More

  Samsung Galaxy Watch3: Top 5 funcționalități care mi-au plăcut

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când am primit pentru teste noul smartwatch Samsung Galaxy Watch3 nu mă așteptam să îmi schimb anumite percepții asupra unor funcționalități. Am folosit Galaxy Watch3 mai bine de 2 luni și în tot acest timp l-am dat jos doar atunci când trebuia să îl încarc, ori a trebuit să fac baie. Iar asta pentru că nu am o curea de silicon care să îmi permită să îl ud.

  Așa că vă pot spune că l-am folosit intens și că am atins aproape în fiecare zi țelurile pentru activitatea fizică. Ba chiar le-am depășit. Eram deja obișnuit cu sistemul de monitorizare al sănătății, pe care Samsung îl are, dar am observat că sunt mici schimbări. Atât de mici încât le poți rata. Nu știu dacă Galaxy Watch Active 2 avea această funcționalitate.

  Cert este că Watch3 poate să urmărească mai multe antrenamente. Spre exemplu, dacă mergi la sală și ai exerciții de forță, nu le vei găsi între antrenamentele disponibile „la vedere”. Dar dacă mergi jos de tot, vei vedea opțiunea „mai multe antrenamente”. De aici poți selecta abdomene, apăsare picioare sau presă cum îi spun cunoscătorii, ridicări din umeri cu bara și multe altele. Dar dacă ar fi să vorbesc despre tot ce poate oferi acest smartwatch, nu am mai avea timp până mâine. Așa că mă voi rezuma la cele 5 funcționalități care mie mi-au plăcut cel mai mult și pe care eu le consider cele mai importante. O să vă explic și de ce.

  Prima este rama rotativă de precizie pentru navigare în aplicație

  De ce o consider o funcționalitate între cele mai bune? Pentru că înainte nu o suportam. Nu îmi plăcea deloc. Ba chiar am spus la un moment dat că este o prostie și nu îi înteleg rostul. Samsung a renunțat la această ramă rotativă pe unele dintre modelele anterioare. Și știți cum se spune că nu realizezi cât de mult ai nevoie de un lucru până când nu pierzi acel lucru? Evident că am descoperit că, brusc, îmi lipsește acea ramă. Asta pentru că navighez mult mai simplu și rapid între ecranele de meniuri.

  Mă mișcam atât de greu încât nici nu mă mai deranja faptul că se putea, la un moment dat, din greșeală, să se rotească acea ramă din senin, agățată de haine. Acum, motivele pe care le-am expus la momentul respectiv, mi se par superficiale. Dar cine sunt eu să mă judec pe mine, cel din trecut. Ce contează este doar prezentul.

  Pentru că prezentul ne aduce o ramă rotativă îmbunătățită și care nu se compară cu ce aveam în trecut. Dacă la modelele anterioare mișcarea de rotație putea fi declanșată și de o eventuală interacțiune cu mâneca bluzei, nu mai este cazul și la Galaxy Watch3. Rotița este mult mai fermă. Este suficient de fermă cât să nu se mai declanșeze atunci când nu trebuie, dar suficient de maleabilă pentru a putea fi acționată atunci când vrei să faci acest lucru. Galaxy Watch3 are ecran tactil și poți naviga între ecrane, dar una este să ai o amprentă mică, pentru elementul pe care vrei să îl selectezi, iar alta este să ai un smudge imens, pentru că ai făcut un swipe stânga sau dreapta. Și la acest capitol, consider rama rotativă un element must-have.

  Samsung Galaxy Watch3: Dimensiunile optimizate pentru un confort sporit

  Cea de-a doua funcționalitate pe care eu o poziționez între cele din top 5 este o serie de specificații. Mai exact mă refer la dimensiunile optimizate pentru un confort sporit. Eu nu am o mână foarte groasă, așa că inițial m-am gândit că varianta de 45mm este prea mare. În capul meu, dimensiunea de 41mm ar fi fost cea potrivită. Așa că am cerut pentru test varianta de 41 de mm. Norocul a făcut să îmi fie trimisă versiunea de 45. Nu doar că nu mi se pare mare la mână, dar am observat că este mult mai comod când îl porți pe termen lung.

  Eu nu port, în general, ceas la mână. Cel mai mult am purtat brățări fitness, iar ceasurile le-am purtat doar când trebuia să testăm un model. Iar aici nu vorbesc despre obișnuință, ci despre timpul necesar pentru a te obișnui cu un ceas la mână. Pentru că de obișnuit te obișnuiești cu el. Dacă nu îți face rană la mână, oricât de mult l-ai simți, vei ajunge să uiți că îl porți. Diferența o face timpul de acomodare.

