More

  Huawei va lucra la rețeaua 5G din Marea Britanie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei va lucra la rețeaua 5G din Marea Britanie, cu unele restricții. Guvernul Marii Brianii permite Huawei să continuie să asigure echipamente pentru rețeaua 5G. Așa cum era de așteptat, Huawei nu va avea acces la core-ul infrastructurii 5G.

  Guvernul a declarat că va asigura soluții suplimentare de pază, în zone critice pentru securitate. Decizia vine în urma unei întâlniri pe care prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a avut-o cu Consiliul Național de Securitate.

  Fără să numească Huawei, guvernul a anunțat că furnizorii cu risc ridicat vor fi excluși din toate rețelele critice. Ca de altfel și din proiectele ce au legătură cu siguranța.

  De asemenea, vor fi excluși din funcțiile core ale rețelei și din locațiile sensibile precum zonele nucleare și bazele militare. Huawei va avea acces doar în procent de aproximativ 35% din rețea.

  Decizia lui Johnson ar putea să nu fie văzută cu ochi buni de SUA.

  Huawei va lucra la rețeaua 5G din Marea Britanie – Ce spune Victor Zhang, vicepreședinte Huawei

  ”Huawei primește încă o dată o asigurare pe fondul acordului dat de către guvernul Marii Britanii. O asigurare care ne arată că putem continua să lucrăm alături de clienții noștri pentru a atinge obiectivele legate de implementarea tehnologiilor 5G.

  Decizia ce are la bază dovezi solide se va transpune în apariția unor infrastructuri de telecomunicații care vor fi mai avansate, mai sigure și mai eficiente economic, ideală pentru viitor. Aceasta va oferi Regatului Unit acces la tehnologie de vârf și va asigura existența unei piețe competitive.

  Am oferit operatorilor de telecomunicații din Regatul Unit acces la tehnologie de ultimă generație de-a lungul a mai bine de 15 ani. Vom continua să dezvoltăm această relație benefică, susținându-ne clienții pe măsură ce aceștia investesc în rețele 5G, contribuind la creșterea economică și ajutând Regatul Unit să rămână un jucător de top la nivel global.

  Suntem de acord că o piață diversă de furnizori și competiția corectă sunt esențiale pentru fiabilitatea rețelelor, pentru inovație, dar și pentru a oferi clienților acces la cea mai bună tehnologie.”

  Johnson a dat de înțeles încă de la începutul acestei luni că Huawei va avea permisiunea să facă afaceri în Marea Britanie. Asta în ciuda presiunilor venite din SUA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.