More

  Sfârșitul Windows 7 a venit – Ce e de făcut de aici înainte

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sfârșitul Windows 7 a venit. După aproape 11 ani de la lansarea sistemului de operare Windows 7, acesta își pierde suportul de actualizări al companiei. Așadar, Microsoft își ia rămas-bun de la Windows 7.

  Sistemul a venit în urma eșecului adus de Windows Vista companiei Microsoft. Windows 7 a adus îmbunătățiri și un task bar nou, gestionarea ferestrei aero, bibliotecile de fișiere și multe altele.

  Microsoft își ia rămas-bun de la Windows 7, cel mai popular sistem de operare al companiei

  De-a lungul timpului, Windows 7 a devenit atât de folosit, încât sistemului Windows 10 i-a luat aproape 4 ani pentru a-l întrece la cota de piață.

  Chiar și astăzi, milioane de calculatoare încă utilizează Windows 7. Conform datelor de la Netmarkethare, acesta este utilizat în proporție de 26% din totalitatea calculatoarelor.

  Deși Microsoft a încercat ani la rând să-și facă utilizatorii să treacă în mod gratuit la Windows 10, încă există un număr mare de calculatoare care sunt expuse exploatărilor și riscurilor de securitate.

  Utilizatorii de versiuni Business și Education de pe Windows 7 vor putea să plătească pentru extinderea actualizărilor de securitate, dar i-ar putea costa destul de mult acest beneficiu.

  Sfârșitul Windows 7 a venit – Cât vor costa extinderile de actualizări

  Extinderile de actualizări pentru Windows 7 Enterprise sunt de 22 euro/PC. Costul se va dubla în 2021, iar în 2022 actualizările ajung la 89 euro. Prețurile sunt și mai scumpe pentru utilizatorii de Windows 7 Pro.

  Pentru anul acesta, dacă ești un utilizator Pro, vei plăti 44 euro. În 2021 vei fi nevoit să plătești 89 euro, iar în 2022 va trebui să scoți din buzunar 179 euro pentru a-ți păstra datele în siguranță.

  Desigur, costurile vor varia în funcție de volumul calculatoarelor utilizate într-o afacere. Însă, rămân destul de substanțiale pentru firmele mai mari, asta dacă nu vor face trecerea la Windows 10.

  Totuși, Microsoft reduce aceste prețuri cu un an gratuit de actualizări post-retragere pentru clienții cu Windows 7, dar care au abonamente active de Window 10. Acest lucru nu a făcut nicio diferență în cota de piață recentă pentru Windows 7.

  Chiar dacă Microsoft își ia rămas-bun, sistemul de operare nu este mort în totalitate

  Microsoft și-a anunțat utilizatorii de Windows 7 încă din 2019 despre sfârșitul suportului pentru sistemul de operare. Așadar, aceștia nu pot spune că nu au fost atenționați.

  O notificare full-screen apare pe ecranul utilizatorilor de Windows 7, anunțându-i că sistemul nu mai primește suport de la Microsoft. Compania încearcă să-și convingă utilizatorii existenți să facă actualizări ale calculatoarelor la Windows 10.

  Sistemul de operare a devenit un trend care a făcut ca piața globală de calculatoare să aibă primul an de creștere din 2011 încoace. Chiar dacă Windows 7 și-a pierdut actualizările, sistemul nu se lasă așa de ușor.

  Ar mai putea dura 1 an sau 2 până când Windows 7 să scadă sub cota de piață de 10%, mai ales că Google se angajează să ofere suport pentru Chrome pe Windows 7 până la mijlocul anului 2021.

  Sfârșitul Windows 7 a venit: Bătăi de cap pentru Microsoft și patch-urile de suport

  Microsoft va avea bătăi de cap în ceea ce privește continuarea suportului. Este cunoscut faptul că Microsoft nu și-a respectat tradiția când vine vorba de suportul pentru Windows XP. Compania a emis patch-uri publice pentru sistemul de operare după sfârșitului suportului de date.

  Având în vedere creșterea atacurilor ransomware din ultimii ani și efectele devastatoare ale acestora, este posibil să primim și de data asta patch-uri publice de securitate pentru Windows 7. Majoritatea problemelor vor veni din partea companiilor. Nu sunt multe care își actualizează calculatoarele de fiecare dată când Microsoft lansează o nouă versiune de Windows.

  Windows Vista și Windows 8 nu au fost cele mai solide versiuni la care să facem update, iar majoritatea firmelor au ales să folosească Windows XP sau Windows 7, pentru a evita probleme de software sau de incompabilitate.

