More

  Samsung oprește producția de telefoane mobile din China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vorbeam într-un articol anterior despre faptul că în ianuarie guvernul chinez a decis închiderea fabricilor Samsung și Foxconn ca urmare a răspândirii Covid-19. De acesta dată, Samsung oprește producția definitiv.

  Samsung oprește producția de telefoane mobile din China

  Samsung Electronics Co Ltd a închis miercuri producția de telefonie mobilă din China, anunță Reuters.

  Închiderea ultimei fabrici de telefoane a Samsung în China vine după ce compania a întrerupt producția la uzina din sudul orașului Huizhou în iunie și a suspendat o altă fabrică la sfârșitul anului trecut. Motivul invocat de Samsung este competiția dură pe piața de telefonie mobilă din China.

  Samsung se alătură altor producători

  Gigantul de tehnologie sud-coreean a încetat producția de telefoane din China urmând exemplul altor producători. Aceștia transferă producția din China din cauza creșterii costurilor forței de muncă și încetinirii economice.

  Sony anunță că își închide fabrica de smartphone-uri de la Beijing și că va face smartphone-uri doar în Thailanda. În timp ce, Apple continuă pentru moment producția unor produse majore în China.

  De ce Samsung oprește producția în China?

  Ponderea Samsung de pe piața chineză s-a redus la 1% în primul trimestru, de la aproximativ 15% la jumătatea anului 2013. Această scădere se explică deoarece compania a pierdut teren în fața producătorilor chinezi precum Huawei Technologies și Xiaomi Corp, informează Contrapoint.

  În China, oamenii cumpără smartphone-uri la un preț scăzut de la branduri autohtone și telefoane high-end de la Apple sau Huawei. Samsung nu prea speră să își crească ponderea.”, declară Park Sung-Soon, analist la Cape Investment & Securities.

  Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a declarat că a luat decizia dificilă într-o încercare de a spori eficiența. Gigantul a adăugat că va continua totuși vânzările în China.

  Echipamentele de producție vor fi re-alocate altor fabrici de producție la nivel mondial. Asta în funcție de strategia noastră globală de producție bazată pe nevoile pieței.”, se arată într-un comunicat al companiei.

  Samsung a refuzat să specifice capacitatea fabricii Huizhou sau numărul de personal al acesteia. Fabrica a fost construită în 1992, potrivit companiei.

  Presa sud-coreeană a declarat că Samsung avea 6.000 de angajați și o producție de 63 de milioane de unități în 2017. În acel an, Samsung a fabricat 394 de milioane de telefoane în întreaga lume, potrivit raportului său anual.

  Abia în ultimii ani compania a extins producția de smartphone-uri în țări cu costuri mai mici, precum India și Vietnam.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.