More

  Căști wireless de 35 de dolari – Merită sau nu Tronsmart Onyx Ace?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Căști wireless de 35 de dolari, merită sau nu? Astăzi vom vorbi despre căști wireless ieftine. Sunt acolo, sunt accesibile, incredibil de tentante și, cu toate acestea, există un lucru care te ține în loc. Acela care te face să nu te arunci cu capul înainte. Cel puțin eu asta am observat. Este vorba despre unicul, inconfundabilul și nelipsitul „sunt prea sărac să îmi permit lucruri ieftine”. A fost la întrecere cu „nu mă lasă nevastă-mea să îl cumpăr”, dar a pierdut la număr de voturi.

  Haideți că știți foarte bine la ce mă refer. Sigur l-ați folosit și voi cel puțin o dată în viață. Sunt prea sărac, domnule, să îmi permit lucruri ieftine. Și deși pornește de la un sâmbure de adevăr, am o foarte mare problemă cu întreaga construcție, atât semantică, cât și logică a acestei afirmații. În primul rând, dacă ești sărac, automat nu îți permiți să faci risipă.

  Cât despre lucrurile ieftine, aș avea și eu o întrebare: „comparativ cu ce este ieftin”? Vă zic eu ce este mai ieftin decât un Mercedes Clasa C: un Logan. Dar știți ce este mai scump decât un Mercedes Clasa C? Un Bugatti Veyron. Iar aici veți sări cu toții că „domne, sunt clase diferite, aia este super-car”, iar eu vă răspund: sunt tot mașini, la fel cum căștile sunt tot căști, indiferent de model sau brand.

  Deci cum rămâne? Mergem pe „sunt prea sărac să îmi permit lucruri ieftine” sau retractăm și dăm vina pe nevastă? Pentru mine este mult mai plauzibil, logic și real. Recunosc că dacă nu era Mădălina, chiar dădeam banii pe multe obiecte pe care în cele din urmă nu le foloseam și, mai mult, de care, cel mai probabil, nu aveam nevoie.

  Căști wireless de 35 de dolari – Decizia nu trebuie să se bazeze exclusiv pe preț

  Eu nu vă sfătuiesc să puneți în coș un produs, iar dacă după o perioadă de timp încă îl mai aveți acolo, abia atunci să îl cumpărați. Eu vă sfătuiesc să încercați să vă descurcați fără acel produs. Dacă se ivesc mai mult de 4 ocazii în care acel produs era imperativ necesar și nu putea fi înlocuit de nicio altă alternativă, atunci să îl cumpărați. Dacă îl cumperi doar de moft, tu pierzi și chiar vei deveni mai sărac. Cine știe, poate chiar vei fi un sărac care v-a deține un lucru foarte scump. Am simțit nevoia să stabilesc acest punct de pornire, înainte de a vorbi despre căști ieftine. Dar, Cristi, de ce vorbim noi despre căști ieftine? De ce vrei să ne vinzi niște căști ieftine?

  În primul rând, nu încerc să vă vând nimic. Doar vă prezint o altă perspectivă de a privi produsele, în cazul nostru căștile, care sunt mai ieftine. Am ales să fac acest lucru tocmai pentru că ne-a fost inoculat acest „sunt prea sărac să îmi permit lucruri ieftine”. Părerea mea este că cineva a luat tot sofismul pe care l-a putut găsi în materie de marketing, l-a distilat, după care l-a mai distilat o dată, i l-a dat lui Jeff Bezos, iar după ce l-a mai distilat de trei ori și l-a gustat Jack Ma de la Alibaba, care a dat OK-ul, a zis „Gata! Asta este!”.

  Sunt prea sărac să îmi permit un lucru ieftin

  Nu cred că am urât ceva mai tare decât etichetarea generală a unui fenomen. Este o sfidare grosolană a tot ceea ce înseamnă o clasificare de produs. Am stat ca prostul pe băncile facultății de științe economice să studiez marketing, să învăț despre politica de distribuție, politica de preț, politica de produs, politica de promovare, ca până la urmă să vină cineva și să îmi spună „da, boss, dar eu sunt prea sărac să îmi permit un lucru ieftin”.

