More

  Cubot Note 7, la 349 lei, e perfect pentru copii și bunici

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cubot Note 7 este un smartphone din gama entry al producătorului chinez Cubot. La un preț de doar 349 de lei vine cu Android 10, camera de 13MP cu inteligență artificială și o baterie de 3100 mAh. La prima vedere este un dispozitiv care oferă suficient, la un preț foarte bun. Dar oare aceste specificații reușesc să ne convingă?

  Vom vedea pe parcurs.

  În cutie primim smartphone-ul, o husă transparentă siliconată și încărcătorul. După cum am mai menționat și când am făcut recenzia Cubot Quest, producătorul chinez nu oferă căști în pachet. Dar, vestea bună este că Note 7 are mufă jack, deci este „compatibil” cu orice pereche de căști, în special cu cele wireless.

  Conținut pachet Cubot Note 7

  Display-ul este unul decent, dar cu o rezoluție mică

  Cubot Note 7 are un display de 5.5 inch, ceea ce nu este un consumator foarte mare de energie. După cum știm, display-ul este cel mai mare consumator de energie. În acest caz, trebuie să menționez un aspect care, dacă nu este respectat, poate să stoarcă bateria mult mai repede decât este normal.

  Este vorba despre luminozitatea adaptivă. Aceasta nu te ajută doar în cazurile în care intensitatea luminii ambientale se schimbă, pentru a permite lizibilitatea optimă a ecranului. Dar te ajută și la eficientizarea consumului de energie.

  Noi suntem obișnuiți de la flagship-uri, mai ales de la Samsung, să avem acces la setările de luminozitate adaptivă din meniul dropdown. Doar că Note 7 are Android stock. Astfel, avem doar posibilitatea de a modifica manual intensitatea luminozității. Așa că va trebui să mergem în setări, la meniul „Afișaj”, iar de aici alegem „Luminozitate adaptivă”, pe care o activăm.

  Procesorul folosit este MediaTek MT6737, unul produs în 2016 și pe care îl găsim pe majoritatea dispozitivelor entry. În ceea ce privește memoria, avem 2GB memorie de tip RAM și 16GB mediu de stocare. Mediul de stocare poate fi extins până la 128GB, prin intermediul unui card microSD. Cubot Note 7 vine cu dual-sim.

  Cubot Note 7 are o cameră decentă

  Spuneam că Note 7 are o cameră principală de 13 megapixeli. Asta și pentru că specificațiile sunt limitate de către procesor. Camera folosită este o cameră produsă de Samsung. Acest senzor a mai fost folosit pe alte 45 de modele de dispozitive, de la producători precum Xiaomi, Oppo, Vivo, Umi și multe alte branduri.

  Camera scoate poze decente, mai ales în condiții de lumină bună. Este evident că în medii slab luminate, camera nu va excela. Dar pentru prețul pe care îl plătești, îți faci treaba cu ea. Camera oferă și mai multe moduri de fotografiere precum „beauty”, „Bokeh”, „Pro” și chiar „Night”.

  Cubot Note 7 are o cameră decentă

  Camera frontală este de 8 megapixeli, iar la capitolul fotografie va fi o provocare pentru utilizatori. Sfatul meu este să evitați pe cât posibil selfie-urile la lumină artificială. Mai jos sunt două poze, una realizată la lumina monitorului de calculator, iar cea de-a doua la lumina de la fereastră.

  Selfie Cubot Note 7

  Este o diferență considerabilă, iar asta pentru că nu am pete roz pe față, după cum se poate observa în a doua poză. Dar, din nou, la 349 de lei, este un preț mic pe care îl plătești pentru a face poze doar ziua. Mă gândesc că dacă mergi în club, nu o să iei cu tine Cubot-ul Note 7 al bunicii sau al frățiorului de 5 ani. Deoarece acesta este, din punctul meu de vedere, publicul țintă.

  Cubot Note 7 este bun, în special pentru vizionarea conținutului video online

  Iar pentru că am menționat „fratele de 5 ani”, ce ar putea să vizioneze el altceva decât YouTube? Așa că am testat dispozitivul pe platforma pe care o folosesc cel mai des. Imaginile sunt foarte bune, culorile sunt contrastante și vii.

  Nu poți trece mai mult de 480p în ceea ce privește rezoluția, dar este suficient. Eu urmăresc foarte mult gameplay de League of Legends. Dar cei mici care urmăresc desene, nu au foarte multe detalii pe care să se concentreze.

  Sunetul, de cealaltă parte, nu pot spune că este cel mai bun. Dar ținând cont că nu se adresează unor audiofili, cu siguranță prezența sunetului este suficientă. Redarea este decentă, iar distorsiunea apare doar atunci când volumul trece de 70%. Când volumul este la maximum, este destul de greu să înțelegi ce vrea să spună „autorul”. Dar, încă o dată, căștile sunt o opțiune bună în acest sens.

  Concluzie

  Dacă ar fi să dau un verdict pentru Cubot Note 7, aș spune că este perfect pentru copiii sub 10 ani și pentru părinții și bunicii care au depășit vârsta de 60 de ani și sunt mai atehnici. La prețul de 349 de lei oferă un raport calitate-preț mai mult decât decent, în special pentru publicul căruia se adresează.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.