More

  New York va folosi lămpi ultraviolete în metrou și autobuz

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  New York va folosi lămpi ultraviolete în metrou și autobuz. MTA vrea să vadă dacă razele UVC pot distruge virusul. Autoritatea de transport metropolitan din New York anunță o problemă în scăderea numărului de călători cu metroul și autobuzele. Astfel, MTA încearcă să vină cu o rezolvare pentru ameliorarea impactului COVID-19.

  Potrivit New York Daily News, agenția va începe să utilizeze lumină ultravioletă ca parte a programului său de igienizare. Efortul face parte dintr-un parteneriat cu Universitatea Columbia. Universitatea teoretizează că lumina UV poate fi folosită pentru a ucide viruși în sistemul de tranzit.

  New York va folosi lămpi ultraviolete în transportul în comun

  Începând cu 11 mai, lămpile UV vor fi amplasate în mașinile și autobuzele MTA la fiecare două stații de metrou și autobuz. Acestea emit raze numite „UVC”. Astfel de raze sunt o parte relativ obscură a spectrului care constă într-o lungime de undă mai scurtă, mai energică a luminii, care poate fi dăunătoare pentru om dacă este expus direct.

  UVC este deosebit de bun în uciderea materialelor organice, fie la om, fie la particule virale. Însă, se dezbate dacă UVC poate fi eficient în distrugerea noului coronavirus. Lămpile și roboții UVC sunt utilizate în mod obișnuit pentru igienizarea apei, echipamente de laborator și spații închise. Dacă rezultatele MTA sunt bune, oficialii spun că vor extinde utilizarea pentru a include mai multe trenuri și autobuze.

  MTA caută soluții pentru a gestiona scăderea numărului de călători

  „În acest moment critic și fără precedent, MTA explorează toate soluțiile pe care oamenii de știință și piața le oferă, în efortul nostru de a asigura că sistemul de transport este sigur pentru clienții și angajații noștri.”, a declarat Mark Dowd, director MTA, într-un comunicat .

  „Proiectul pilot care implică această tehnologie UV este un alt exemplu în acest sens, deoarece căutăm modalități alternative de reducere eficientă a riscurilor în trenuri și autobuze. Mulțumim Universității Columbia pentru parteneriat și sperăm că această nouă tehnologie oferă o opțiune mai eficientă decât eforturile noastre curente de dezinfectare.”

  Săptămâna trecută, guvernatorul New York, Andrew Cuomo împreună cu primarul orașului din New York, Bill de Blasio, au anunțat închiderea serviciului de metrou de la 1:00 la 5:00 în fiecare seară, pentru dezinfectare extinsă.

  MTA a raportat o scădere de 90% a călătorilor de la începutul pandemiei. Ceea ce a dus la reducerea unor servicii de tren și autobuz pentru a face față scăderii cererii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.