More

  Zoom înlătură codul prin care partajează date către Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pandemia COVID-19 ne-a făcut pe fiecare dintre noi să căutăm soluții prin care să ținem legătura cu cei dragi, dar să nu ieșim din casă. La modă acum sunt conferințele prin Zoom. Aplicația este utilizată atât de instructori de fitness, yoga și zumba, cât și de profesorii care susțin ore de curs cu elevii izolați la domiciliu sau angajați ai diferitelor instituții. Zoom înlătură codul prin care partajează date către Facebook. Despre ce este vorba exact, discutăm în rândurile ce urmează.

  Pentru cei care nu știau, Zoom a rulat un cod controversat prin care partaja date către Facebook. Lucru care s-a aplicat inclusiv utilizatorilor care nu au cont de Facebook. Zoom insistă că datele colectate nu includ informații personale, ci doar informații anonime cu privire la dispozitivele utilizatorilor.

  Compania și-a cerut scuze că ”a trecut cu vederea”  acest aspect. De asemenea, a făcut schimbări în procesul de autentificare cu Facebook pentru a preîntâmpina orice viitoare neplăcere.

  Zoom a avut de-a face cu o creștere semnificativă a utilizatorilor în întreaga lume. Milioane de oameni au început să utilizeze aplicația care oferă suport pentru conferințe video, cât timp sunt izolați la domiciliu. Aceasta, alături de WhatsApp, Skype, Hangouts sau Messenger sunt soluții ideale prin care poți ține legătura cu prietenii și colegii în această perioadă.

  Ce nu s-a știut până săptămâna trecută este că Zoom a partajat date cu Facebook. Vorbim inclusiv despre date ale utilizatorilor care nu au cont Facebook. Prin ultimul update, Zoom a promis că a înlăturat acest proces.

  Zoom înlătură codul prin care partajează date către Facebook

  Zoom spune că a omis această ”problemă” din cauza Facebook SDK folosit pentru funcția ”Login for Facebook” a aplicației. Compania declară pentru Vice că abia de curând a sesizat ceea ce se întâmpla în termenii cu privire la colectarea datelor.

  Vinerea trecută, Zoom a lansat un update și spune că nu mai partajează date cu Facebook. Așadar, asigurați-vă că aveți și voi aplicația Zoom actualizată la zi. ”Ne cerem scuze cu privire la omisiune și rămânem ferm angajați pentru protecția datelor utilizatorilor noștri.”, declară Zoom.

  Zoom este o aplicație cu un istoric sumbru

  Vara trecută, aplicația de videoconferință Zoom a fost eliminată din App Store pentru că a instalat un server web pe Mac-uri. Scopul acestui lucru a fost evitarea unei caracteristici de siguranță în Safari. Știți că atunci când dați click pe un link pentru a deschide o aplicație pe Mac, apare o fereastră pop-up care solicită permisiunea de deschidere. Ei bine, Zoom a făcut în așa fel încât a ocolit această funcție.

  Zilele acestea s-ar putea să nu ai încotro și să fii nevoit să folosești Zoom. Chiar și așa, ai putea să eviți autentificarea prin contul de Facebook și poate chiar să folosești un VPN pentru a ascunde datele tale personale. Întotdeauna există alternative la Zoom, precum Skype, Google Hangouts sau Slack. E alegerea ta ce vrei în final să folosești. Ca de fiecare dată, îți recomandăm să citești cu atenție termenii și condițiile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.