More

  Google Maps are o nouă grafică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Maps are o nouă grafică. În cei 15 ani de când a fost lansat, Google Maps a evoluat constant, de la un instrument pentru navigare la un asistent care îți oferă informații utile despre locul unde vrei să mergi și ce să faci acolo.

  Săptămâna aceasta, Google lansează o nouă grafică pentru Google Maps, care oferă mai multe detalii hărților, peisaje mai colorate și mai bine evidențiate, ceea ce va permite oamenilor să înțeleagă mai ușor cum arată zona la care se uită.

  O hartă mai colorată și mai aproape de realitate

  Google Maps are imagini de înaltă fidelitate din satelit pentru 98% din teritoriul locuit al planetei. Folosind un nou algoritm de colorare a hărților, Google Maps poate acum să folosească  imaginile din satelit și să transpună informațiile din acestea într-o hartă mai detaliată și dinamică.

  Când explorezi o zonă vei observa ușor caracteristicile geografiei locului: vei putea distinge ușor plajele aride sau deșerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munților.

  Actualizarea ce oferă o privire comprehensibilă asupra detaliilor naturale este disponibilă în toate cele 220 de țări și teritorii acoperite de Google Maps. Aceasta înseamnă o acoperire de peste 100 de milioane de kilometri pătrați de teren. Noua grafică a Google Maps va fi vizibilă pentru orice zonă – de la cele metropolitane la cele mai mici sate.

  Cum funcționează această tehnică de colorare a hărții?

  În primul rând, computerul analizează și identifică caracteristicile cadrului natural din imaginile din satelit, evidențiind în mod special zonele aride, înghețate, împădurite sau montane. Apoi, fiecărei părți identificate i se atribuie o culoare, de o anumită intensitate. De exemplu, o zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuști va fi colorată într-un ton de verde mai deschis.

  Peisajul Islandei este acum mai ușor de observat. Se poate observa în noua grafică (dreapta) cum variază intensitatea culorii verde pe suprafața insulei și se remarcă cea mai mare calotă de zăpadă, Vatnajökull, reprezentată pe hartă în alb.
  Vegetația coastei nordice a Marocului se poate observa mult mai ușor, se delimitează de zona din interior prin culoarea verde intens. 
  O imagine de ansamblu asupra Parcului Național Mt. Rainier din Statele Unite, în care se văd liniile crestelor, vârful înzăpezit și vegetația care înconjoară zona. Limitele parcului național sunt mai clar definite printr-o nuanță mai închisă de verde.
  În noua grafică se diferențiază ușor plajele de zonele cu vegetație de pe coastele Croației și insulele alăturare, precum Hvar.
  O privire asupra împrejurimilor localității Sedona din Arizona. Pe noua grafică se diferențiază clar zona deșertică 

  Google Maps are o nouă grafică: Mai multe informații pe drum

  Noua grafică nu oferă doar o reprezentare mai bună a detaliilor naturale și o imagine mai clară asupra peisajului. Oferă, de asemenea, informații pentru a te orienta mai bine și sigur. În curând, Google Maps va oferi informații detaliate la nivelul străzii. Aceste imagini arată forma și lățimea ei la scară.

  Utilizatorii vor putea vedea exact unde sunt trotuarele, trecerile și refugiile de pietoni. De asemenea, vor fi disponibile informații pentru accesul persoanelor în scaun cu rotile sau a cărucioarelor. Aceste detalii vor fi disponibile în următoarele luni în Londra, New York și San Francisco. Pe viitor vor acoperi tot mai multe orașe.

  Vezi trecerile de pietoni, trotuare și refugii pentru pietoni în Google Maps. De asemenea, se vede forma și lățimea străzii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.