More

  Japonia vrea să scoată producția din China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Japonia vrea să scoată producția din China. Guvernul japonez asigură 2,2 miliarde de dolari pentru a sprijini companiile să mute producția în condiții optime. Industria de electronice japoneză este una din cele mai mari din lume.

  Vorbeam într-un alt articol de faptul că Samsung închide fabricile din China. Acum, Japonia pare să urmeze acest exemplu. Această decizie vine pe fondul pandemiei coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare între partenerii comerciali majori.

  Japonia vrea să scoată producția din China

  Japonia a creat un bugetul suplimentar pentru a compensa efectele devastatoare ale pandemiei. Acesta include 2 miliarde de dolari pentru companiile care transferă producția în Japonia și 200 milioane de dolari pentru cele care doresc să mute producția în alte țări.

  Această decizie coincide cu ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare a legăturilor prietenoase dintre cele două țări. Președintele chinez, Xi Jinping trebuia să facă o vizită de stat în Japonia luna aceasta. Summit-ul ar fi fost primul de acest gen într-un deceniu, dar a fost amânat în urmă cu o lună. Până la această oră, nu a fost stabilită o dată nouă.

  China este cel mai mare partener comercial al Japoniei în condiții normale

  În luna februarie, însă, importurile chineze s-au scufundat cu aproape jumătate, în urma închiderii fabricilor pe fondul pandemiei. Acest lucru a reînnoit discuția despre menținerea Chinei ca bază de producție.

  Grupul guvernului japonez privind investițiile viitoare a discutat luna trecută despre ideea mutării producției. Produsele cu valoare adăugată înaltă vor fi mutate în Japonia, iar producția altor bunuri urmează a fi răspândită în Asia de Sud-Est.

  Ce spun autoritățile japoneze

  Va fi o schimbare”, anunță Shinichi Seki, economist la Institutul de Cercetare Japonez. Seki a spus că unii producători japonezi din China aveau deja în vedere mutarea.

  „Având acest budget în lucru, va oferi cu siguranță un impuls.” Companiile, cum ar fi producătorii de mașini, care fabrică pentru piața internă chineză, vor rămâne probabil acolo, mai adaugă acesta.

  Un sondaj realizat în februarie de Tokyo Shoko Research Ltd. a arată că 37% din cele peste 2.600 de firme au diversificat achizițiile în alte țări în contextul crizei de sănătate.

  Rămâne de văzut modul în care această decizie va afecta efortul depus de ani de zile de premierul Shinzo Abe de a restabili relațiile cu China.

  „Facem tot posibilul să reluăm dezvoltarea economică.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian. „În acest proces, sperăm că alte țări vor acționa precum China și vor lua măsuri adecvate pentru a se asigura că economia mondială va fi afectată cât mai puțin și pentru a se asigura că lanțurile de aprovizionare vor fi afectate cât mai puțin.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here