Black Friday 2020 la eMAG, de 17 ori mai mare față de 2010 | NOOBZ.RO

Black Friday 2020 la eMAG, de 17 ori mai mare față de 2010

Mădălina Gănescu
- 14.11.2020, 14:32 în Aplicaţii
4

SHARES
Black Friday 2020 la eMAG

Black Friday 2020 la eMAG. Cel mai mare retailer online din România a înregistrat, într-o singură zi, 12,4 milioane de vizite. Asta înseamnă cu 1,6 milioane peste 2019. În total, au fost comandate prpduse în valoare de 585,7 de milioane de lei, cu 17% peste anul trecut. Față de prima ediție de acum 10 ani, valoarea produselor comandate a fost de de 17 mai mare și de trei ori mai mare față de acum cinci ani.

Ziua de Black Friday a fost de la început un etalon pentru tendințele care definesc evoluția ecommerce, fiind un eveniment concentrat într-o singură zi, iar anul acesta nu face excepție.

Sunt câteva trend-uri validate de eveniment:

„Este o zi istorică în evoluția comerțului online. Vineri, la 10 ani de când am lansat Black Friday în România, un număr impresionant de clienți a adoptat comerțul online ca principal mod de a face cumpărături. Ne așteptăm ca și de Crăciun să se mențină acest trend și oamenii să cumpere cadourile de sărbători tot online.”, a declarat Tudor Manea, director general eMAG.

Creșterea numărului de clienți care comandă online mai multe produse

Încă din primul an, Black Friday a avut rolul de a determina clienți noi să facă primul pas online și să descopere beneficiile ecommerce. Numărul de vizite în creștere cu 24% de la această ediție aniversară, continuă evoluția constantă a ecommerce de pe parcursul întregului an. Black Friday a evidențiat schimbarea în comportamentul clienților care au venit anul acesta pentru prima dată și vor rămâne mai departe definitiv în online.

De Black Friday clienții au cumpărat, în medie, trei produse, dintre care unul cu o valoare mai mare, iar celelalte din categorii precum fashion, obiecte de decor pentru casă, băuturi sau cadouri de Crăciun.

Black Friday 2020 la eMAG Revoluția plăților cu cardul

Acum cinci ani asistam la o revoluție în ceea ce privește device-ul de pe care oamenii comandau. Comenzile din aplicație depășeau atunci comenzile efectuate de pe computer.

Acum asistăm la o revoluție a plăților cu cardul. Astfel, 54,58% dintre comenzi au fost plătite online cu cardul bancar, confirmând încrederea tot mai mare pe care românii o au în această metodă de plată simplă, sigură și rapidă, iar procentul se află pe un trend ascendent.

Black Friday 2020 la eMAGRevoluția livrărilor rapide

În localitățile în care serviciul easybox este disponibil, clienții au comandat în proporție de 39% produse cu ridicare din easybox. Comanda ridicată în cel mai scurt timp de la easybox: în doar 7 minute de la încărcare dintr-un easybox din sectorul 4, chiar în ziua de Black Friday, la ora 15:42.  

Toate investițiile din ultimii 10 ani realizate atât de eMAG, cât și de firmele de curierat au ridicat standardul de calitate a serviciilor și nivelul așteptărilor clienților, care își doresc opțiuni multiple de livrare și soluții premium precum serviciul Genius. Acest nivel de așteptare va deveni o obișnuință pentru majoritatea clienților în următoarea perioadă.

În spatele scenei Black Friday

O varietate de opțiuni, produse comandate:

Black Friday 2020 la eMAGProduse speciale vândute:

Produsele comandate cel mai rapid la deschiderea ofertei:

Cele mai multe comenzi raportate la mia de locuitori au venit din București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Sibiu, Timișoara și Brașov.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!