More

  NoobzIT 07.04.2020: 5G nu are nicio legătură cu noul coronavirus

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  NoobzIT 07.04.2020: E momentul să vorbim din nou despre 5G. Însă, de data asta în contextul în care teoriile conspirației ajung să distrugă oamenii mai rău decât o poate face un virus precum COVID-19. Coronavirus și 5G nu au ce să caute în același context. Una nu are treabă cu asta și o să explicăm și de ce.

  Desigur, discutăm și despre securitatea Zoom, abonamente pentru muzică și restricții pe Facebook și YouTube, dar vă anunțăm și campania ”10.000 pentru viitor” căreia i-am dat astăzi startul. Poți să participi și tu la fapte bune prin simpla abonare la canalul de YouTube Noobz.

  Un turn 5G din Birmingham, Marea Britanie, a fost incendiat

  Există vedete care susțin că noul coronavirus este provocat de antenele 5G. Așa se face că, în Marea Britanie, un turn 5G a fost incendiat, iar ingineri din telecomunicații au de-a face cu amenințări verbale și fizice. Teoriile conspirației vor face mai multe victime decât face coronavirusul în sine.

  Am mai explicat în nenumărate rânduri ce este 5G, cum funcționează și de ce nu trebuie să ne temem. Pentru cei interesați, vom lăsa link-uri și în descriere. Vă trebuie doar răbdare pentru informare. Decât să pierdeți timpul cu teoriile conspirației, nesusținute de specialiști din domeniul medical, mai bine vă luați timp să vă informați corect și complet, din surse credibile.

  Facebook a înlăturat un grup anti-5G în care utilizatorii erau încurajați să trimită imagini cu ei distrugând echipamente de telefonie mobilă. Fondatorii susțin că distrugerea acestor turnuri 5G va opri răspândirea coronavirus. De altfel, o informație neprobată de studii și specialiști.

  Videoclipuri cu un turn de telefonie de 20 de metri înălțime arzând în Birmingham a tot circulat pe internet împreună cu îndemnuri anti-5G.

  YouTube înlătură videoclipurile conspiraționiste care leagă COVID-19 de 5G

  Teoria conspiraționistă care lasă să se înțeleagă că ar putea exista o legătură între turnurile 5G și coronavirusul nou duce la acțiuni inexplicabile din partea unor cetățeni. Ingineri sunt amenințați, turnuri 5G sunt incendiate, iar tot mai multă lume crede că acest virus nou chiar ar putea fi controlat prin intermediul rețelei de telefonie 5G.

  YouTube spune că înlătură videoclipurile care încearcă să facă legătura nefondată între COVID-19 și 5G. Acestea încalcă politicile recente cu privire la ”metode nefondate din punct de vedere medical” de prevenire a infecțiilor cu coronavirus. Cu toate astea, YouTube nu va șterge toate videoclipurile conspiraționiste despre 5G.

  YouTube spune că suprimă conținutul ”la limită” care ar putea induce în eroare oamenii cu privire la modurile ”dăunătoare”, cum ar fi teoriile conspirației în jurul 5G și a coronavirus în sine. Astfel de videoclipuri vor fi recomandate tot mai rar. De asemenea, multe vor fi sancționate din punct de vedere al rezultatelor căutării și nu vor mai putea fi monetizate.

  Decizia Google vine în urma raportului The Guradian potrivit căreia secretarul de stat din cadrul Ministerului Culturii din Marea Britanie, Oliver Dowden ar susține discuții cu Facebook, Twitter și YouTube pentru a înlătura materialele conspiraționiste.

  NoobzIT 07.04.2020: Securitatea Zoom este pusă la îndoială

  Zoom este o platformă de mesagerie audio-video care a prins foarte mult la public de când a fost declarată pandemia Sars COV-2. Însă, în ultima perioadă mai multe instituții școlare pun la îndoială securitatea acesteia. Mai multe școli din districtele americane, precum New York și Nevada, au interzis sau dezinstalat Zoom din cauza îngrijorărilor cu privire la securitate și intimitate.

  Alte școli, precum Edmonds School Disctrict din Washington și Alpine School District din Utah, regândesc politica de utilizare Zoom. Deloc surprinzător, instituțiile de învățămâna trec la aplicația Microsoft Teams.

  Aplicația Zoom nu asigură criptare end-to-end pentru conferințe. Astfel, acestea pot fi interceptate de terți cu scopuri ascunse. Învățătorii au avut de-a face cu diferiți actori care au întrerupt clasele virtuale. Astfel de fenomene par să se întâmple și în România, cu influenceri precum Zbir, care le cere copiilor să ofere numărul de conferință pentru a participa și el la clase.

