More

  REVIEW BenQ EX2780Q: Un joc bun la un preț decent

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  REVIEW BenQ EX2780Q: Am testat monitorul de gaming BenQ EX2780Q timp de două săptămâni, un produs pe care îl voi numi în continuare ”monitorul”, pentru că știu că nu vă place să repet în neștire o serie pe care oricum nimeni nu o ține minte.

  Trebuie să recunosc că testarea acestui monitor de la BenQ a fost scuza perfecta (a se citi motivație) să mă joc, fără să-i dau motive de ceartă Mădălinei. Aruncând o privire în CV-ul produsului, acesta are o diagonală de 27 inch, un spațiu larg de gamă de culori cu HDR, tehnologie FreeSync și o rată de împrospătare de 144Hz. Panoul este IPS, deci vei avea parte de o calitate superioară a imaginilor.

  Sistemul 2.1 de la TreVolo oferă un sunet de calitate

  O să vă spun pe parcurs și de ce sunetul redat de acest monitor este unul foarte bun. Dacă vă mai aduceți aminte de TreVolo de la BenQ, v-ați dat singur răspunsul. Monitorul vine cu boxe treVolo 2.1 integrate. Acestea au o putere de 2x2W+5W, iar asta asigură o calitate bună a sunetului și o experiență de joc completă.

  treVolo sunt niște boxe electrostatice, cunoscute pentru sunetul de calitate superioară pe care îl oferă. Am mai scris despre ele acum ceva vreme pe Noobz.ro, așa că puteți merge pe site pentru detalii.

  REVIEW BenQ EX2780Q

  Ce mi-a plăcut la acest monitor de gaming este că îl poți controla cu ajutorul unei telecomenzi. Da, cu o telecomandă. Este un mod mult mai simplu și intuitiv prin care poți ajusta setările monitorului. Cu toții folosim acasă o telecomandă pentru televizor. Știm cum arată și o butonăm cu ochii închiși. Ei bine, nu e cum mult diferită nici experiența de butonare a telecomenzii care vine cu acest monitor.

  Totuși, de ce o telecomandă pentru un monitor? Răspunsul este foarte simplu. Pentru setările HDR! Dispozitivul are integrată tehnologia HDRi, iar telecomanda oferă utilizatorului posibilitatea să activeze și să dezactiveze rapid această funcție. Beneficiul îl simți cu adevărat atunci când intri într-un joc care este optimizat HDR. Din păcate, sistemul de operare nu este optimizat HDR, iar activarea funcției redă o imagine destul de neplăcută vederii. De aceea este bine că avem o modalitate prin care o putem activa sau dezactiva rapid.

  REVIEW BenQ EX2780Q: Interfața este simplu de utilizat

  Interfața pentru setări este foarte simplă și curată, iar nagivarea este rapidă. Asta indiferent dacă alegi să schimbi setările din telecomandă sau din butoanele amplasate pe spatele monitorului. În partea stângă a monitorului avem și o rotiță, care controlează volumul sunetului.

  La nivel estetic, monitorul arată chiar foarte bine și se integrează perfect în orice design. Acesta are un picior metalic, rigid și foarte rezistent. Din păcate, nu este un picior reglabil nici pe orizontală și nici pe verticală, dacă asta v-ați fi dorit. Poate fi înclinat puțin în față sau pe spate, dar cam atât. În schimb, pentru a compensa lipsa mobilității, BenQ a integrat un sistem de gestionare al cablurilor și de mascare ale acestora. O funcționalitate pe care Mădălina o adoră și la care este foarte atentă atunci când testăm un monitor nou. Din câte știm noi, este singurul monitor de la BenQ care dispune de un sistem de gestionare al cablurilor.

  Totuși, dacă ești o persoană care nu poate trece peste faptul că nu poate ajusta unghiul de vizionare – deși, din orice unghi privești, imagine va fi la fel de clară – monitorul BenQ EX2780Q despre care vă vorbesc este compatibil VESA 100. Asta înseamnă că poți cumpăra un picior reglabil, care îți va oferi și mai mult spațiu pe birou. Prețul unui astfel de accesoriu reglabil pornește de la 150 lei. Astfel, zic eu că nu este o investiție majoră pentru confortul tău.

  BenQ EX2780Q oferă posibilitatea de docking pentru laptop

  La capitolul porturi, fiind un monitor de gaming, nu dă nici pe afară, dar nici nu este sărăcăcios. Are fix câte ai nevoie și nimic în plus. Este un pic cam dificil să îl folosești pentru productivitate. Dar dacă vrei să conectezi un laptop la el, ai un USB-C care îți facilitează acest lucru. Mai mult, laptopul se încarcă atunci când este conectat prin USB-C la monitor.