  Cu toate acestea, Windows 8 nu o să aibă parte de aceleași probleme ca Windows 7 când suportul se va încheia în 2023, deoarece doar 5% din totalitatea calculatoarelor folosesc acest sistem de operare.

  Care este viitorul sistemului de operare, după ce Microsoft își ia rămas-bun de la Windows 7

  Sistemul Windows ridică semne de întrebare pentru vânzarea de calculatoare în următorul deceniu. Sfârșitul vieții pentru Windows 7 a ajutat la revenirea pieții de calculatoare în 2019. Fără o versiune de Windows 11, piața calculatoarelor ar putea rezista mai mult ca niciodată. Microsoft, Intel și OEM-urile speră ca Surface și presiunea constantă pentru îmbunătățirea hardware-ului vor convinge întreprinderile și consumatorii să-și facă actualizările.

  Asta nu s-a întâmplat imediat atunci când campania de marketing “PC Does What?” a avut loc acum 4 ani. Campania a avut ca țintă utilizatorii de Windows 7, scopul fiind ca aceștia să-și actualizeze hardware-ul.

  Cu siguranță sunt milioane de utilizatori care încă folosesc Windows 7 pe calculatoare din simplu motiv că acesta funcționează destul de bine pentru nevoile lor. Totuși, dacă dorești să utilizezi în continuare această versiune de Windows, avem câteva soluții pentru a te proteja de pericole.

  Nu e o idee bună să folosești Internet Explorer

  În primul rând, nu ar trebui să folosești Internet Explorer. O mulțime de viruși sunt trimiși prin vulnerabilitățile browser-ului, iar mulți dintre aceștia vor fi direcționați către Windows 7, acum că nu mai este protejat.

  Nici Internet Explorer nu mai are suport pe Windows 7, ceea ce înseamnă că sub nicio formă nu ar trebui să folosești un browser nesecurizat pe un sistem de operare, de asemenea, nesecurizat.

  Alți furnizori de browsere de top vor continua să ofere suport pentru Windows 7. Google Chrome este bun, dar Opera este o alegere mai bună față de Chrome. Chiar și Firefox este un browser decent. Ar trebui să treci la unul dintre acestea și să te asiguri că activezi actualizările automate pentru a te feri de pericole.

  Sfârșitul Windows 7 a venit: Ai grijă ce software folosești

  Asigură-te că software-ul tău încă suportă Windows 7, astfel încât să nu existe probleme de securitate. După vulnerabilitățile browser-ului, un alt atac frecvent reprezintă documentele Office.

  Dacă încă folosești Office 2007, e timpul să-l înlocuiești. Suportul pentru acesta s-a încheiat cu ani în urmă. Office 2010 va mai primi actualizări de securitate până pe 13 octombrie. Microsoft va mai oferi actualizări pentru Office 2010 până în 2023 doar dacă ești abonat la Office 365.

  Însă, dacă te-ai decis că nu mai vrei să folosești deloc Office, alte alternative ar putea fi LibreOffice și Google Docs. Java, Flash și Adobe Reader sunt, de asemenea, niște ținte, așa că trebuie să te asiguri că sunt actualizate și instalează-le doar dacă ai nevoie de ele.

  Verifică cu atenție software-ul instalat, inclusiv plug-in-urile pentru browser. Dacă nu le utilizezi, dezactivează-le! Multe programe de sine stătătoare oferă opțiuni de actualizare automată la versiuni noi.

  Instalează un antivirus bun

  Antivirusul cu care vine Windows funcționează excelent, dar nu va mai primi update pentru Windows 7. Deși sunt multe versiuni de antivirus gratuite, cel mai bine ar fi să cumperi un antivirus premium dacă dorești să utilizezi în continuare acest sistem de operare.

  Suitele moderne de securitate fac mai mult decât un antivirus. Acestea sunt capabile să te protejeze de phishing, anunțuri dăunătoare, atacuri de browser și e-mail și multe altele.

  Norton Security Premium este una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de antivirus. Dacă dorești un alt antivirus, asigură-te că este capabil să facă față problemelor ce pot apărea. Desigur, cel mai înțelept lucru în acest caz ar fi să renunți la Windows 7.

  Știm cât de bun a fost, dar orice început are și un sfârșit. Cu siguranță Windows 10 se va ridica la așteptările utilizatorilor în timp, la fel cum a făcut-o și Windows 7.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.