Elon Musk câștigă procesul de defăimare

Ciocan Andra
- 10.12.2019, 13:45 în Evenimente
6

SHARES
Elon Musk câștigă procesul de defăimare

Elon Musk câștigă procesul de defăimare intentat dr speologul Vernon Unsworth. Acesta din urmă a ajutat la salvarea a 13 persoane dintr-o peșteră din Thailanda și a avut un adevărat scandal public cu CEO-ul Tesla.

Deși speologul a fost numit pedofil de către Elon Musk, tweet-urile părintelui Tesla nu întrunesc standardele de defăimare. Asta a fost decizia instanței dată în urmă cu câteva zile.

Elon Musk câștigă procesul de defăimare – Care a fost decizia

Judecătorul a stabilit că era nevoie de 5 pași ca tweet-urile să fie declarate defăimătoare.

Carl Shusterman, unul dintre cei opt membrii ai juriului a declarat că cine a citit tweet-urile lui Musk nu ar fi știut despre cine e vorba. Așadar, Musk a declarat că pentru el, credința în umanitate este restabilită, în urma deciziei judecătorului.

Cei doi au fost chemați apoi pentru observațiile de încheiere a procesului. Atât Musk, cât și Unsworth au părut triști în timpul acestora. Mai mult, Unsworth părea să-și șteargă lacrimile în timp ce Alex Spiro, avocatul lui Musk, vorbea.

L. Lin Wood, avocatul lui Unsworth, crede că Musk s-a implicat în salvarea persoanelor din peșteră doar pentru atenție. Wood a mai declarat că tweet-urile lui Musk au aruncat o „bombă nucleară” asupra lui Unsworth, care îl va afecta probabil pentru tot restul vieții. Avocatul a cerut daune de aproximativ 190 de miliarde de dolari.

După verdict, Wood a declarat că nu a vrut să câștige procesul împotriva lui Musk, ci mai degrabă să-l aducă în judecată. „Nu se întâmplă des ca David să-l învingă pe Goliat”, a mai spus acesta.

În legătură cu reputația lui Unsworth, Wood a asigurat reporterii că persoanele care îl cunosc pe Vernon Unsworth nu au crezut niciodată acuzațiile false ale lui Musk.

Încă de marți, instanța din Los Angeles a auzit despre tweet-urile dintre Unsworth și Musk. Despre acestea, Musk a spus că nu le-a considerat defăimătoare, în timp ce Unsworth s-a simțit lezat de ele.

Cum s-a ajuns la proces

Rick Stanton, implicat în salvarea echipei de fotbal thailandeze prinse în peșteră în iulie 2018, a declarat că Unsowrth cunoștea cel mai bine peștera și a știut cum să-i salveze. Musk a intervenit în salvarea echipei cu un minisubmarin, ca un plan de rezervă. Deși nu a fost nevoie de acesta, Unsworth a declarat ulterior că planul lui nu ar fi mers niciodată, folosind inclusiv cuvinte ofensatoare.

Înainte de trimiterea tweet-urilor, Musk a urmărit clipul cu cele spuse de Unsworth de câteva ori. Apoi, a mărturisit că nu știa că speologul era implicat în salvare, considerându-l un expatriat ce locuia în Thailanda. După tweet-ul în care Musk l-a numit pedofil pe speolog, acesta l-a șters și și-a cerut scuze.

Spiro a precizat că tweet-urile au fost doar insulte, iar instanțele federale nu sunt destinate persoanelor care se insultă reciproc. Avocatul a cerut în repetate rânduri să știe despre o femeie cunoscută lui Unsworth, pe nume Tik. Aceasta ar fi putut vorbi despre suferința speologului.

Ca un rezumat, Spiro a caracterizat toată situația dintre Musk și Unsworth ca fiind o ceartă și că în certuri oamenii se insultă.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!