  Zoom spune că ia securitatea și intimitatea ”foarte în serios”. Însă, acest lucru nu anulează experiențele Zoom neplăcute de care au parte unii utilizatori.

  NoobzIT 07.04.2020: Abonamentele pentru streaming muzical au crescut cu o treime în 2019

  Aplicațiile de  muzică, precum Spotify, Apple Muzic, YouTube Music sau Tencent și-au mărit exponențial baza de abonați în 2019. Spotify a anunțat o creștere cu 35% a abonaților până la finalul anului trecut. În vreme ce, Apple Music vorbește de o creștere cu 36%, iar Amazon cu 15%. Cât despre YouTube Music, creșterea numărului de abonați a fost de doar 6%, iar la Tencent de 11%.

  Restul pieței, de 14% se împarte la giganți regionali precum Gaana din India sau Yandex Music din Rusia. Specialiști spun că piața de streaming muzical va mai avea o creștere de 25% în 2020. Însă, din cauza pandemiei COVID-19, inclusiv platformele de muzică vor fi afectate.

  Obiceiurile de consum se mută, deloc surprinzător, către știri radio și TV. Tot mai puțini utilizatori vor mai dori să se aboneze la servicii de divertisment.

  Skype lansează apelurile ”Meet Now” care nu necesită autentificare sau instalare

  Cei mai mulți utilizatori au ales Zoom în perioada izolării la domiciliu pentru că este extrem de simplu de utilizat. Așa se face că, produse de la Microsoft, precum Skype nu se află în această perioadă în centrul conferințelor audio-video din ultimele zile.

  Skype a ales în cele din urmă să vină cu o alternativă mai bună la Zoom prin ”Meet Now”. Aceasta permite gazdei să creeze și să partajeze o conferință gratuită în doar 3 click-uri. Inclusiv gazda nu este nevoită să instaleze Skype. Procesul se lansează simplu de pe website-ul companiei. Tot de acolo inițiatorul poate invita oameni folosind un simplu link sau un buton de share.

  Dacă persoana invitată are Skype instalat, atunci conferința se va deschide direct în aplicație. Dacă nu, se va deschide un client web care funcționează în browserele Chrome sau Edge.

  NoobzIT 07.04.2020: Google retrage funcția care blochează urmărirea încrucișată pe site-uri

  Înainte să înceapă pandemia COVID-19, Google lansase o dată cu Chrome 80 o funcționalitate prin care era blocată urmărirea încrucișată a utilizatorilor pe site-uri. Astfel, nu mai putea fi urmărit comportamentul de consum online al utilizatorilor de către diferiți dezvoltatori. În februarie, gigantul de tehnologie a stabilit un nou sistem de clasificare a cookie-urilor care avea să blocheze efortul de urmărire al utilizatorilor pe mai multe site-uri.

  Această funcționalitate avea rolul de a preveni actorii rău-voitori de la a mai exploata vulnerabilitățile din cookie-uri.

  Însă, din cauza pandemiei, Google este nevoită să renunțe pentru o vreme la funcționalitate. Asta pentru că, aceasta poate provoca probleme serviciilor precum celor de banking, cumpărături online, serviciilor guvernamentale sau de sănătate și nu numai. Gigantul de tehnologie promite că va relansa funcționalitate și va ține publicul la curent în update-urile SameSite.

  NoobzIT 07.04.2020: Twitch ajută streamerii să se joace cu telespectatorii

  Până acum, eram obișnuiți doar să urmărim gamerii preferați cum se joacă live. Însă, Amazon a decis să ia măsuri prin care streamerii Teitch să poate să joace ”în timp real” cu telespectatorii lor. Pentru moment, nu au fost oferite prea multe detalii, însă suportul se pare că va fi disponibil începând din vara acestui an.

  Acest nou mijloc de interacțiune își propune să mențină telespectatorii angrenați și interesați de ceea ce urmează. Mai ales în contextul în care Mixer și YouTube pot fi amenințări majore la adresa Twitch. Din păcate, cel mai mare dușman al Twitch pare să fie acum YouTube.

  O altă veste de la Amazon este că investește sute de milioane de dolari pentru a deveni principalul creator și distribuitor de jocuri video. Rămâne să aflăm cum va arăta peisajul de streaming de gaming în viitorul mediu spre îndepărtat. Cum vi se pare ideea de a juca cu streamerii preferați și dacă ați fi dispuși să plătiți o taxă lunară sau un one time fee să puteți face asta?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.