More

  Huawei oferă bani dezvoltatorilor pentru Harmony OS

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei oferă bani dezvoltatorilor, pentru a crea propriul ecosistem, după ce compania nu mai beneficiază de suportul Google. Dacă te interesează ce sumă oferă Huawei pentru dezvoltatori, vei afla din articol.

  De ce Huawei oferă bani dezvoltatorilor de aplicații

  În mai, Trump a plasat Huawei pe o listă neagră cunoscută ca “entity list”. Acest lucru a forțat companiile americane să ceară permisiunea guvernului înainte de a face afaceri cu Huawei.

  O consecință a fost anunțul șoc făcut de Google. Compania a anunțat că va scoate versiunea licențiată a sistemului de operare Android de pe viitoarele dispozitive Huawei. Anunțul a fost o lovitură majoră pentru Huawei.

  Noile telefoane ale companiei nu vor mai veni cu aplicații de la Google preinstalate. Fără serviciile Google, este posbil ca Huawei să-și piardă din popularitate în țările occidentale. Aici utilizatorii folosesc și depind foarte mult de aplicațiile Google Play, Gmail și Google Maps.

  Chiar dacă modelele vechi încă au acces la aplicațiile Google, noile terminale vor veni fără ele. Huawei a lansat în septembrie seria Mate 30, primul flagship fără suport de la Google. De asemenea, Huawei P40, care se va lansa în martie, este de așteptat să nu aibă servicii Google.

  Ce sumă oferă Huawei pentru viitorii dezvoltatori

  Ca Huawei să reziste, soluția este să încerce să-și creeze propriul ecosistem de aplicații. Din acest motiv, a găzduit o zi a dezvoltatorilor la Londra, în care a anunțat o investiție de 23 de milioane de euro care să-i atragă pe dezvoltatorii britanici și irlandezi, ca aceștia să lucreze la galeria de aplicații Huawei.

  Directorii companiei și-au prezentat galeria de aplicații și au făcut câteva remărci subtile la adresa companiei Google și Apple. Aceștia au menționat, în special, faptul că Huawei a luat o reducere de venituri de doar 15% de la dezvoltatorii săi, față de taxa de 30% pe care o percep Apple și Google.

  Vicepreședintele serviciilor consumatorilor al Huawei Europa, Jaime Gonzalo, a subliniat faptul că Huawei a încercat să construiască un ecosistem mai puțin intrusiv, față de cele operate de giganții tehnologici din Silicon Valley.

  Gonzalo a spus că ecosistemul va reduce “spamul” sub formă de notificări. “Acest lucru este bun din perspectiva confidențialității,”, declară acesta. “Anunțurile nu sunt importante pentru noi.” Acesta a mai adăugat și faptul că dezvoltatorii vor putea să-și comercializeze aplicațiile pe ecranele de pornire ale telefoanelor.

  Când se va implementa Harmony OS pe telefoanele Huawei

  Nu s-au spus prea multe despre sistemul de operare Harmony, planul de rezervă al companiei, care era pregătit să înlocuiască Android. În prezent, noile telefoane de la Huawei rulează pe o versiune open-source Android.

  Compania nu a fost foarte exactă în ceea ce privește momentul în care Harmony ar putea înlocui Android. Dar, un director Huawei a sugerat că Harmony ar putea fi gata de utilizare până la jumătatea anului 2021.

  Selecția de aplicații disponibile prin magazinul de aplicații Huawei râmâne destul de slabă, în comparație cu cea de la Google. Amazon, Snapchat, TikTok și jocul Fortnite sunt disponibile prin galeria de aplicații, iar în rest sunt doar câteva aplicații populare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.