  Probabil acesta este motivul pentru care avem ”bombardieri” cu Porsche Cayanne, cumpărat cu 10.000 euro pentru că are motor de 6000 cmc, impozitul îl costă 5000 lei pe an, iar el stă cu chirie într-o garsonieră. Iar cu mașina iese ocazional, pentru că bea cam o găleată de motorină la fiecare 100 de metri. Corect! El este prea sărac să își permită ceva ieftin. Pentru că, vedeți voi? 10.000 de euro nu este ieftin? Raportat la ce? O Suzuki Vitara nou nouță pornește de la 16.500 Euro. Până la urmă care este valoare la care ne raportăm când evaluăm orice lucru?

  Sper din tot sufletul că m-am făcut înțeles, pentru că vreau să închei această pledoarie despre modul în care trebuie să te raportezi la produse și caracteristicile care definesc un produs. Cei care sunt interesați să afle mai multe despre tipul de produse și clasificarea acestora, găsesc link în descriere către clipul pe care l-am realizat despre cardurile de memorie.

  Acolo detaliez clasificarea produselor, așa cum a spicuit-o Phillip Kotler, părintele marketingului modern. Chiar vă încurajez să puneți pauză la acest clip, să urmăriți clipul respectiv și, credeți-mă pe cuvânt, veți vedea cu alți ochi lucrurile pe care urmează să vi le spun în acest video.

  Cum se stabilește prețul produselor?

  Înainte de a vă prezenta căștile Tronsmart Onyx Ace, pe care le-am testat mai bine de 3 săptămâni și pe care le voi folosi în continuare, trebuie să înțelegem lucrul pe care l-am menționat chiar anterior. Este vorba despre „Politica de preț”. Politica de preț este doar o simplă componentă a ceea ce orice companie trebuie să aibă: o strategie de piață.

  Prețul unui produs nu este deloc simplu de stabilit. Sunt extrem de mulți factori și actori, dar nu vreau să vă plictisesc astăzi. Sper ca explicația, oricât de superficială ar fi pentru un marketer, să fie suficient de limpede pentru voi. Preţul este o componentă destul de flexibilă a mixului de marketing. El poate fi modificat rapid, iar asta cred că v-ați dat și voi seama, de când a început să se organizeze Black Friday. Ce trebuie să avem în vedere este că schimbările de preţ atrag, de regulă, un răspuns imediat din partea pieţei.

  În acelaşi timp, preţul este şi componenta mixului de marketing mai puţin controlabilă de către întreprindere. De câte ori nu ați cumpărat o pungă de chips-uri cu 2 lei, iar pe pungă scria „Preț recomandat 1,5 lei”? La asta mă refer când spun că nu este atât de ușor controlat de către producător. Aceste două caracteristici reprezintă deopotrivă un avantaj şi un dezavantaj. Sunt, cu alte cuvinte, o „piatră de încercare” a oricărei conduceri a întreprinderii.

  Prețul depinde de un întreg lanț de distribuție

  Ce înseamnă acest lucru? Există un întreg lanț de distribuție al mărfurilor. Fabrica sau producătorul, în funcție de caz, este doar o verigă din acest lanț. La costul de producție se adaugă și mai multe costuri, care se reflectă în prețul final, pe care clientul trebuie să îl plătească. Vorbim aici de costuri logistice, cum ar fi stocarea mărfii, costuri de promovare a produsului. Pentru că degeaba ai un produs bun, dacă nimeni nu a auzit de el. Avem și costuri de service, pentru că ești obligat să oferi o garanție de 2 ani pentru produsul respectiv. Ghici ce. Costul de service îl plătim toți, atunci când cumpărăm un produs care implică o eventuală cheltuială a producătorului, în acest sens. Deci avem o serie întreagă de costuri care împovărează prețul oricărui produs.

  Cumnata mea Maria, care are doar 16 ani, m-a întrebat recent cum poate să coste și cum poate să dea cineva 18 milioane de dolari pe o mașină? Răspunsul este pe cât de simplu de formulat, pe atât de greu de înțeles. Iar aici ajungem la „Ierarhia nevoilor” sau „piramida lui Maslow”. Avem o clasificare a nevoilor, de la cele de baza până la acele nevoie pe care unii le numesc „hrană spirituală”, iar în vârf avem „hrană pentru ego”, valabilă doar pentru cei care nu înțeleg că auto-realizarea un înseamnă să îți cumperi o mașină care valorează 18 milioane de dolari.

