More

  Instagram introduce limită de vârstă de 13 ani

  Instagram introduce limită de vârstă, începând cu 4 decembrie. Platforma devine mai responsabilă în ceea ce privește utilizatorii minori. Astfel, cei sub 13 ani nu-și vor putea crea un cont nou.

  De asemenea, aplicația va cere datele de pe contul de Facebook al tinerilor pentru a verifica vârsta acestora. Limita de vârstă se aplică doar pentru noii utilizatori. Astfel că cei deja înscriși pe platformă, care nu au vârsta de 13 ani, sunt scutiți de aceasta.

  Aplicația, un loc mai sigur pentru utilizatorii ei

  Instagram a introdus limita de vârstă, cu mențiunea că anii nu va fi vizibili pentru ceilalți utilizatori. Dar și că va exista un control mai bun asupra experienței pe care tinerii o vor avea pe platforma social media. Limita de vârstă presupune că Instagram se va folosi de aceasta pentru a oferi noi informații despre setări și securitate tinerilor.

  La acest lucru se mai adaugă și o altă opțiune. Doar persoanele urmărite de către tineri îi vor putea contacta, adăuga în grupuri sau le vor răspunde la povești.

  Așadar, aceștia vor fi scutiți de mesajele spam sau de grupurile în care nu doresc să intre. Noile îmbunătățiri ale aplicației urmează să fie disponibile în următoarele actualizări ale acesteia.

  Instagram introduce limită de vârstă de 13 ani – De ce?

  Creatorii platformei de photosharing au fost acuzați că nu le pasă de siguranța utilizatorilor. Comparat cu Facebook, Snapchat și TikTok care au deja o limită de vârstă.

  Totodată, inițiativa a fost luată ca o promisiune făcută rețelei Facebook anul trecut, pentru a descuraja tinerii să se înscrie dacă nu au o vârstă adecvată. Dar asta și pentru faptul că rămăsese printre puținele platforme care nu implimentaseră o limită.

  Aplicația TikTok a creat chiar și o secțiune separată pentru tineri, unde nu se pot lăsa comentarii sau posta videoclipuri. Secțiunea a apărut după ce aplicația a primit o amendă de la FTC pentru încălcarea regulilor de siguranță a copiilor în mediul online.

  Un reprezentant Instagram a declarat că ”nu s-au gândit mai devreme la această limită”. Inițial, se dorea ca aplicația să fie un loc în care toată lumea să se exprime pe deplin, indiferent de vârstă.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here