More

  Beijing poate interveni între Huawei și SUA

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Beijing poate interveni între Huawei și SUA. Guvernul Chinei nu are încotro decât să impună contra-măsuri dacă SUA continuă să restricționeze accesul Huawei la lanțul global de aprovizionare. Afirmația vine de la președintele Huawei, Erix Xu. Acesta spune că afacerea internațională de consum a pierdut cel puțin 10 miliarde de dolari în urma interdicțiilor impuse de SUA.

  Se pare că, guvernul Chinei va stabili contra-măsuri, asta dacă Statele Unite continuă să impună sancțiuni de comerț companiei Huawei Technologies. Producătorul de echipamente de rețea înregistrase anul trecut o creștere exponențială pe toate planurile. Însă, o dată cu ”Lista Entităților” stabilită de administrația Trump, nu a mai avut voie să facă afaceri cu SUA, decât în anumite condiții.

  Una dintre marile piedici puse Huawei a fost interzicerea accesului la serviciile Google. De altfel, servicii pe care utilizatorii de telefoane Huawei pun mare preț. Desigur, există și o parte dintre aceștia care ”pot trăi” fără servicii Google, dar caută constant alternative periculoase de instalare a acestora. Să nu uităm avertismentul Google: ”instalarea de la terți reprezintă o amenințare la securitatea datelor personale.”

  Beijing poate interveni între Huawei și SUA – Informația vine de la un președinte Huawei

  90 de jurnaliști au discutat cu Eric Xu despre sancțiunile SUA și urmările lor. Xu a afirmat că interdicția impusă de America cu privire la Huawei nu mai poate continua.

  Acest lucru nu face decât să forțeze compania să investească mai mult în cercetare și dezvoltare pentru ”a acoperi găurile” și pentru a reconstrui lanțul de distribuție. ”A fost ”imposibil” să țintim către un profit net ridicat, de vreme ce supraviețuirea afacerii a devenit prioritatea noastră numărul unu.”, spune acesta.

  Huawei a văzut o creștere a veniturilor de la an la an în 2019 de 19,1% la 97.59 miliarde de dolari. În vreme ce, creșterea profitului net a fost de 5.6% la 7.12 miliarde de dolari, în comparație cu 25% în 2018. Huawei a investit 15 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare. Acest lucru a reprezentat 15,3% din veniturile sale din 2019.

  În ciuda interdicțiilor din SUA, Huawei tot a avut o creștere de la an la an de 34% în 2019 și a vândut global, inclusiv China, 240 de milioane de smartphone-uri.

  2020 se va dovedi un an al provocărilor pentru Huawei

  Dacă 2019 a fost un an dificil, Xu spune că ”2020 se va dovedi un an al provocărilor”. În prezent, producătorul are un stoc substanțial în inventarul său pentru a răspunde nevoilor. Însă restul anului 2020 va fi un test crucial. Acesta va demonstra dacă sunt eficiente eforturile companiei pentru a continua.

  Nici pandemia coronavirus nu a fost prevăzută. Acest lucru ar putea atrage noi scăderi economice. Xu a mai precizat că este greu să facă previziuni pentru 2020. El spune că, peisajul global trece prin încercările pe care le observăm cu toții.

  Dacă administrația Trump nu încetează să adauge sancțiuni, autoritățile de la Beijing se văd nevoite să acționeze. Cel puțin, asta afirmă Xu. Pe de altă parte, această afirmație ne demonstrează încă o dată că statul chinez are implicații în afacerile Huawei. Însă, în continuare nimeni nu comentează pe marginea acestui subiect. Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here