More

  Coronavirus închide fabricile Samsung și Apple din China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Discutam în ultimul LIVE de pe YouTube Noobz despre Coronavirus și cum afectează acesta economia Chinei. Însă, subliniam atunci că nu doar China va suferi, ci întreaga planetă. Coronavirus închide fabricile Samsung și Apple din China.

  Mai exact, guvernul chinez a decis să închidă fabricile Foxconn și Samsung din cauza epidemiei de Coronavirus. Potrivit unui raport ZeroHedge, guvernul a închis fabrici deținute sau operate de nume mari din tehnologie și FMCG.

  Printre acestea, se numără Foxconn, care produce pentru gigantul Apple. Dar și Samsung Electronics, care produce electronice de consum, electrocasnice și anumiți semiconductori în China. Un al treilea mare nume din raport este FMCG și gigantul de farmaceutice Johnson & Johnson. Închiderea acestor fabrici ar putea afecta următoarele sesiuni de livrare. Dar, poate cel mai important, un impact major ar putea fi creșterea prețurilor.

  Pentru moment, fabricile se pare că vor rămâne închise vreme de 1 – 2 săptămâni.

  China consideră aceste măsuri unele de carantină. La ele se adaugă restricțiile de călătorie menite să împiedice virusul din a se răspândi.

  Coronavirus închide fabricile Samsung și Apple – Provincia Hubei este în apropierea centrelor de producție Apple

  Furnizorii au atenționat că fluxul de producție ar putea fi complicat din cauza epidemiei de coronavirus în Provincia Hubei din China. Mai multe centre de producție se află în apropierea Henan și Guangdong, unde au fost confirmate peste 100 de cazuri de coronavirus până luni după-amiază. Cum de altfel, și în Shanghai au fost confirmate peste 50 de cazuri.

  ”Situația din China ar putea avecta programul de producție planificat.”, a declarat pentru Nikkei Asian Review un executiv din lanțul de producție.

  Autoritățile chineze care au închis Provincia Hubei au precizat că virusul este asemănător SARS. Până acum, 4500 de persoane suferă de Coronavirus, iar 106 deja au decedat din cauza virusului. O echipă de oameni de știință din Marea Britanie și SUA au prezis că virusul ar putea infecta peste 190.000 de persoane până pe 4 februarie.

  Bloomberg precizează că producția de iPhone 9/SE2 ar putea fi afectată. Ar putea inclusiv să existe probleme cu programul de lansare care ar trebui să aibă loc luna viitoare sau în martie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.