More

  Canon 1DX MIII: Zvonuri despre o cameră foto ultramodernă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Canon 1DX MIII se anunță a fi o cameră foto/video ultramodernă, chiar dacă aparetele foto mirrorless sunt în trend. Compania vrea să ne dovedească faptul că încă ne putem baza pe DSLR-uri și că acest aparat este unul revoluționar.

  Noul Canon 1DX MIII este nu numai un aparat foto excelent pentru sporturi, noutăți și fotografierea animalelor sălbatice. Este și o cameră video excepțională.

  Canon 1DX MIII – Ce face aparatul gigantic

  În primul rând, camera este un DSLR foarte mare. Dacă ești obișnuit cu camerele compacte mirorless, acest Canon o să ți se pară poate prea mare. Corpul camerei este aproape pătrat, pentru un model care vine cu un grip secundar (și cu roțițe de control). De asemenea, există și un obturator pentru a putea schimba orientarea pozei.

  Totuși, mărimea impresionantă a acestuia are un scop. Seria 1DX este construită pentru durabilitate, fiabilitate, acuratețe și viteză. Senzorul de 20.1MP nu este deosebit, dar numărul modest de MP îi oferă o viteză de fotografiere de 16FPS prin vizorul camerei.

  Cu toate că aparatul este zgomotos și se poate mișca în mâini dacă faci multe poze una după alta, viteza este incredibilă. În schimb, dacă ai bloca oglinda și ai încadra-o printr-un ecran LCD, ai putea face poze în 20FPS fără niciun sunet. Dacă faci asta, singurul indiciu care ți-ar arăta că aparatul nu este ”mort” este numărul de cadre de pe ecran.

  Chiar și la această viteză, 1DX MIII este capabil să urmărească autofocusul. Sistemul de focalizare este impresionant, blocându-se pe fețe sau obiecte și urmărindu-le peste tot, chiar dacă sunt și alte obiecte în peisaj. Modul funcționează la fel de bine și pentru video. Poți urmări și chiar încercui un subiect, menținând în același timp o focalizare perfectă pe acesta.

  Mai multe detalii despre autofocusul camerei

  De asemenea, sistemul este foarte intuitiv la control. Butonul de autofocus al camerei care implică focalizarea este și un touch pad, folosit pentru schimbarea punctului de focalizare în jurul ecranului.

  Această specificație este asemenătoare cu un touch bar de pe camera Canon EOS R. Diferența dintre cele două este că touch pad-ul se simte mult mai intuitiv. Cu o mică mișcare a degetului, punctul de focalizare se schimbă în direcția dorită.

  Sistemul de autofocus poate fi foarte personalizat. Aproape fiecare funcție poate fi modificată în funcție de dorințele tale. De la viteza cu care camera schimbă focalizarea, până la viteza schimbării subiecților. Există, de asemenea, un mod auto care îi permite camerei să aleagă cele mai bune setări de autofocus.

  Cum poate fi 1DX MIII o cameră video excelentă

  Chiar dacă Canon a venit cu un suport video pe seria 5D, ultimele sale modele nu au oferit chiar cele mai bune funcții pentru filmare. Probabil compania a vrut să evite concurența cu linia C de camere de cinema. Chiar și așa, când vine vorba de opțiuni pentru rezoluție înaltă, rată de frame-uri și calitate video, camerele recent lansate de Canon au fost dezamăgitoare.

  Pentru a-și reveni la acest capitol, compania a decis să introducă în 1DX fiecare opțiune video posibilă. Camera poate captura 12 biți 5.5 raw la 2,600Mbiți / secundă, sau o versiune mai plăcută pentru editare de 10 biți 4K până la 60FPS și 1,000 Mbiți / secundă. Un singur dezavantaj ar fi că trebuie folosit profilul de imagine CLog pentru aceste moduri.

  Dacă vrei ceva care să arate bine direct din cameră, fără alte modificări, trebuie să alegi varianta de 8 biți, deși la fel de bine poate să facă asta și un Sony A7R IV. Însă, în termeni de competiție, nimic nu este la fel ca un 1DX MIII.

  De ce alte camere nu sunt la fel de capabile precum Canon 1DX MIII

  Desigur, sunt și alte camere foto & video cu performanțe bune. Dar, nu la fel de bune ca ale lui Canon 1DX MIII. De exemplu, camera de A9 II de la Sony filmează la 20FPS și are un buton de autofocus bun. Dar, nu poate filma mai mult de 8 biți și nu are date de jurnal. Sony A7R IV este mai bun pentru fotografii, dar duce până la 9FPS.

  Camera Blackmagic Pocket Cinema 6K este asemănătoare cu 1DX MIII la specificațiile video. În schimb, este o cameră destul de dificilă, cu un autofocus care nu prea funcționează. Și Panasonic S1H se aseamănă cu 1DX, dar doar când vine vorba despre funcțiile video.

  Acesta vine și cu o certificare de la Netflix (pe care este de așteptat s-o primească și 1DX MIII), dar îi lipsește opțiuni pentru formatul RAW. În rest, este o cameră foto bună, dar mai mică decât cea de top, mai ales când vine vorba de autofocus.

  Camere de la Nikon, Z6 și Z7 sunt și ele bune. Acestea pot fi actualizate pentru înregistrarea RAW, dar numai prin HDMI sau printr-un recorder extern. Acestea ar putea fi cel mai aproape de 1DX, dar încă nu știm detalii despre ce este în stare să facă noul Nikon D6. Produsul ar putea veni cu stabilizare in-body, o caracteristică care lipsește pe camera de la Canon.

  Până în momentul de față, nu există un singur dispozitiv care să facă tot ceea ce face Canon 1DX MIII. Prețul este și el pe măsura specificațiilor. Vorbim de suma de aproximativ 5.850 euro. Desigur, cu banii ăștia ai putea cumpăra o cameră Blackmagic Pocket Cinema și încă vreo două obiective. Depinde de tine dacă 1DX MIII este mai bun pentru situațiile pe care le experimentezi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.