More

  Câtă lume stă pe internet în perioada aceasta – Date ANCOM

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cam câtă lume stă pe internet în perioada aceasta? Ei bine, traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în rețelele mobile și cu 20,9% în rețelele fixe. În timp ce traficul de voce a înregistrat creșteri medii de 22% în rețelele mobile și 22,7% în rețelele fixe.

  Traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în rețelele mobile și cu 19% în rețelele fixe. Pentru prelucrarea datelor s-a luat ca referință sfârșitul lunii februarie 2020. Atunci a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 în România.

  Câtă lume stă pe internet – Date de la furnizori

  Traficul de date a înregistrat creșteri medii de 12% (fiind înregistrate creșteri între 7 % și 20%). În rețelele fixe, traficul de date a crescut în medie cu 20,9%, furnizorii raportând creșteri între 18% și 27%.

  În rețelele mobile, traficul de voce a crescut în medie cu 22% (fiind înregistrate creșteri între 18,2 % și 24%). În rețelele fixe a crescut cu 22,7%, furnizorii raportând creșteri între 8,5% și 44,7%.

  Traficul total de interconectare raportat de furnizorii de comunicații electronice a înregistrat o creștere medie de 21% în rețelele mobile. Au fost înregistrate creșteri între 17,7% și 24%. În rețelele fixe, traficul total de interconectare a crescut în medie cu 19%. Au fost raportate creșteri între 6,3% și 41%.

  În general, furnizorii au experimentat un număr în creștere de situații de congestie pe rețelele mobile de acces. Vorbim de peste 80% grad de încărcare a porturilor utilizate și a resurselor radio de acces.

  Traficul de date total raportat de către principalele puncte comune de interconectare din România, peering plus tranzit, (IXPs) a crescut cu valori între 10% și 33%.

  La solicitarea ANCOM, furnizorii au transmis creșterile medii ale traficului înregistrate la finalul lunii martie luând ca dată de referință (stare de normalitate) perioada în care s-a confirmat în Romania primul caz de COVID-19 (25 februarie 2020).

  Asigurarea continuității furnizării serviciilor de comunicații

  Pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor în cazul creşterii traficului de date, furnizorii au luat măsuri pentru a monitoriza mai eficient capacitatea disponibilă a rețelei și a interveni unde este necesar, dar și măsuri pentru modernizarea echipamentelor de rețea și simplificarea și eficientizarea procesului de achiziții.

  Dacă vă întrebați câtă lume stă pe internet în această perioadă, aveți răspunsul.

  Creşterea traficului de voce și de date vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanță, a mutării cursurilor școlare și universitare în mediul online şi a creşterii semnificative a componentei de entertainment online.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.