More

  Antlion Audio ModMic Wireless oferă un sunet perfect pentru podcasturi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Antlion Audio ModMic Wireless este un microfon pe care am avut ocazia să îl testez mai bine de 2 săptămâni. Este un microfon wireless care m-a impresionat plăcut și pe care îl recomand cu căldură. Dar nu mă credeți pe cuvânt. Parcurgeți textul de mai jos sau urmăriți clipul de pe YouTube.

  O să spuneți că am dezvoltat o obsesie pentru microfoane. Cel mai probabil aveți dreptate. Dar nu suntem aici să dezbatem obsesiile mele, ci să vă prezint, nu o să vă vină să credeți: un microfon. Dar nu orice fel de microfon. Nu nu nu. Este un microfon special. Eu habar nu avem că există. Ghinionul face că am un PR-ist care știe să vândă produsele, iar eu sunt cu tehnologia mai ceva ca un corb cu lucrurile strălucitoare.

  V-ați prins că „m-a prostit” și iată-mă prezentându-vă un microfon wireless. Ok. Am desenat un tablou cam defavorabil mie, pentru că lucrurile nu stau chiar așa. Nu este un gadget banal, mai ales că are un preț destul de piperat. La aproximativ 700 de lei nu este tocmai accesibil și nu este destinat oricărui utilizator.

  Microfonul cu pricina este de la Antlion Audio, iar modelul este ModMic Wireless. Înainte de a trece mai departe, după cum v-am obișnuit, avem lecția de istorie. De ce? Pentru că trebuie. Vă spuneam că nu am auzit niciodată de Antlion Audio. Nici nu prea aveam cum.

  Antlion Audio ModMic Wireless: Un pic de istorie

  Compania s-a înființat în anul 2011. Antlion Audio a fost fondată cu scopul de a oferi o comunicare vocală limpede pentru orice cască audio. Cel care a fondat compania este James „Jimmy” Console. Acesta a studiat medicina și ingineria mecanică la Universitatea din Kansas. El este inventatorul ModMic.

  În anul 2012, în Portland, Oregon, a fost creat primul ModMic, ATENȚIE, creat și asamblat manual. În anul 2014, ModMic 4 devine primul model ModMic care este produs în masă. În anul 2016, este lansat ModMic 5 cu capsule duale și design modular. În 2018 ModMic Wireless stabilește un nou standard pentru calitatea microfoanelor wireless, iar în 2019, ModMic USB este lansat ca primul microfon USB detașabil.

  Trebuie să recunosc că m-a fascinat foarte tare acest produs care a apărut de nicăieri. Iar nicăieri-ul fiind prietenul PR-ist. Așa că am mers un pic mai departe. Mi-a atras în special atenția logo-ul brandului, care seamănă cu niște clești de insectă. Ei bine, dacă vă interesează, ANTLION reprezintă un grup de aproximativ 2000 de specii de insect din familia Myrmeleontidae (Mirmeleontide).

  Acestea sunt recunoscute ca fiind prădători aprigi încă din stadiul de larvă. Acestea sap gropi adânci în care capturează furnici sau altă pradă. Mare parte din viață o petrec în stadiul de larvă. Speciile antlion se regăsesc în majoritatea zonelor de pe glob, deși cele mai multe sunt concentrate în zona tropicelor. Cu toate acestea, au fost găsite câteva specii ți în zonele temperat-continentale, chiar aici în Europa.

  Nu se cunoaște cu exactitate de ce au primit aceste insecte denumirea ANTLION. Ar putea avea legătură cu faptul că majoritatea hranei pe care o consumă este constituită din furnici. Sufixul „lion” ar putea avea legătură cu faptul că sunt niște prădători.

  Antlion Audio ModMic Wireless: Cui se adresează acest produs?

  Revenind la discuția noastră, de principiu ați înțeles. Este o companie nouă, care a reușit să treacă de faza de incubator, iar acum oferă produse de top pentru o nișă specifică. Mai exact, din publicul țintă fac parte toți cei care își câștigă existența prin comunicare verbală. Iar în comunicarea verbală, claritatea este totul.

  Iar aici îi putem nominaliza pe cei din call-center-uri, de ce nu, precum și streamerii, care nu se pot obișnui cu un microfon de streaming, iar microfonul de la căști nu oferă o calitate superioară. Gândiți-vă că acest microfon costă cât o pereche de căști de gaming cu microfon integrat. Nu este tocmai o jucărie.

  Tocmai pentru a demonstra acest lucru, audio pentru acest material este înregistrat cu acest microfon. În acest mod vă puteți da seama de calitatea sunetului. Mai mult, puteți să faceți și o comparație cu lavaliera de la Audio Tehnica, pe care o folosim noi de obicei.

  Apropo de publicul țintă și de sunet clar, când mă gândesc la microfon de căști și microfon atașat la casca audio, îmi vine în minte Pewdiepie. Cum stă el cu lavaliera atașată la microfonul de la casca audio. Anyway. Ce spuneam? Mergem mai departe.

  Antlion Audio ModMic Wireless: Sunetul este mai important decât imaginea?

