More

  Google confirmă o scădere a vânzărilor pe hardware

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Alphabet, compania mamă Google anunță veniturile pentru trimestrul 4 din 2019. De asemenea, Google confirmă o scădere a vânzărilor pe hardware.

  Pentru prima dată, aflăm câți bani produce YouTube. Potrivit Alphabet, YouTube a câștigat în T4 din 2019 4.7 miliarde de dolari. Pe parcursul anului trecut, a câștigat aproximativ 15.1 miliarde de dolari. Asta înseamnă undeva la 10% din veniturile totale înregistrate de Google.

  Compania a precizat succint ce dispozitive s-au vândut bine. Astfel, aflăm că Google Nest Mini și Nest Hub Max ”s-au vândut bine în perioada sărbătorilor”. Alphabet spune, de asemenea, că seria Pixel 3a ”s-a vândut bine” în 2019, dar nu oferă detalii despre Pixel 4.

  Google confirmă o scădere a vânzărilor pe telefoane

  ”Cu Pixel 4 continuăm să ne dezvoltăm capabilitățile și să ne concentrăm atent asupra execuției, oferind experiențe excelente utilizatorilor și extinzând linia de distribuție.”, declară Sundar Pichai, CEO Alphabet.

  Deși nu o spune răspicat, Google recunoaște indirect că succesul Pixel 4 nu a fost cel așteptat. Nu e de mirare date fiind nemulțumirile utilizatorilor cu privire la durata de viață a bateriei, suportul pentru deblocare și stocarea internă. Este clar că Google ar fi putut să dea ceva mai mult la capitolul smartphone-uri. Pe de altă parte, Pixel 4 a avut și părțile sale bune. Precum ecranul OLED de 90Hz și calitatea foarte bună a imaginilor.

  Din raport mai reiese că trimestrul al patrulea din 2019 a fost pentru Google cel mai slab din 2015 până în 2019. Rămâne de văzut ce strategie va aborda gigantul și cum se va îndrepta în primul trimestru din 2020 și pe durata anului în curs.

  Se pare că, LG Mobile și Huawei nu sunt singurele companii care produc telefoane și au probleme la capitolul încasări. Da, unii vor spune că Huawei oricum vinde bine în China, unde e numărul 1. Însă, dacă am face abstracție de țara de origine, nu avem o imagine de ansamblu foarte bună pentru producător.

  Ce părere aveți despre Pixel 4 de la Google?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.