  BenQ EX2780Q porturi

  Așa cum ne așteptam, și acest monitor beneficiază de tehnologia BenQ de protejare a ochilor atunci când stai foarte mult în fața monitorului. Este o tehnologie cu care producătorul ne-a obișnuit și e mai mult decât binevenită.

  BenQ EX2780Q oferă o rezoluție QHD de 2560×1440 pixeli. Dispozitivul vine cu nenumărate funcționalități care oferă culori vibrante, Black eQualizer și un mod special pentru jocuri. De altfel, funcționalități care ajută foarte mult în special atunci când ești în jocuri.

  Unghiurile de vizionare sunt foarte bune. Poți viziona conținutul din orice parte, fără să observi o diferență în tonurile de culoare. Timpul de răspuns este decent, respectiv de 5ms. Poate că nu este cel la care iubitorii de shootere visează. Însă, dacă joci mai mult moba, cum fac și eu, atunci vei fi foarte mulțumit.

  REVIEW BenQ EX2780Q: 5ms rata de răspuns și 144Hz rata de împrospătare

  BenQ se revanșează pentru timpul de răspuns de doar 5ms cu o rata de împrospătare este de 144Hz. Înainte de a-mi sari în cap și a-mi spune că există monitoare de 1ms, țin să vă reamintesc trei aspecte. În primul rând, timpul de răspuns de 1ms poate fi atins doar pe panourile TN. Acest tip de panouri nu oferă o gamă de culori atât de mare și calitatea imaginii pe care o au panourile IPS. Nu mai are rost să vorbim și despre unghiurile de vizionare.

  În al doilea rând, timpul de răspuns de 1ms este viabil doar dacă ești un jucător profesionist și faci performanță. Dacă joci într-un lobby normal, sunt slabe șanse ca cei care te omoară atât de des să aibă monitoare de 1ms și nu coduri.

  În al treilea rând, să nu uităm de categoria de preț despre care vorbim. Nu putem să le avem chiar pe toate la un preț mai mult decât decent.

  Înainte de a vă spune părerea mea despre cum s-a comportat monitorul în jocuri, vreau să vă vorbesc despre sistemul integrat de boxe, de la treVolo. Știu că l-am precizat la început, dar mai sunt câteva aspecte de trecut în revistă. Majoritate monitoarelor, cu boxe integrate, pe care le-am testat aveau o slabă calitate a sunetului. Iar cele care ofereau un sunet decent, de cele mai multe ori săreau de prețul de 5000 de lei.

  REVIEW BenQ EX2780Q: Sunet impecabil în design minimalist

  BenQ a reușit să aducă un sunet foarte bun pe acest monitor, iar asta cu ajutorul treVolo. După cum spuneam, monitorul are 2 boxe de 2W, amplasate în partea inferioară a ecranului, iar pe spate avem un subwoffer care oferă acel bass după care mulți tânjesc. Mai ales atunci când auzi focuri de armă.

  Dincolo de claritatea sunetului, avantajul major pe care îl aduce acest sistem integrat de boxe este spațiul pe care îl economisești pe birou. Vei avea, astfel un birou curat, care poate fi ocupat cu alte lucruri fără de care chiar nu poți să îți desfășori activitatea.

  Când vine  vorba de gaming, acest model de monitor este ce trebuie. Am jucat pe monitoare cu diagonal de 24 inch, am jucat și pe monitoare de 32 inch. Însă, trebuie să recunosc că, pentru gaming, 27 inch este acel „sweet spot” care oferă echilibrul perfect între densitatea pixelilor per inch, proporționalitate și dimensiunea ecranului.

  REVIEW BenQ EX2780Q

  Mi-a plăcut foarte mult cum s-a comportat în jocuri, iar aici nu mă refer la rata de împrospătare și la timpul de răspuns, ci la funcția HDRi, care oferă culori senzaționale.  Vă garantez că, este mai mare dragul să te joci un meci de LOL pe el.

  Sigur, acum fiecare are preferințele lui. Poate că unii vor să joace alb-negru. Cine sunt eu să îi judec? Dar în ceea ce mă privește, acest monitor de gaming mi-a oferit o experiență de joc foarte bună. Distingi foarte ușor inamicii de alte elemente din joc, ceea ce îți oferă o viteză de reacție mai bună.

  REVIEW BenQ EX2780Q: Un raport calitate-preț foarte bun

  Părerea mea este că acest monitor este demn de luat în calcul, mai ales că vorbim de un preț de aproximativ 2500 lei. Pentru un monitor de gaming 2K, 144Hz și funcție HDRi, și să nu uităm de sunetul oferit de 2.1 treVOLO, eu zic că merită toți banii.

  În final, vreau să știu care sunt lucrurile care vă interesează pe voi cel mai mult atunci când căutați un monitor de gaming? Lăsați-mi răspunsurile voastre în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.