care vrei să conectezi căștile pe fir sau o boxă.

  De ce merită LG32UK550

  Pentru ce merită să cumperi monitorul LG32UK550? Pentru imagine de foarte bună calitate, culori cu un contrast puternic, luminoase. Pentru panoul VA care redă cele mai fine detalii. Pentru posibilitatea de reglare pe înălțime și înclinare față-spate. Dar și pentru sunetul redat prin periferice, dacă le conectezi prin portul jack.

  Ce aspecte negative are monitorul? Calitatea sunetului în difuzor, după cum am precizat anterior, este slabă. La un nivel deloc plăcut pentru gaming în mod special, dar și pentru divertisment.

  Dacă mai aveți întrebări despre acest monitor, le aștept în comentarii. Iar pentru că am promis la finalul testărilor monitoarelor LG că vă spun topul preferințelor mele, acesta arată astfel:

  Monitorul 5K2K pe primul loc, urmat de monitorul de productivitate UL55W. Apoi, ar fi monitorul de gaming de 6000 lei și pe locul 4 ultimul model testat, despre care am vorbit în acest articol.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.