  Chiar și atunci când este vorba despre un video, mixul unei calități bune de video și audio este optim. Cu toate acestea, mult mai important, din punctul meu de vedere, este calitatea sunetului. Dacă nu este foarte clar ceea ce spui, degeaba ai o calitate bună a imaginilor. Oamenii vor fi descurajați și vor merge în altă parte.

  Sistem de prindere magnetic

  Și noi mai avem probleme când vine vorba de calitatea sunetului, dar nu din cauza microfonului. Ne confruntăm cu provocări ce țin de ecoul din încăpere. Lucrăm la ele și, sper eu, le vom rezolva cât mai curând. Un argument în plus este creșterea în popularitate a podcasturilor. Din nou, emisiuni audio, unde calitatea sunetului este crucială. Nu poți face rabat de la calitate, mai ales dacă ești o persoană care trece la următorul nivel și urmărește să obțină o calitate profesională.

  Microfonul este chiar straight forward, cum ar spune francezul, adică la mintea coco;ului, cum am spune noi. Este wireless, se conectează fie la PC, laptop și chiar consola PS4, cu ajutorul unui dongle USB. Acesta are un sistem de prindere magnetic, care poate fi fixat pe orice cască dorești.

  Dongle USB

  Lucrul care mi-a plăcut la acest microfon este că are două modele de polaritate: omnidirecțional și unidirecțional. Acesta oferă o calitate radio, am putea spune și are integrat și un mod de anulare a zgomotelor de fundal. Brațul este flexibil, ceea ce corespunde standardului pe care îl regăsim la mai toate microfoanele pentru căști. Microfonul se încarcă prin intermediul unui port amplasat pe lateral. În centrul acestei zone avem un buton pentru „mute”. Aproape de buretele unde avem capsulele, este amplasat butonul de unde poți comuta între modul omnidirecțional și unidirecțional.

  Durata de funcționare depășește 8 ore

  Producătorul se laudă cu o baterie care oferă o perioadă de funcționare de peste 12h. Nu am reușit să contorizez la minut acest indice de performanță, dar pot spune că din măsurătorile mele, între încărcări l-am folosit peste 8 ore. Asta vă pot spune sigur.

  Conectivitatea wireless se realizează prin standardul Bluetooth aptx. Mai exact standardul Qualcomm aptx, care oferă o latență scăzută, de 5 ori mai rapidă decât standardul bluetooth…standard. Ați înțeles. Standardul pe care îl găsiți la majoritatea dispozitivelor. Ce trebuie să țineți minte este că ModMic Wireless este de 5 ori mai rapid. Are o latență de aproximativ 34 de milisecunde.

  ModMic Wireless husă de transport

  Ce mi-a plăcut foarte mult este că microfonul vine cu o husă de protecție/voiaj. Husa de transport este foarte bine compartimentată. Toate sunt la locul lor, acolo unde ar trebui să fie. Pe cuvânt, aproape mi-au dat lacrimile. Pe măsură ce îmbătrânești ajungi să apreciezi aceste lucruri, aparent mici, dar foarte importante.

  Un alt aspect important în funcționarea microfonului este codificarea prin culori pe care o regăsim pe dongle-ul USB. Astfel, avem trei culori. Roșu, care indică faptul că este activă funcția „mute”, galben, care semnalează că trebuie încărcat microfonul și albastru, care anunță că microfonul a fost împerecheat cu receiverul, iar acestea comunică fără probleme.

  ModMic Wireless

  Din punctul meu de vedere, domnul Jimmy Console a făcut o treabă foarte bună. A creat un microfon pentru profesioniști, dar, vedeți voi, nu toți „profesioniștii” sunt și persoane tehnice. În acest sens, instalarea se face extrem de simplu și rapid. Nu este nevoie să instalezi niciun program, niciun driver, nimic. Odată ce ai conectat dongle-ul USB la PC sau laptop, ai apăsat concomitent butonul de pe dongle și butonul de pe microfon și le ții apăsate 5 secunde. După ce lumina albastră nu mai clipește, microfonul poate fi folosit.

  Concluzii finale

  La uzabilitate, dacă ar fi să îl notez, i-aș dat 10 din 10, mai ales că am acea husă de transport. GENIALĂ! Știi că ai îmbătrânit atunci când te bucuri că primești chiloți și șosete. Râdeți voi, râdeți, dar așa o să ajungeți și voi. Just wait.

  Despre calitatea sunetului, nu știu ce aș mai putea spune. Bănuiesc că se aude, iar „sunetul” vorbește de la sine. Dacă ar fi să trag câteva concluzii, aș spune că mi-a plăcut foarte mult că este portabil, detașabil și ușor de utilizat. Apreciez foarte mult latența scăzută și sincer, atunci când realizezi o transmisiune LIVE, microfonul acesta ar putea face o diferență în calitate.

  Nu cred că aș putea să găsesc un aspect negativ. Poate că unii ar considera prețul destul de piperat. Ok. 700 de lei nu este tocmai puțin, dar este, totuși un produs nișat. Se adresează profesioniștilor sau celor care chiar fac bani din activități specifice. Tocmai de aceea nu pot considera prețul un minus. Nu este un microfon pentru uz casnic, asta este clar. Vă voi mai ține la curent și poate vom mai testa și alte produse, adică alte microfoane de la Antlion Audio. Cine știe? Nu se știe niciodată.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.