More

  5 angajați Huawei arestați în China pentru afacerile Huawei cu Iran

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  5 angajați Huawei arestați în China pentru că ar fi avut de-a face cu afacerile desfășurate de Huawei cu Iran. China a arestat cei 5 angajați Huawei pentru că a vorbit online despre acordul cu Iran. Acest lucru arată cât de departe e dispusă Republica Populară Chineză să meargă pentru a proteja gigantul de tehnologie Huawei.

  Huawei neagă cu vehemență că ar fi sub controlul guvernului chinez. Însă nu există nici o îndoială că țara mamă, China, este dornică să-și apere superstarul de tehnologie. New York Times a aflat că poliția chineză a arestat cinci foști angajați ai Huawei în decembrie 2018.

  Motivul ar fi fost existența unor discuțiilor WeChat cu privire la faptul că Huawei a încălcat sancțiunile date Iranului. Foștii angajați nu au oferit dovezi tangibile, în afara unei declarații a unui fost angajat. Acesta spune că ar putea „dovedi” că Huawei a vândut echipamente de tehnologie în Iran. Simpla posibilitate ca aceste dovezi să existe, la un loc cu discuțiile cu jurnaliștii străini au fost suficiente pentru a fi emise mandate de arestare.

  5 angajați Huawei arestați în China, iar criticii sunt reduși la tăcere

  Arestarea unui fost angajat, Li Hongyuan, a stârnit indignare în rândul rezidenților chinezi. Se pare că, acesta a fost concediat pentru că a cerut plata salariilor din urmă. Cu toate acestea, Huawei spune că arestarea nu se datorează unui dezacord la locul de muncă.

  Compania susține că, doar a raportat autorităților activitatea ilegală a acestui angajat. Noile afirmații sugerează că, Huawei nu numai că monitoriza chatul foștilor angajați (o practică comună de altfel), ci că era dispusă să profite de protecția autorităților pentru a reduce criticii la tăcere.

  Huawei a refuzat să comenteze, reiterând declarația sa anterioară despre Li. De asemenea, poliția din Shenzhen nu a răspuns la întrebări.

  Nu este complet șocant faptul că Huawei ar fi sprijinit de poliție. Compania a fost în centrul unui conflict comercial China – SUA care a dus la acuzații pentru presupuse încălcări ale sancțiunilor aplicate Iranului.

  Totuși, acest lucru arată și cât de dispuse sunt autoritățile chineze să protejeze Huawei. Compania are o prezență masivă în China, cu o poziție dominantă în piața de telefoane mobile și influențează marile zone ale industriei de tehnologie a țării. Dacă Li și alții ar oferi dovezi că Huawei a încălcat sancțiunile, ar putea atrage repercusiuni grave pentru țara în ansamblu. Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.