  Căști wireless de 35 de dolari – Ce ne spune Ierarhia nevoilor

  Iar revenind la întrebarea Mariei, răspunsul este că respectiva mașină de 18 milioane de dolari există în piață ca răspuns la o nevoie. Adică nu a spus cineva „ce ar fi să investesc foarte mulți bani într-o mașină și să vad dacă o cumpără cineva”. Nicidecum. Oferta este dictată de cerere. Dacă nu există cerere, nu există nicio premisă pentru succes. Și v-aș ruga să ne abținem de la „pot să generezi cererea” pentru că faptul că spargi tu dinții cuiva și este nevoit să meargă la dentist, nu înseamnă că ai generat o cerere. Terminați cu prostiile!

  De ce costă această mașină Bugatti La Voiture Noire 18 milioane de dolari? Ce plătești, mai exact? Valorează ea atât de mult? Ei bine, deși mașina este, fără doar și poate, o capodoperă automobilistică, prețul este de departe o reflexie corectă a tehnologiei, materialelor și a timpului investit în dezvoltarea și construirea acesteia. Probabil că toate componentele enumerate anterior nu depăsesc 2, 4, haide 6 milioane de dolari. Realist vorbind. Și atunci de unde această sumă?

  Acum că v-am arătat ierarhia nevoilor, ați prins răspunsul. Dar este doar pe jumătate. Piramida lui Maslow ne indică doar declanșatorul, motivul pentru care această nevoie se traduce într-o conversie la nivelul pieței. Dar sub nicio formă nu ne oferă un motiv pentru care s-a stabilit acest preț. Sunt sigur că, dacă ați ajuns până la acest punct, deja sunteți la modul „pentru că este unicat, bah! Mamă ce prost este ăsta”.

  Cum a ajuns o mășină să coste 18 milioane de dolari?

  Ok, iertați-mă pe mine! Este unicat. Dar de ce 18,7 milioane de dolari și nu 25,12 milioane de dolari? De ce nu, 50 de milioane de dolari sau poate 13,4 milioane de dolari? De unde și până unde cifra aceasta? Când știe producătorul să se oprească atunci când a depășit de mult acel prag în care și-a amortizat cheltuielile de producție, de cercetare și dezvoltare, publicitate și distribuție, etc.? Gata? Mai sunteți șmecheri? S-au desumflat biscuiții în voi? )

  Haideți să spunem că, inițial, acest Bugatti, nu a fost proiectat cu intenția de a fi o ediție limitată la un singur exemplar. Acest model ar fi urmat să fie produs într-un număr limitat de 10 de exemplare. Urmează să aruncăm cu niște cifre ipotetice. Încă o dată, încerc să explic pe înțelesul tuturor un proces de stabilire al prețului. Să nu mă trezesc cu marketeri că mă iau de urechi și „Stai să îți explic eu cum stă treaba”, pentru că nu ăsta este scopul acestui material.

  Pornind de la această idee, să spunem că această mașină are un cost de producție de 4 milioane de dolari. Producătorul adaugă 30% care ar fi profitul său. Câștigă astfel 1,2 milioane de dolari pentru o mașină vândută. La 10 de exemplare vândute, producătorul are un câștig de 12 milioane de dolari. Dar nu știu cum, un cumpărător, care este anonim, a aflat de acest model. Cu siguranță este un colecționar, care are numărul CEO-ului.

  Existența profitului indică succesul unui produs, dar și sustenabilitatea afacerii

  A sunat și a spus că vrea să cumpere el acest exemplar și că vrea să fie singurul care să beneficieze de acest model. Zis și făcut. CEO-ul a luat un pix și o hărtie și a început să enumere: 4 milioane costul de producție + 12 milioane, profitul pe care l-ar fi avut în urma vânzării a 10 exemplare, ajunge la 16 milioane de dolari. Unde este diferența de la 18,7 milioane la 16 milioane? Păi costul de cercetare și dezvoltare, care se împărțea la 10 exemplare. Acest cost trebuie acum suportat integral, de un singur cumpărător. Acesta este doar un exemplu, împins la ridicol, dar construit suficient de limpede ca până și Maria mea, de 16 ani, fără pregătire economică, să înțeleagă de ce ajunge o astfel de mașină să coste atât de mult.

  Dar, Cristi! Ce ai vrut să ne spui, până la urmă, cu toată această polologhie? Bugatti, Maslow politica de preț? Păi simplu, dragilor. Ceea ce încerc să vă spun este că prețul nu este tot timpul un etalon al nevoilor voastre. Prețul nu determină cât de bun sau util este un produs. Iar doar pentru că este scump, nu înseamnă că, automat, este bine să îl cumperi, pentru că este mai bun pentru tine. Nevoia și intensitatea folosirii dictează prețul pe care ar trebui să fii dispus să îl plătești pentru un produs.

