Cât de mult afectează o pană de internet serviciile globale online

NoobZ
- 15.09.2020, 11:06 în Servicii
8

SHARES
internet

În lumea modernă, cel puțin pentru utilizatorul urban, conexiunea la internet este o necesitate astăzi, nu doar o dorință. Multe studii au arătat că nivelul de anxietate al persoanelor crește atunci când, din diverse motive, nu au acces la internet (de exemplu baterie descărcată la dispozitiv, pană de curent sau probleme de rețea).

Când ne gândim la pană de internet, de obicei este vorba despre o problemă locală de date mobile sau date fixe. Astfel de probleme nu sunt atât de grave, căci se poate accesa o soluție alternativă, o altă conexiune, inclusiv WiFi. Însă ce faci când… „tot” internetul este indisponibil și ești cu adevărat offline?!…

Pare o utopie, însă este posibil

În ultimii ani au fost diverse probleme majore ale rețelei de internet, la nivel macro. Este celebru cazul în care un cablu ce trece pe fundul oceanului și leagă continentele a fost avariat la un moment dat, cauzând timp îndelungat offline pentru mulți utilizatori.

Un alt caz semnalat online este cel din iulie 2019, când compania CloudFlare, care protejează şi accelerează peste 785 000 de pagini web din întreaga lume, a avut probleme serioase timp de aproape jumătate de oră. Website-uri celebre au fost afectate la acel moment.

Cea mai recentă pană de internet la nivel mondial a fost consemnată chiar zilele trecute, când compania americană de telecomunicaţii CenturyLink a fost afectată de o pană de reţea de câteva ore. Problema a vizat diverse site-uri web, platforme de streaming şi jocuri video în Statele Unite şi Europa, inclusiv transmisiunile în direct ale unor meciuri, conform AFP.

Pana de internet a avut loc pe data de 30 august 2020 și se pare că ar fi durat în total aproximativ 5 ore

Probleme de conexiune au existat pentru cel puțin 10.000 de clienți al corporației, printre care website-uri de top precum Amazon, eBay sau Starbucks. De asemenea, au fost afectate platforme de jocuri ca PlayStation network şi XBox Live și multe alte servicii web.

Spre exemplu, în Franța, au fost probleme în vizionarea meciurilor de fotbal din Ligue 1. Nu este clară sursa problemei, însă nu este prima dată când cei de la CenturyLink se confruntă cu o astfel de eroare masivă, așa cum s-a întâmplat în 2018.

La acel moment au fost afectate bancomate din SUA, dar și linia telefonică de urgență 911, bazată pe o complexă platformă software conectată la internet.

Orice pană de internet dă peste cap multe procese normale de afaceri, dar și personale, căci astăzi extrem de multe elemente din viața modernă depind conectarea la online. Afaceri, dar și elemente ce țin de viața personală sunt puternic afectate negativ când serviciul de internet nu funcționează corect chiar și pentru scurt timp.

Partea bună este că astfel de situații cu pană de internet sunt foarte rare. Mult mai mare este riscul pentru un business online să fie sabotat de propriile alegeri în materie de hosting. Mai exact, pot fi probleme cu serverul, în data center, probleme software, hardware sau de conexiuni.

Este important să fie alese pentru website-uri servicii de calitate, de la furnizori capabili să asigure, uptime de 99,99% la gazduire web pe termen îndelungat. Mediul online crește accelerat și în România în categoria de business, retail și nu numai, astfel că orice proprietar de afacere de profil trebuie să acorde maximă atenție la astfel de aspecte.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!