More

  Mașina de spalat rufe cu uscător Samsung pe care o folosim

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când cineva îmi spune să fac un lucru pentru că așa fac și alții, încep să-mi pun întrebări. Când cineva îmi spune să folosesc o anumită categorie de produse, fără să fi utilizat vreodată acele produse, îmi pun întrebări. Sunt genul de persoană căreia îi place să încerce pe pielea ei.

  Și pun multe întrebări. Uneori, până în punctul de a frustra sau chiar enerva interlocutorul. Însă, așa funcționez și sunt de părere că fiecare dintre noi ar trebui să fim la fel.

  Să nu luăm totul pe nemestecate

  Să nu credem tot ce ni se vinde. Să nu considerăm că tot ce zboară se mănâncă. Sărbătorile de iarnă au reprezentat un prilej numai bun să-mi mai pun o serie de întrebări.

  Cum ar fi: Dacă Moș Crăciun este menționat în vreoun pasaj din Biblie? Ce legătură are Moș Crăciun cu Crăciunul, dacă de Crăciun s-a născut Iisus Hristos. Iar lista continuă. Nu contest veridicitatea informațiilor pe care le avem despre Moș Crăciun. Eu chiar cred în Moș Crăciun ca într-o energie pozitivă, iubire și temelie pentru momente deosebite cu familia. Însă, așa sunt eu, pun multe întrebări.

  La fel de multe întrebări am pus și atunci când am văzut că lipsa spațiului în casă mă strânge tare de tot cu ușa să nu mai usuc haine în interior. De fapt, nu e bine să usuci haine în casă, punct. Nu e vorba numai despre faptul că ocupi spațiu și e inestetic. Nu e nici în regulă din punct de vedere feng shui. Însă, chinezii știu mai bine despre asta.

  Dacă usuci hainele în casă

  Crești umiditatea ambientală și riști să creezi condiții prielnice pentru dezvoltarea acarienilor. În limbaj tradițional, umiditatea crescută duce la formarea mucegaiului. Mucegaiul se hrănește cu celule moarte din locuința ta și se dezvoltă în medii călduroase și umede, precum patul, salteaua, covorul sau șifonierul tău.

  Desigur, poți continua să usuci haine în casă, dacă aerisești corespunzător și păstrezi temperatura constantă în locuință. Cum de altfel, te poți folosi de hota de bucătărie pentru a elimina din umiditate sau să cumperi un dezumidificator de calitate.

  Dar, câți dintre noi verifică nivelul de umiditate din locuință în fiecare zi. În timpul verii, umiditatea la noi în dormitor ajunge în timpul zilei și până la 70%. Când ar trebui să fie de cel mult 45%.

  Și atunci, ce alternativă am găsit noi la uscarea hainelor în locuință?

  După îndelungi analize, multe întrebări, multe recomandări mai bune sau mai puțin bune din partea cunoștințelor, prietenilor și internauților, am luat o decizie. Am renunțat la mașina de spălat clasică pentru o mașină de spălat cu uscător integrat.

  Mașina de spălat rufe cu uscător Samsung pe care o folosim

  Iar acum o să înceapă experții în domeniu … Stați să vedeți voi ce-o să regretați alegerea făcută. Trebuia să vă cumpărați mașină de spălat separat și uscător separat. O să vi se plimbe mașina de spălat prin baie de o să vă săturați. Nu o să vi se usuce hainele complet. Ați irosit bani aiurea. Iar lista continuă.

  Cei care mă urmăriți pe Facebook sau Instagram, ați văzut deja ce mașină de spălat cu uscător am ales. Am urmărit-o împreună cu Cristi de la lansarea sa în urmă cu mai bine de un an de zile, când costa 4700 lei. Știți, că doar și voi sunteți români. Dăm 4700 lei pe un smartphone, dar dacă e să îi dăm pe o mașină de spălat, parcă suma e cam mare. O mentalitate cât se poate de greșită. Dar, na. O am și eu, o aveți și voi.

  Așa că, am așteptat să-i scadă prețul la 3000 lei. Acesta era pragul financiar pe care ni-l setasem. Mașina de spălat rufe cu uscător este un Samsung WD90N740NOA/LE.

