More

  Documente interne Intel au ajuns pe internet

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Peste 20GB de date cu documente interne Intel au fost încărcate pe Mega, potrivit ZDNet. Producătorul de cipuri încearcă să descopere cum au ajuns documentele pe internet.

  Till Kottmann, inginer software, a publicat documentele, multe dintre care erau marcate ”confidențiale”. Acesta spune că le-a primit de la o sursă care pretinde că a spart serverele companiei undeva în luna mai a acestui an. Kottmann are un istoric de publicare a datelor pentru companii mari de tehologie.

  Printre informațiile publicate de ZDNet se numără și coduri sursă pentru mai multe modele de cipuri sau informații despre designul acestora. Spre exemplu, apar coduri care fac referire la Kaby Lake, ca de altfel și scheme, instrumente și firmware pentru procesoarele Tiger Lake pe care compania se pregătește să le lanseze. Datele scăpate pe internet par să nu includă date sensibile legate de clienții și angajații Intel.

  Ce documente interne Intel au ajuns pe internet și ce spune compania

  Serverul țintă pare să fi fost hostat de Akami CDN și nu era securizat corespunzător. Intel nu crede că este vorba de un atac cibernetic. În schimb, spune că datele par să fi fost oferite de cineva cu acces la Resource și Design Center, un portal web utilizat de companie pentru a oferi acces partenerilor de afaceri la documente tehnice despre cipuri care nu sunt publice. Intel mai spune că investighează situația.

  ”Investigăm situația. Informația pare să vină de la Intel Resource și Design Center. Aici apar informații utile clienților, partenerilor și altor părți externe care s-au înregistrat pentru acces. Credem că un individ a descărcat și partajat aceste date.”, este mesajul producătorului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.