  Căști wireless de 35 de dolari – Când ne orientăm către niște produse mai ieftine?

  Acest set de șurubelnițe, pe care l-am luat de la Lidl a fost ieftin și este perfect pentru cât de des apelez eu la el. Există seturi mai scumpe, mai bune, dar care mie nu îmi folosesc deloc. Achiziționarea unui set mai scump nu ar face altceva decât să blocheze niște bani. Bani pe care îi pot folosi să cumpăr o pereche de căști wireless. Un Tronsmart Onyx Ace, spre exemplu. Iar acum haideți să vorbim despre căștile noastre.

  Căștile Tronsmart Onyx Ace costă doar 35 de dolari. Dacă o să le căutați, o să le găsiți pe la noi la un preț de 350 de lei. De ce? Păi v-am explicat mai devreme că este extrem de greu ca producătorul să controleze prețul. Cu toate acestea, găsiți căștile pe site-urile de afară la prețul normal de 130 de lei. Cu tot cu transport și nu vă costă 350 de lei. Așa că atenție la neatenție și ascultați de Mădălina când vă spune că este mai bine să cumperi produse Tronsmart din China decât din România. Da, mai sunt și alte produse care merită cumpărate direct din China, dar momentan ne referim stric la Tronsmart pe care le testăm deja de ceva vreme.

  Căști wireless de 35 de dolari – Tronsmart Onyx Ace oferă strictul necesar

  Acum, ce trebuie să știți despre aceste căști este că, la fel ca orice alt produs, are o serie de funcționalități care satisfac o serie de nevoi. Dacă ar fi să plasăm căștile Tronsmart Onyx Ace pe Piramida nevoilor, le-am pune pe treapta a doua. Asta pentru că sunt wireless. În rest, la nivel de funcționalități, nu prea ai cu ce să te mândrești. Iar la 35 de dolari, nici nu știu ce prețenții poți ridica de la o pereche de căști wireless. Nu ai aplicație cu care să controlezi basul, înaltele și, evident, nu se ridică nici la nivelul calității sunetului pe care le oferă o pereche de căști AKG sau Air Pods din care este inspirat acest model la nivel de design.

  Avem disponibilă o carcasă pentru transport și protecție, care are și rolul de a încărca cele două căști. Îmi place foarte mult faptul că această carcasă este compactă și este destul de ușor de cărat în buzunar. Asta în contrapondere cu Samsung Galaxy Buds, care are o carcasă ceva mai mare. Dar la acest nivel este ca și cum aș spune „cât de mult îmi place Loganul, spre deosebire de barca aia de Audi A6. Ce îmi mai place că este mic și se strecoară”. Râdem, glumim, dar să nu interpretăm aiurea.

  Dar este, într-adevăr un avantaj major. Am avut o problemă reală prima dată când am scos căștile din carcasă deoarece nu știam cum să le apuc. Mvaaaaai…ziceai că alerg o măslină cu scobitoarea. Într-un final, am reușit să scot căștile și am învățat care este modul cel mai simplu. De aici, nu am mai avut probleme.

  Căști wireless de 35 de dolari - Merită sau nu Tronsmart Onyx Ace?

  Tronsmart Onyx Ace dispune de tehnologie Bluetooth 5.0

  Împerecherea căștilor cu alte dispozitive se face rapid și simplu. Tronsmart Onyx Ace dispune de tehnologie Bluetooth 5.0. Găsești căștile pe dispozitivul cu care vrei să le folosești, le conectezi și gata. Este important ca atunci când vreți să le conectați la un alt dispozitiv, să le deconectați de la dispozitivul inițial. Altfel nu o să accepte conexiunea deloc.

  Am ajuns și la control. Odată ce ai pus căștile în urechi, pentru a da volumul mai tare, apeși o singură dată pe casca din urechea dreaptă. Faci acest lucru în mod repetat, până ajungi la nivelul de volum dorit. Dacă vrei să micșorezi volumul, apeși o singură dată pe casca din urechea stângă. Dacă vrei să pui pauză, unei melodii, să răspunzi la un apel sau să închizi apelul în derulare, trebuie să apeși de două ori, rapid, pe oricare dintre căsti. Mai poți face un lucru. Dacă asculți muzică sau te uiți la conținut pe YouTube, cum fac eu, poți să sari la următorul clip apăsând lung casca din urechea dreaptă. Dacă vrei să revii la o melodie sau la clipul anterior, apeși lung casca din urechea stângă.

