More

  Divizia LG Mobile raportează pierderi masive pe 2019

  La finalul 2018, LG anunța că a adus în companie un expert care va schimba în bine soarta diviziei de mobile. Din păcate, realitatea arată cum nu se putea mai rău pentru companie. Deși LG se bătea cu pumnii în piept la CES 2020 că va avea o revenire neașteptată pe telefoane, cifrele arată că va fi extrem de greu să facă asta. Divizia LG Mobile șchiopătează.

  LG Electronics anunță ”vânzări record cu venituri de 53 de miliarde de dolari în 2019”. Însă, asta pe electrocasnice precum LG Signature și altele de acest tip. Pe Mobile, LG a înregistrat venituri de 5.07 miliarde de dolari pe 2019. Însă vânzările au scăzut cu 1.12 miliarde de dolari față de aceeași perioadă a nului trecut.

  Divizia LG Mobile a pierdut masiv în 2019

  Anul trecut, LG Mobile a pierdut 858.34 milioane de dolari pe fondul cheltuielilor cu promovarea dispozitivelor flagship. În acest context, e curios de aflat cât a pierdut Huawei în 2019 și cât mai pierde anul acesta din cauza excluderii din China. Dar, asta nu vom afla decât de la sursă, în cazul în care aceasta consideră de interes public informația.

  Cum își propune LG să oprească această scădere?

  Își ia angajamentul să lanseze telefoane mid-range și premium cu 5G. De asemenea, spune că va continua să facă eforturi în ceea ce privește eficientizarea costurilor. Ce înseamnă asta, doar producătorul știe. Cert este că, din 2016 LG Mobile este în continuu declin la capitolul telefoane și nu pare să se mai redreseze.

  O astfel de soartă a avut-o și HTC, iar nici Huawei nu pare să stea mai bine. În schimb, se ridică puternic Xiaomi și Oppo, două branduri de telefoane și wearable care atrag atenția consumatorilor.

  Cu toată că LG a avut un an greu pe mobile, per total a avut cele mai mari venituri din istoria sa până în 2019. Acest succes se datorează, așa cum spuneam anterior, pe electrocasnice. Rămâne de văzut cum va arăta anul acesta pentru LG Mobile și dacă în anii ce vor urma vom mai avea ce spune despre telefoanele producătorului.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here