  Capacitatea de spălare este de 9 kg, iar de uscare este de 5kg

  Stoarce la 1400 de rotații pe minut, este clasă energetică A și vine cu funcție AddWash. Adicătelea, acel gemuleț minune pe care ni-l dorim la orice mașină de spălat atunci când uităm să băgăm la spălat o șoseată, un prosop sau orice alt articol care nu poate fi spălat altă dată.

  Pentru o familie cu 4 – 5 membri, este ideală. Dar, și pentru o familie cu doi membri este la fel de potrivită. Dimensiunea sa este mai mare în adâncime decât a unei mașini de spălat cu geam obișnuite. Lățimea e standard, de 60cm, înălțimea de 85, iar adâncimea de 69. Ca să o transporți și să o instalezi, e nevoie de doi bărbați în toată firea. Asta pentru că are 84 kg. Și, nu, nu dansează prin baie când stoarce.

  La capitolul programe și opțiuni, aveți o listă generoasă. Personal, după câteva săptămâni de utilizare, suntem fani Speed Wash + Dry + Bubble Soak de 3:30 minute. Există programe speciale pentru sintetice, bumbac, lână, spălare rapidă și alte 10.

  După locuința pe care ne-am cumpărat-o acum mai bine de 3 ani, această mașină de spălat și uscat rufe este lucrul care m-a făcut cea mai fericită. Iar eu nu mă atașez de lucruri. Dacă îmi spui că ai nevoie de un obiect pe care îl dețin, mai puțin telefonul și laptopul, că le folosesc pentru a face bani, sunt șanse mari să ți-l ofer în secunda doi.

  Nu mai credeți în mituri și recomandări de la persoane care nu au folosit produsul pe care vi-l doriți

  Credeți pe cuvânt doar persoanele care folosesc frecvent produsele. Care le înțeleg capacitatea și care au studiat cu atenție manualul producătorului. Știu, nici eu nu am răbdare să citesc pagini întregi. De asta, am băgat ca fraiera o pereche de pantaloni cu o cataramă mare, care mi-a făcut un model de toată frumușețea pe interiorul garniturii mașinii de spălat la nicio săptămână de la cumpărare.

  Bine că a fost doar atât. Dar, mare atenție și la voi. Ce e cu catarame mari, nasturi, fermoare, încercați să spălați la mână. E mai sfânt! La fel și cu tricourile, hanoracele și alte obiecte vestimentare cu imprimeu. Iar dacă instinctul vă spune că urmează să faceți o mare greșeală, ascultați-l! Nu faceți ca mine!

  De când am cumpărat mașina cu uscător de la Samsung, am spălat și am uscat de cel puțin 10 ori. Am încercat diverse programe. De 3 ore, de 3 ore jumătate, de o oră cu două ore, respectiv de 5 ore. În final, cel de 3 ore jumătate mi se pare cel mai potrivit, dacă vrem uscarea completă inclusiv a blugilor.

  La programul de 3 ore, toate hainele se usucă bine, doar blugii rămân ușor umezi și trebuie să mai stea la aer 2 – 3 ore.

  Mașina nu are funcție pentru păr de animale. Însă, după uscare, tot timpul curăț garnitura de la geam de scame și păr. Esențial pentru a se usca bine toate hainele este să respecți limita de volum și kilograme. Mai exact, puțin peste jumătate de cuvă cu haine ca volum și nu mai mult de 5 kilograme. Iar în 5 kg îți încap haine, nu te încurci. Credeți-mă pe cuvânt!

  Legat de zgomotul creat la stoarcere

  Este extrem de important să montezi mașina de spălat foarte bine. Să folosești bolobocul pentru a o așeza dreaptă. Dacă pardoseala în baie sau bucătărie nu e dreaptă, folosește o pană din lemn sau plastic pentru stabilitate.

  Mașina noastră este încastrată într-un dulap de baie înalt, între perete și chiuvetă. Iar dacă închidem ușa la baie, tot ce auzim la stoarcere este un motor discret ca atunci când pornești un autoturism.

  Șifonează mașina de spălat rufe cu uscător Samsung?

  Depinde ce înțelegi tu prin șifonat. Personal, nu sunt deranjată de câteva cute create pe diferite tipuri de materiale. Dacă sunt obiecte vestimentare cu ceva elastan în ele, nu se șifonează deloc. Spre exemplu, pijamalele și tricourile nu se șifonează deloc. În schimb, în cazul blugilor sau a puloverelor de toamnă/iarnă, va fi necesar călcatul. Mai ales dacă alegi programul de 3h30min, pentru uscarea completă a blugilor. Recomandarea este ca în astfel de situații să călcați blugii cât sunt calzi, proaspăt scoși din mașină, pentru a evita dungile albe din cauza cutelor.

