More

  Facebook dezvoltă o nouă generație Quest VR

  Facebook dezvoltă o nouă generație Quest VR. Se pare că, Facebook lucrează la o versiune mai mică și mai ușoară a căștilor sale Quest VR. Dezvoltarea poate fi întârziată din cauza pandemiei COVID-19.

  Facebook dezvoltă o versiune de a doua generație a căștilor sale Oculus Quest. Potențialul succesorul va fi ”mai mic, mai ușor și cu o rată de actualizare mai rapidă decât originalul”, arată un raport Bloomberg. Deși aparent există mai multe versiuni Quest în lucru, s-ar putea să treacă ceva timp înainte ca acestea să fie lansate. Motivele ar fi întârzierile apărute atât în dezvoltare cât și în procesul de fabricație din cauza pandemiei.

  Quest-ul de 399 de dolari a fost cel mai bun set al Oculus. Compania a promis o configurație VR de sine stătătoare, la un preț unic, fără a solicita clienților să aibă o configurație pentru PC, pentru jocuri sau hardware suplimentar pentru a se bucura de conținut VR. Dar designul autonom a făcut Quest VR mai puțin rezistent față de căștile tradiționale și incomod în purtarea pe perioade lungi de timp.

  Cuvântul de bază: comfortabil

  Potrivit Bloomberg, Facebook nu a decis designul final. Însă, unul dintre obiectivele principale este de a reduce greutatea și dimensiunea modelului actual pentru a-l face mai confortabil. Prototipurile despre care se discută sunt cu 10% și 15% mai mici și cântăresc puțin peste 500g. În comparație cu greutatea de 1,25 kg a modelului actual.

  Quest va face trecerea de la o rată de 60Hz la un panou mai rapid de 90Hz sau chiar 120Hz pentru afișarea conținutului. Dincolo de asta, nu există alte mențiuni legate de hardware. Unul dintre cele mai mari compromisuri ale modelului inițial a fost hardware-ul relativ slab.

  Alte modificări pot ajunge la stilul și designul general al Quest. De exemplu, schimbarea părților din material plastic și utilizarea unui material mai elastic pentru curele. Raportul Bloomberg mai spune că Oculus lucrează la controlere actualizate pentru Quest. Acestea vor fi mai confortabile, iar compania lucrează să remedieze un defect pe modelele actuale. Defectul actual duce la căderea ușii bateriei. Noile controlere ar fi compatibile atât cu modelele actuale, cât și cu cele noi.

  Facebook dezvoltă o nouă generație Quest VR

  Unele modificări sunt minore. Noul Quest ar putea continua să ofere un mecanism fizic de ajustare a distanței interpupilare pentru a ajusta afișajele interne. De asemenea, va avea în continuare camere externe pentru a lăsa utilizatorii să privească și să se plimbe. Va avea în continuare cablul Oculus Link pentru clienții care caută să utilizeze Quest-ul ca afișaj pentru căști VR pentru computerul lor de gaming.

  Potrivit Bloomberg, Facebook plănuise inițial să lanseze a doua generație Quest la sfârșitul anului în conferința sa Oculus Connect. Însă, această dată de lansare poate fi întârziată până în 2021, din cauza impactului pandemiei.

  Alături de noul Quest, Oculus lucrează la un set de căști AR pentru o lansare planificată pentru 2023. Lansarea poate veni cu întârzieri din cauza că inginerii pot lucra doar pe partea de software și aplicații. În timp ce, laboratoarele pentru hardware și dezvoltare sunt închise, în urma pandemiei.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here