More

  Apple va plăti 838 de milioane de dolari daune

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple va plăti 838 de milioane daune către Caltech pentru încărcarea patentului WiFi. Patentele sunt deținute de Institutul de Tehnologie din California. Ceea ce înseamnă că acest lucru va costa gigantul american aproape un miliard de dolari. Potrivit unui raport Bloomberg, un juriu a decis ca Apple și Broadcom să plătească împreună 1.1 miliarde de dolari către Caltech.

  Apple va avea de plată 838 de milioane de dolari. În vreme ce Broadcom va plăti 270 de milioane de dolari. Juriul a trebui să determine dacă procesoarele Broadcom au folosit patente Caltech. Dar, mai ales, cât trebuie să plătească fiecare companie în parte pentru utilizarea fără permisiune a patentului.

  Procesul a fost intentat în 2016. Atunci, Caltech acuza că Broadcom a folosit patente Caltech pentru hardware-ul Apple. Se pare că, nu vorbim doar despre procesoare de pe iPhone-uri. Ci și de pe iPad, Mac, iMac, Apple Watch, Apple TV, HomePod și routere AirPort.

  Apple va plăti 838 de milioane de dolari către Caltech

  ”Patentele legate de sistemele de codare care corectează erori în transmisiunea datelor au folosit standardul Wi-Fi 802.11. Apple și Broadcom neagă încălcarea patentelor și a spus că școala nu are dreptul la daune semnificative, chiar dacă aceștia foloseau invențiile.

  Singura problemă în fața judecătorilor a fost că procesoarele Broadcom au folosit patentele universității, iar dacă asta s-a întâmplat, ce despăgubiri se datorează.”, precizează Apple, care neagă acuzațiile aduse.

  Între timp, Law360 explică faptul că juriul s-a confruntat cu explicațiile Caltech potrivit cărora tehnologiile brevetate au fost ”cheia pentru menținerea competitivă a Apple pe piața de telefoane mobile.” Cele trei brevete Caltech din centrul cazului au legătură cu performanțele WiFi și viteza de echilibrare cu factori precum căldura, puterea și dimensiunea cipului.

  Cum a ajuns juriul la cifra de 838 milioane de dolari? Avocatul Caltech, William Price, a declarat că suma se bazează pe vânzările Apple de peste 598 de milioane de dispozitive care încalcă patentele în Statele Unite.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.