More

  Parteneriat Microsoft și Google la orizont

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Parteneriat Microsoft și Google la orizont. Cele doua mari companii de tehnologie colaborează pentru a crea aplicații web progresive mai bune. Un parteneriat între două dintre cele mai mari companii de tehnologie este aproape întotdeauna un lucru bun. Mai ales dacă ne îmbunătățește viața digitală.

  Așadar, dezvoltatorii se bucură când există o combinație de puteri între Microsoft și Google. Cei doi giganți colaborează pentru a crea aplicații web progresive sau PWA de înaltă calitate. Colaborarea PWABuilder Microsoft și Google Bubblewrap va ajuta comunitatea de dezvoltatori să creeze și să publice aceste PWA în magazinele lor de aplicații. Deși poate dura ceva timp până când vom vedea aceste aplicații. Putem vedea, însă, structura pe care dezvoltatorii o vor utiliza pentru a le crea.

  Parteneriat Microsoft și Google la orizont

  Un PWA este o aplicație pe care o poți vizualiza și utiliza într-un browser fără a fi nevoie să instalezi o aplicație. Asta pentru că folosește HTML, CSS și JavaScript. PWABuilder este propriul instrument de dezvoltator Microsoft, open source. Acesta te poate ajuta să creezi PWA și apoi să le publici în magazinele de aplicații. Între timp, Bubblewrap este o utilitate și o bibliotecă pentru linia de comandă care poate genera și semna pachete Google Play Store pentru PWA-uri.

  Datorită acestei colaborări, există două caracteristici noi de care pot profita dezvoltatorii PWA. În primul rând, PWA-urile care au fost ambalate pentru Google Play Store vor putea acum să susțină standardul de comenzi rapide web. Asta înseamnă că vei putea integra lista acțiunilor comune în sistemul de operare. Astfel utilizatorul poate accesa aceste funcționalități de bază. Atâta timp cât indici comenzile rapide din manifestul tău web, acesta va funcționa în APK.

  Un alt lucru principal pe care dezvoltatorii îl vor putea face este că PWABuilder va putea acum să suporte personalizarea completă a pachetului de aplicații Android. Acum vor putea să personalizeze lucruri precum bara de stare și bara de navigație, să schimbe ecranul splash Android, să aibă asistență de notificare profundă push, să configureze ID-ul și multe alte funcții personalizabile.

  Va trece ceva timp până când vom vedea vreun PWA folosind aceste funcții noi, dar cel puțin știm că vor veni. Acest lucru va încuraja  mai mulți creatori și dezvoltatori să folosească aceste instrumente.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.