  Dacă spălați pulovere din lână la un loc cu restul hainelor, așteptați-vă ca la uscare să intre la apă. Însă, această problemă se rezolvă negreșit cu fierul de călcat și puțin abur. Pentru că am câteva obiecte vestimentare din lână, prefer să le spăl la un loc cu cele colorate, decât să bag program de 5 ore pentru lână. Dar, e un lucru pe care mi-l asum.

  Ce alte recomandări mai am despre mașina de spălat rufe cu uscător

  Folosiți cu încredere aplicația Smart Things de la Samsung. Puteți conecta la ea toate dispozitivele inteligente pe care le aveți. De la becuri, la căști wireless, smart TV-uri și așa mai departe. Personal, obișnuiesc să pregătesc hainele pentru spălare și să le las în mașina de spălat cu funcția smart activată.

  Astfel, poți controla mașina de la distanță. Iar dacă vreau să fie spălate și uscate hainele până când mă întorc acasă, o pornesc din aplicație. Dar, poate cel mai tare lucru este că nu mai faci drumuri până în baie să verifici dacă a terminat mașina de spălat. De altfel, o activitate care mi-a marcat mulți ani din tinerețe.

  Ecranul tactil este ușor sensibil la mașina de spălat rufe cu uscător Samsung

  Trebuie să umbli cu atenție pe lângă el, pentru că poți atinge comenzile inclusiv cu piciorul sau cu hainele. Cu siguranță, la acest capitol Samsung poate face îmbunătățiri.

  Îmi place mult că după un ciclu de spălare și uscare, mașina nu se deschide imediat. Pentru că înăuntru are o temperatură foarte ridicată, aceasta nu îți permite preț de câteva minute bune să umbli în ea. Este o măsură de siguranță foarte bună pe care orice mașină de spălat sau uscător ar trebui să o aibă. În plus, la finalul programului, mașina de spălat te anunță printr-o melodie că a terminat.

  Piciorușele de reglare sunt scurte. Nu le poți înfileta sau desfileta prea mult. Și la acest capitol Samsung ar putea să regândească strategia. Mai ales pentru situațiile în care baia e în pantă și sunt diferențe de milimetri buni între plăci. La noi nu a fost cazul decât de 4-5mm de repoziționare.

  Pentru vechea mașină de spălat, foloseam pernuțe Ariel. Însă, la noua mașină am observat că rămân bucăți din pernuță lipite de haine și de geam. Așa că, o să schimbăm detergentul și o să mergem pe cel clasic. Dacă aveți recomandări de detergent, scrieți-ne în comentarii. Din păcate, detergentul clasic Ariel se face bulgăre dacă are contact cu aerul mai mult de o săptămână, iar astfel îi este afectată calitatea pe termen lung. Am mai văzut că există perluțe cu balsam și detergent, dar nu am îndrăznit să folosesc încă.

  Nu știu cum sunt alte mașini de spălat cu uscător

  Nu am încercat alte branduri și nu pot să spun părerea mea despre ele. Ce știu sigur este că această mașină de spălat cu uscător e ceea ce îmi trebuie la această oră. Nu știu cum sunt alte mașini de spălat de la Samsung. Nu știu dacă alte modele usucă la fel de bine ca aceasta. Știu doar că acest model în recomand din tot sufletul tuturor celor care vor să scape de uscat rufele în casă și nu au suficient spațiu disponibil pentru o mașină și un uscător.

  Dacă mai aveți întrebări punctuale despre mașina de spălat cu uscător pe care o folosim acum, scrieți-ne în comentarii. Nu mă uitați cu recomandările pentru detergent, iar dacă aveți la rândul vostru recomandări pentru cei care își doresc mașini de spălat cu uscător, dar nu știu ce să aleagă, scrieți în comentarii. Atenție! Nu bazat pe mituri, ci pe experiența de utilizare.

  Noi am comandat mașina de la eMAG. Au fost ceva probleme la livrare cu Sameday Curier, s-a pierdut comanda. Însă, ulterior postării mele pe Facebook despre pățanie, Alex de la eMAG m-a contactat, iar în 24 de ore mașina de spălat și uscat a ajuns la noi fără nicio problemă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.