More

  Ofițeri militari chinezi atacă o agenție americană de credite

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ofițeri militari chinezi atacă o agenție americană de credite. Procurorii federali americani au descoperit că Equifax a fost accesat ilegal de către ofițerii militari chinezi. Agenția americană de credite ar fi expus informațiile personale a peste 150 de milioane de americani în 2017.

  Această problemă ar fi apărut în urma unui atac de accesare ilegală provenită din China. Departamentul de Justiție a pus sub acuzație patru membrii ai armatei chineze în acest caz.

  Ofițeri militari chinezi atacă o agenție americană de credite – Ce date au fost făcute publice

  Potrivit acuzării, grupul ar fi spart sistemul agenției din Alpharetta, Georgia, în luna mai a anului 2017. Aceștia au exploatat o vulnerabilitate apărută în baza Apache Struts, folosită de Equifax.

  În urma exploatării, multe nume, numere de securitate socială, date de naștere, adrese, permise de conducere și numere de carduri de credit au fost compromise pentru 200.000 de persoane. Alte date de identificare personală a 182,000 de cetățeni au fost de asemenea făcute publice.

  Scara furtului a fost uimitoare. Furtul deliberat și nediscriminat al unor cantități vaste de date personale ale civililor, cum a fost cazul aici, nu poate fi contracarat,” spune William Barr, procuror general.

  În acest caz, procurorii au acuzat cei 4 membrii de fraudă informatică, spionaj economic și de comiterea de fraudă. Nu sunt singurele acuzații pe care Departamentul de Justiție le-a adus.

  În iulie, fostul directorul executiv al Equifax, Jun Ying, a fost condamnat la 4 luni de închisoare pentru negocieri din interiorul firmei și vânzarea opțiunilor de stoc după ce accesarea ilegală a fost descoperită.

  Nu este primul caz în care Departamentul de Justiție acuză membrii armatei chineze într-un caz de spionaj economic

  În 2014, administrația fostului președinte Barack Obama a anunțat 31 de acuzații de spionaj economic, furt de secret comercial, furt de identitate, conspirație pentru comiterea de fraude și alte infracțiuni împotriva Armatei de Eliberare a Poporului Chinei (PLA).

  La acea vreme, cazul era privit drept unul fără precedent și o extindere a puterii penale interne, chiar dacă astfel de acuzații au devenit mai frecvente de atunci și până în prezent.

  David Bowdich, directorul adjunct al FBI, își declară nemulțumirea față de atitudinea generală a acestei probleme, pe care o au cetățenii americani:

  Am devenit aproape imuni la astfel de spargeri ilegale ca țară. Nu putem gândi așa. Întreprinderile americane nu se pot complace cu privire la protejarea datelor și a proprietăților intelectuale împotriva adversarilor noștri. Cetățenii americani nu se pot complace cu privire la protejarea datelor lor personale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.