  Acestea au fost modalitățile prin care poți controla căștile. Dar mai am să vă spun câte ceva despre funcționalități. Căștile se laudă cu 4 microfoane și o tehnologie de anulare a zgomotului din mediul înconjurător. O să fiu sincer si o să vă spun direct că nu trebuie să te aștepți la minuni. Anulează zgomotele, dar tot mai auzi ce se petrece în jur. În orice caz, nu din acest motiv aș cumpăra eu căștile acestea.

  Căști wireless de 35 de dolari - Merită sau nu Tronsmart Onyx Ace?

  Căști wireless de 35 de dolari – Tronsmart Onyx Ace au baterie bună și încărcare wireless

  Un alt aspect care mi-a plăcut la aceste căști este că dispun de tehnologie fast-charge. Carcasa poate fi încărcată cu orice cablu USB-C, iar în aproximativ o oră, căștile sunt încarcate full. Iar pentru că a venit vorba despre baterie, timpul de utilizare a ajuns, în cazul meu, de până la 16 ore. În ceea ce privește o ascultare la căști fără să le reîncarci în carcasă, media a fost de 3 ore. Ceea ce este mai mult decât decent.

  Producătorul spune pe site că poți ajunge la 24 de ore de utilizare la o încărcare completă, dacă reîncarci constant căștile în carcasă și la 5 ore de ascultare fără reîncărcare în carcasă. Însă, scadeți minim 8, respectiv 2 ore din ce recomandă acesta. Trebuie să menționez și faptul că aceste căști se fixează foarte bine în ureche. Nu cad cu una cu două și sunt bune și pentru cei care aleargă la sală sau în aer liber. În plus, sunt rezistente la transpirație și stropi.

  Vreau să mai punctez un singur lucru în ceea ce privește rezistența. Carcasa este foarte rezistentă la șocuri. Am scăpat-o de vreo 3 ori, pe beton și pe parchet, și nu a avut nimic. Pe de altă parte, căștile nu sunt la fel de rezistente. Când mi-am scos o cască de la ureche, cu scopul de a o pune la încărcat, am scăpat-o pe parchet. De la înlțimea mea de 1,77m vedeți și voi care a fost rezultatul. Cu toate acestea, am pus capacul la loc, care s-a prins imediat pentru că are un magnet în interior, iar casca a funcționat fără probleme. Incidentul a avut loc la vreo săptămână de când am început să utilizez produsul, iar până astăzi nu a prezentat nicio problemă tehnică.

  Căști wireless de 35 de dolari - Merită sau nu Tronsmart Onyx Ace?

  Carcasa are elemente lucioase, dar și elemente de design care prezintă uzură în timp

  Carcasa este dintr-un plastic lucios, la fel și căștile. Iar mini-balamaua argintie este dintr-un material care în scurt timp va căpăta urme de uzură. Așa că, dacă ești un utilizator care pune mare preț pe finisaje premium și pe un design deosebit, nu e chiar cel mai indicat produs de achiziționat. Însă, să nu uităm de prețul de 35 de dolari.

  Tronsmart Onyx Ace este, din punctul meu de vedere, un best buy. Dar trebuie să menționez că are limite foarte bine trasate. Dacă ești un avid consumator de YouTube, cum sunt eu, urmărești foarte multe review-uri, gameplay de League of Legends sau vloggeri precum „dada Bogdan Techeș” este alegerea perfectă. Oferă o voce clară, limpede, iar în timpul apelurilor se comportă decent.

  Dacă ești un consumator de muzică și ții neapărat să distingi instrumentele, poate că ar trebui să te orientezi către alt model de căști, mai performante. Aceste căști sunt pentru utilizatorul care ascultă melodiile pentru versuri și nu neapărat pentru coloana sonoră. Tocmai de aceea le recomand în special pentru podcasturi și mai puțin pentru muzică. Nu mă înțelegeți greșit. Au volum, au bass, dar nu excelează.  Totuși, pentru o călătorie cu trenul, mașina sau avionul, le poți utiliza pentru filme, ascultat muzică sau ascultat un audiobook.

  Căști wireless de 35 de dolari - Merită sau nu Tronsmart Onyx Ace?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.