More

  China investește 2.2 miliarde de dolari în cip-uri chinezești

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  China investește 2.2 miliarde de dolari în cip-uri chinezești. Fondurile acordate de stat chinez s-au ridicat la 2,25 miliarde de dolari pentru Semiconductor Manufacturing International Corp. China acordă acest sprijin pentru a susține crearea de cip-uri avansate. Asta în timp ce Washington consolidează restricțiile tehnologice asupra națiunii asiatice.

  Capitalul înregistrat al uzinei Semiconductor Manufacturing International Corp a sărit de la 3,5 miliarde la 6,5 miliarde de dolari după investiție, a declarat compania.

  China investește 2.2 miliarde de dolari

  Cota producătorului de cip-uri din Shanghai va scădea de la 50,1% la 38,5%, potrivit estimărilor companiei. Uzina are capacitatea de a produce 6.000 de cip-uri de 14 nanometri pe lună. Însă, intenționează să crească plafonul la 35.000.

  Noua investiție a venit după ce Washington a luat măsurile de a împiedica vânzările către Huawei Technologies Co. de către producătorii de cip-uri folosind tehnologia din SUA. Departamentul de Comerț a declarat că ar fi nevoie de licențe pentru a permite utilizarea tehnologiei americane de către compania chineză.

  Aceeași decizie se aplică și celor 114 filiale ale acesteia, inclusiv unitatea HiSilicon pentru design de cip-uri. SMIC plănuiește o vânzare de acțiuni în Shanghai care ar putea strânge peste 3 miliarde de dolari, pe baza valorii sale de închidere de peste 13 miliarde de dolari. China pariază că producătorul de cip-uri local poate reduce dependența țării față de tehnologia Statelor Unite.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.