More

  Dovezi că Huawei a vândut tehnologie americană în Iran

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Au început să apară primele dovezi că Huawei a vândut tehnologie americană în Iran. Astfel, au fost încălcate sancțiunile comerciale ale SUA. Reuters informează că, echipa sa a obținut dovada că gigantul de tehnologie chinez a făcut o afacere cu Iranul în 2010.

  Aceasta implica vânzarea de componente pentru calculatoare și alte tehnologii care erau originar din SUA. Acest lucru încalcă sancțiunile comerciale ale statului american.

  Ce dovezi că Huawei a vândut tehnologie americană în Iran există

  Dovezile constau în două liste cu echipamente și alte corespondențe cu documente între Huawei și o companie iraniană. Huawei ar fi făcut afaceri, se pare, cu Mobile Telecommunication Co. (MCI sau MCCI).

  Încă din 2012, Reuters a obținut documente care arată că Huawei a vândut componente pentru calculatoare de origine americană către MCI. Din păcate, la acea vreme Reuters nu a găsit mai mult decât o listă de prețuri transmisă de Huawei către MCI. Iar după cum era de așteptat, Huawei a negat că o astfel de vânzare ar fi avut loc cu adevărat.

  În prezent, Reuters spune că are peste 100 de pagini prin care poate dovedi că vânzarea a avut loc. Vorbim despre o vânzare de produse de tehnologie create de HP (Hewlett-Packard). Ca de altfel și de software dezvoltat de Microsoft, Symantec și Novell. Vorbim doar despre companii de tehnologie americane a căror produse au fost vândute în Iran, un stat căruia îi este interzis să facă afaceri cu SUA sau cu produse ce provin din SUA.

  Documentele ar trebui să fie verificate de organele abilitate. Doar așa vom ști că există sau nu o dovadă care poate fi utilizată împotriva Huawei. Nu știm nici dacă vorbim deja despre una dintre dovezile care au stat la baza interzicerii Huawei în State.

  Cu siguranță, această informație nu vine deloc în ajutorul producătorului pentru ca acesta să poată să reia afacerile cu SUA, în special cu Google.  Faptul că există aceste dovezi că Huawei a vândut tehnologie americană în Iran nu înseamnă că Huawei a folosit acea tehnologie pentru a spiona alte națiuni. Urmărim cum se dezvoltă această dezvăluire a Reuters și vă ținem la curent cu detalii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.