More

  Coronavirus pe paginile de socializare ale OMS

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cum se vede coronavirus pe paginile de socializare ale Organizației Mondiale a Sănătății? OMS a creat un cont oficial pe platforma TikTok. Contul face parte din eforturile depuse de organizație pentru a lupta împotriva dezinformării online cu privire la coronavirus. OMS este prezentă deja pe mai multe platforme de socializare.

  OMS pe TikTok

  Coronavirus pe paginile de socializare ale OMS – acum și pe TikTok

  În primul videoclip postat de OMS, Benedetta Allegranzi, conducătorul tehnic al prevenirii și controlului infecțiilor, descrie ce măsuri de precauție pot folosi oamenii pentru a se proteja de coronavirus. Pentru mai multe detalii, aceasta îi îndrumă către site-ul oficial al organizației.

  Ne alăturăm TikTok pentru a vă oferi sfaturi despre sănătatea publică.”, scrie OMS în descrierea primului videoclip postat pe cont. În ultima perioadă TikTok a fost invadat de videoclipuri în care diferiți utilizatori pretind că sunt infectați cu coronavius.

  Mai mult, un utilizator susține într-un videoclip că un prieten de-al lui este primul caz confirmat din Canada. Însă, TikTok nu a oferit un răspuns imediat în legătură cu videoclipul postat.

  Crearea contului de TikTok face parte din efortul depus de Organizație pentru a oferi informațiile corecte cu privire la epidemia COVID-19 utilizatorilor online.

  Ce eforturi mai depune OMS împotriva dezinformării online

  Potrivit MIT Technology Review, OMS și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au depus eforturi pentru a preveni răspândirea dezinformării privind acest virus. Organizația s-a folosit și de alte platforme, precum Facebook, Twitter și Tencent pentru a transmite sfaturi. Detaliile furnizate de către OMS sunt deja în topul căutărilor Google pentru COVID-19.

  Utilizatorii de Facebook care parcurg noutățile de pe platformă se pot da peste mesaje care îi îndrumă către site-urile guvernelor pentru informații despre virus.

  Pe Twitter, utilizatorii pot vedea un mesaj cu textul: “Cunoaște faptele” care îi redirecționează către site-ul CDC pentru a primi “cele mai bune informații despre coronavirus.”,  atunci când aceștia caută conținut legat de boală.

  De asemenea, OMS mai este prezent și pe Instagram. Contul organizației prezintă infografice pentru a evidenția felul în care oamenii se pot proteja de coronavirus.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.