More

  Telefoanele iPhone și Galaxy au fost în topul preferințelor în 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În 2019, excluzând piața din China, la nivel global puțini au reușit să dea tonul pe piața de smartphone-uri. Cei de la Counterpoint Research au și dovada pentru acest lucru. Firma de cercetare a calculat că nouă din zece smartphone-uri vândute la nivel global în 2019 au fost produse fie de Samsung, fie de Apple. Telefoanele iPhone și Galaxy au fost în topul preferințelor în 2019.

  Doar Oppo A5 a fost smartphone-ul care a reușit să se plaseze pe poziția a 5-a. iPhone XR a condus topul, reprezentând 3% din totalul produselor vândute. În vreme ce, Galaxy A50 a fost telefonul Android cel mai bine primit de public, cu 1.8%.

  Telefoanele iPhone și Galaxy au cucerit top 10

  Desigur, nu ne surprinde să aflăm că Apple conduce piața din America de Nord, cu 5 din 5 locuri în top. În vreme ce, în Europa ocupă 2 locuri din top 5. Samsung conduce pe majoritatea celorlalte piețe de pe planetă. Producătorul sud-coreean a avut cele mai multe telefoane în top cinci în Europa, America Latină, Africa și Orientul Mijlociu și mare parte din zona Asia-Pacific.

  Singura piață unde Apple și Samsung nu au reușit să ocupe poziții importante a fost China. Dar acest lucru era de așteptat, dat fiind că Huawei conduce piața acolo, iar cu Oppo sau Vivo e destul de greu să te bați. Știm că dintotdeauna China a avut un regim diferit în ceea ce privește tehnologiile de larg consum, așa că nu trebuie să ne mire că cei care sunt giganți peste tot în lume, nu pot fi la fel și în China.

  Companii precum Huawei și BBK (care deține Oppo, Vivo, Realme și OnePlus) o duc și ele destul de bine. Însă, vânzările acestora tind să fie distribuite pe mai multe modele, nu neapărat pe un smartphone aflat în grațiile utilizatorilor.

  Cum arată top 10 preferințe pentru telefoane în 2019

  Apple iPhone XR este pe primul loc, urmat de iPhone 11 și Samsung Galaxy A50. Apoi, vine Galaxy A10, urmat de Oppo A5. Pe locul șase este iPhone 8, care are ceva vreme de când este dorit de utilizatori. Ca pe locul șapte să avem Galaxy A20, urmat de iPhone 11 Pro Max, iPhone 7 și iPhone XS Max.

  Astfel, vedem că în topul preferințelor se află mai multe modele de top de la Apple. Însă, primul loc este ocupat de primul mid-range promițător lansat de Apple. De la Samsung, telefoanele preferate în 2019 au fost tot din gama mid-range. De altfel, o serie care are mare succes în continuare, fiind completată de modele A51 și A71 pe care le testăm și noi în această perioadă la Noobz.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.