More

  Andi Moisescu, Dani Oțil și George Buhnici, unde e interesul consumatorului?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Andi Moisescu, Dani Oțil și George Buhnici, unde e interesul consumatorului? Să îmi fie cu iertare, dar dacă nici asta nu e dezinformare prin omisiune și manipulare, voluntară sau nu, nu știu ce mai e.

  Îmi scrie un prieten din online următorul mesaj:

  ”Bună, Madalina. Probabil e cam târziu, dar uite un amănunt interesant în povestea pre-comenzilor de la Mate 30 Pro. În regulamentul campaniei de pe site-ul Huawei, la punctul IV scrie că se oferă „o reducere VIP în valoare de 1000 de lei pentru primii 100 de cumpărători, în baza email-ului de confirmare.” Din ce am văzut online, nu s-a menționat că reducerea este valabilă doar pentru primele 100 de comenzi.”

  Recunosc că mi-a scăpat printre degete acest detaliu

  Dar acum că îl am la cunoștință, reacționez și mă aștept ca fiecare dintre cei implicați în păcăleala asta să facă la fel.

  Huawei NU scrie negru pe alb pe pagina de campanie nimic legat de cum se oferă acel voucher VIP de 1000 lei. Singurele aspecte pe care le găsești cu privire la asta sunt în Regulament. De altfel, un câmp pe care știm foarte bine că fiecare dintre noi îl trecem cu vederea când trebuie să bifăm căsuțele obligatorii pentru a finaliza un proces de pre-comandă.

  Astfel, Huawei induce în eroare clienții, prin omisiune, cu privire la beneficiile reale pe care le pot avea dacă pre-comandă un produs. În acest caz, ANPC ar trebui să se autosesizeze și să ia măsuri, pentru că e vorba de protecția consumatorului online indus în eroare.

  regulament Huawei

  Campania s-a încheiat ieri și s-a desfășurat în perioada 15 ianuarie – 29 ianuarie 2020, până la ora 23:59. Încă de acum 7 zile, Huawei a anunțat 447 de precomenzi. În comunicatul în care își prezenta succesul, producătorul a uitat să informeze și de data aceasta publicul cu privire la faptul că beneficiile prezentate de influencerii plătiți nu mai sunt valabile. Iar pentru cei care spun că aduc acuzații nefondate, atât Andi Moisescu, cât și Dani Oțil au spus public că au contract cu Huawei. George Buhnici nici nu confirmă, nici nu infirmă în postarea lui acest aspect.

  Ce trebuie să știe clienții este că voucherul VIP de 1000 lei este oferit doar ”primilor 100 de cumpărători în baza email-ului de confirmare”, nu primilor 100 de clienți care au lansat pre-comanda. Atenție! Un detaliu foarte important.

  Brieful de campanie nu scuză dezinformarea prin omisiune

  Brieful de campanie în sine se prea poate să nu conțină aceste informații atât de importante pentru interesul consumatorului. Însă, nu scuză cu nimic faptul că influencerii care au făcut campanie pentru pre-comanda Huawei Mate 30 nu au citit regulamentul și nu au informat corect și complet audiența.

  Pe 21 ianuarie, Dani Oțil și George Buhnici promovau campania Huawei de pre-comandă a Mate 30 într-o manieră pe care am argumentat deja de ce nu o susțin, ba chiar o contest. Niciunul nu a dat publicului acest disclaimer: că voucherul de 1000 lei se oferă doar primilor 100 de clienți care cumpără efectiv produsul în baza email-ului de precomandă!

  În schimb, am văzut mirarea cu privire la suma de 1000 lei într-o regie proastă.

  Așa cum se poate observa din email-ul de precomandă primit de Radu Neagu de la Cavaleria, nu e niciun heads-up pentru limita de 100 de comenzi la care se aplică voucher-ul de 1000 lei.

  mail 1000 lei

  Pe 28 ianuarie, Andi Moisescu promovează și el campania de pre-comandă Huawei Mate 30

  Ușor ”întârziat” spune el. ”L-am auzit pe Dani Oțil spunând ceva și de o reducere – insert Dani Oțil – Deci e clar: ori are informații mai multe decât am eu, ori le-am avut și eu, dar le-am uitat.”

  Din declarația lui Andi Moisescu reiese că Huawei nu a dat în brief nimic legat de voucherul VIP de 1000 lei. De unde tragem concluzia că singurul vinovat de această informare e chiar Andi, a cărui video a fost vizualizat de peste 48.000 de ori.

  VIDEO complet aici.

  Dragi colegi, nu e sănătos ce faceți! Treziți-vă!

  Lăsați deoparte gândul că unii ar fi hateri, că nu mai vorbim de mult despre asta. Analizați-vă greșelile și cereți scuze de la publicul care are încredere în voi de atâția ani. Știu cum e să fii independent, că în Noobz nu bagă nimeni bani din 2011 de când există. Dar nu pot să accept să privesc de pe margine cum vă manipulați în detrimentul lor, voit sau nevoit, fanii. Nu se face asta!

  Campania cu Huawei Mate 30 e deja consumată, s-a încheiat. Banii sunt în drum spre conturile voastre. Dar fiți cu băgare de seamă pe viitoarele campanii pe care le agreați. Puteți participa în campanii de genul aceasta, dar documentați-vă, nu jucați teatru și nu luați ca pe joacă statutul pe care îl aveți.

  Informația de interes public nu e o joacă. Interesul public nu e divertisment. Practic, prin modul vostru de expunere al campaniei de pre-comandă al Mate 30 ați indus în eroare o mână de români să pre-comande de la Huawei. Voi sunteți conștienți de asta?

  Față de mine nu aveți nicio datorie. Însă, față de audiența voastră, DA! Dovediți că de data asta a fost o eroare, asumați-vă acest lucru și răspundeți în fața oamenilor care au crezut în voi.

  Foto: zoso.ro

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.