More

  Cum e Philips TV OLED 754 Ambilight cu sistem de operare Saphi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Finalul anul 2019 și începutul de 2020 a fost dedicat inclusiv testării de smart TV-uri Philips LED 4K sau OLED Ambilight. Nu mai e o noutate că suntem fani Ambilight de câțiva ani. Însă, produsele pe care le folosim noi sunt ambele LED 4K. Unul mid-range, model 7303 din 2018 și celălalt middle spre top, model 7502 din 2017. În articolul de față, vă spun cum e Philips TV OLED 754 Ambilight cu sistem de operare Saphi.

  Am cerut de la Philips TV să testăm și televizoare OLED. Pe de o parte pentru a vedea dacă e cazul să facem un upgrade acasă. Pe de altă parte pentru că ne-ați tot întrebat care sunt diferențele dintre panourile LED și OLED de la Philips.

  Și, am început testarea de televizoare OLED din portofoliul Philips TV Ambilight cu un model entry. Acesta vine cu interfață Saphi Smart TV. De altfel, interfața de care vei beneficia dacă îți dorești un televizor OLED, dar nu vrei să investești mai mult decât îți poți permite în acesta. Să spunem că, televizoarele OLED cu Saphi sunt versiunea accesibilă de OLED de la Philips TV.

  Cum e Philips TV OLED 754 cu Saphi

  Păi, asta o să vă spun în minutele ce urmează. Însă, mă voi concentra în mod special asupra experienței de vizionare a conținutului – filme, show-uri de stand-up, documentare sau videoclipuri – pe un OLED 4K Ultra HD versus pe un LED 4K Ultra HD.

  Modelul 754 cu diagonală de 139 cm costă 6300 lei la eMAG, redus de la 7500 lei. A costat și 5500 în perioada sărbătorilor, așa că puteți urmări când intră iar la ofertă. Mai ales pentru că în curând Philips lansează noua gamă de televizoare. O să las și link în descriere pentru cei interesați. eMAG oferă și posibilitatea de cumpărare în rate a produselor.

  Așa că dacă nici prețul acestui OLED Ambilight nu vi se pare suficient de mic, puteți apela la plata în rate egale fără dobândă. Nu e reclamă sau ceva, însă e bine de știut că există soluții la retaileri care vă permit să cumpărați ceea ce vă doriți, chiar dacă bugetul actual e limitat. Legat de costul de transport, pentru că eMAG a introdus taxe pe care le-am prezentat într-un video dedicat pe canal, acesta este de 34 lei. Dacă plătești ramburs, știți regula, se adaugă 5 lei.

  OLED 754

  Acum, e diferență între Saphi și Android?

  Foarte puțin sesizabilă! Interfața este diferită, asta e clar. În schimb, toate aplicațiile de interes le ai la o simplă apăsare de buton. Ai buton dedicat pe telecomandă pentru Netflix, cum ai și pentru smart TV-urile Android.

  Philips TV OLED 754 telecomanda

  Ai buton dedicat și pentru Rakuten. YouTube îl găsești în magazinul de aplicații, lângă Netflix și celelalte. Se încarcă destul de repede, interfața YouTube este așa cum o știm cu toții. Poți naviga pe Google și alte aplicații de interes, fără ca măcar să sesizezi că nu e un televizor cu Android TV.

  Cum e Philips TV OLED 754

  Ce e drept, telecomanda ar fi fost ideală dacă ar fi avut tastatură, cum avem pe cele de la 7502 sau 7303. Însă, e doar o chestie de obișnuință să introduci toate datele cu ajutorul săgeților. Butoanele de pe telecomandă sunt intuitive, nu ai nevoie de studii avansate să intri din aplicație în aplicație sau să treci pe TV.

  Ce ni s-a părut senzațional la acest televizor, este imaginea. Versiunea OLED testată are și subwoofer integrat, de 24 wați, lucru ce se simte îndeosebi în filmele de acțiune. Ca să nu mai zic de Dolby Atmos și Dolby Vision care completează experiența de vizionare.

  Cum e Philips TV OLED 754

  Unii dintre voi vă veți întreba probabil cât consumă un televizor OLED comparat cu un LED la diagonală de 139 cm. Ei bine, ar fi cam o diferență de 1/3 consum în plus pe un OLED. În medie, anual acesta consumă o energie de 205 kWh. Iar de aici vă faceți voi calculele la factura de electricitate în funcție de cât vă uitați la TV.

  Cum e Philips TV OLED 754? Foarte subțire, deci mult mai ușor decât un televizor LED cu aceeași diagonală

  Dar, tot cântărește 21,5kg. Motiv pentru care, la instalare ar fi bine să ai un ajutor. Dacă vrei să îl montezi pe perete, are suport VESA 300×300. Pe suportul de televizoare mobil pe care îl avem, nu am întâmpinat nicio provocare la montaj.

  E drept că aceasta este prima versiune de smart TV OLED cu Ambilight pe care o testăm. Însă, trebuie să recunoaștem că e un televizor foarte elegant și finuț, care se potrivește perfect într-un living sau un birou. Imaginea este de o calitate excelentă, însă nu uitați că platforma Saphi nu oferă suport chiar pentru toate aplicațiile pe care le-ați putea găsi pe Android.

  OLED

  Nu am testat televizorul în jocuri

  Întrucât nu deținem o consolă, nu putem să vă spunem cum ar arăta un joc FIFA pe OLED sau dacă sunt lucruri care să nemulțumească. Ce am mai sesizat la acest televizor este că dacă îl folosești drept monitor pentru prezentare, când ești pe o pagină albă, lumina se adaptează astfel încât să nu îți fie afectată vederea. Iar când mergi pe o pagină neagră, ecranul se luminează și negrul se vede intens.

  În filmele cu multe efecte speciale sau în serialele cu cadre întunecate, cum sunt Gotham sau Riverdale sau Mesiah, funcția HDR ajută foarte mult. De asemenea, filmele SF și cele de groază se văd complet diferit pe un astfel de TV cu panou OLED.

  Pentru că noi suntem angrenați în platforma Android, am face upgrade acasă tot pe un OLED Ambilight Android. Însă, dacă voi nu puneți preț pe sistemul de operare și tot ce vă interesează mai mult este o imagine de super-bună calitate și acces la aplicații de bază precum Netflix sau YouTube, toate la un preț accesibil, OLED 754 Ambilight cu sistem de operare Saphi ar trebui să vă dea de gândit.

  spate OLED 754

  Rareori o să ne mai vedeți să testăm diagonale mai mici de 139 cm

  Asta pentru că, tendința este ca toată lumea să schimbe vechiul TV cu o diagonală mai mare. În Statele Unite, cea mai mică diagonală pe care o găsești în prezent în casele oamenilor este cea de 139 cm. Desigur, schimbările acestea o să le vedem cu timpul și la noi. Motiv pentru care, atunci când vă gândiți să vă cumpărați un TV nou, luați în calcul experiența de vizionare pe care v-o doriți. Ca de altfel și unde veți așeza televizorul, software-ul preferat și cât de mult cântărește calitatea imaginii versus orice alt aspect.

  În curând, Philips TV va lansa noi modele de smart TV-uri. Astfel încât, sigur o să ne mai vedeți testând televizoare. Dacă vă interesează un model anume, nu ezitați să ne scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.