  De la bun început am observat faptul că dimensiunile Galaxy Watch3 sunt diferite. Cadranul a fost mărit, iar grosimea este mai mică. Comparat cu Galaxy Watch pe care îl avem, este sesizabil mai subțire. Pot spune că nu mi-a trebuit foarte mult timp să mă obișnuiesc cu. Ce este și mai important este că pot dormi cu el la mână. Nu mă incomodează cu nimic. Astfel, pot monitoriza și calitatea somnului, intervalul și alți parametri care ajută la analiza de ansamblu a sănătății.

  Samsung Galaxy Watch3: Poți verifica starea de sănătate direct de la încheietura mâinii

  Cel de-al treilea aspect demn de a se regăsi în top 5 este posibilitatea de a verifica starea de sănătate direct de la încheietura mâinii. Este destul de generică descrierea aceasta, dar nu mă refer doar la capacitatea de a lua pulsul sau de a folosi instrumentul care te ajută la reglarea respirației.  Mă refer la capacitatea de măsurare a nivelului de oxigen din sânge. Galaxy Watch3 folosește LED-uri roșii și raze infraroșii pentru a evalua saturația de oxigen din sânge. Această saturație de oxigen dacă este corelată cu performanța fizică, poți ajusta antrenamentele astfel încât să nu te forțezi prea tare. Sau, din contră, să faci mai multe exerciții pentru a evolua și mai mult.

  Mai important, la nivel de funcționalitate, este că Galaxy Watch3 beneficiază de sistemul de detectare a căderilor. Asta înseamnă că detectează automat căderile bruște cu ajutorul accelerometrului. Dispozitivul trimite un semnal SOS către persoana de contact în caz de urgenţă, cu tot cu locație. Această funcționalitate se poate dovedi extrem de utilă pentru persoanele în vârstă, care locuiesc singure.

  Funcționalitatea Find My Phone este mai utilă decât ai putea crede

  Am ajuns și la funcționalitatea Find My Phone. Nu este o funcționalitate nouă, dar o menționez pentru că am fost nevoit să o folosesc de câteva ori. În general, eu sunt foarte atent cu smartphone-ul meu. Știu tot timpul unde este și am mare grijă de el. Singura excepție este atunci când sunt în casă. Acasă nu știu niciodată unde l-am pus.

  Un asemenea episod s-a petrecut într-o seară, când l-am uitat în sufragerie, iar eu am plecat în birou. Când am avut nevoie de telefon, l-am căutat peste tot, doar acolo unde trebuie nu, adică în sufragerie. Nu voiam să o deranjez pe Mădălina să o rog să mă apeleze, pentru că ea se uita la televizor. Așa că mi-am amintit de „Find My Phone”. Zis și făcut. Am apăsat butonul, moment în care smartphone-ul a început să sune de lângă Mădălina. Cred că dacă o rugam pe ea să mă apeleze, se aștepta să sune smartphone-ul și nu se mai speria. Cert este că nu mai am voie să folosesc funcționalitatea cu ea în casă și trebuie să îmi schimb melodia de apel. Dar funcționalitatea este foarte bună. O recomand.

  Samsung Galaxy Watch3: Funcția LTE permite libertate de mișcare absolută

  Iar ultima, dar nu cea din urmă este funcția LTE, care permite libertatea de mișcare fără a fi nevoie de smartphone. Nu am testat-o, deoarece până nu mă hotărăsc dacă achiziționez un Samsung Galaxy Watch3 nu are rost să activez opțiunea Number Share de la Orange. Dar ideea în sine mi se pare excelentă. Este perfect pentru persoanele care aleargă în parc, spre exemplu, sau care merg la sală. În general, persoanele active din punct de vedere fizic. Știm că acum sunt la modă și la mare căutare smartphone-urile cu o diagonală cât mai mare. Asta înseamnă dispozitive mai mari și mai voluminoase. Nu sunt tocmai potrivite atunci când vrei să ieși în parc, la alergat.

  Unii ar spune că măcar atunci ar fi bine să te dezlipești de smartphone. Foarte corect, dar nu smartrphone-ul cu funcția de apelare este cea cea care te distrage de la activitățile tale, ci aplicațiile și ecranul ală foarte mare. Dacă răspunzi la telefon nu cred că pierzi atât de mult timp, ba chiar este posibil ca telefonul respectiv să fie important. Așa că nu vrei să îl ratezi. În plus, faptul că poți să conectezi căștile Buds Plus sau Buds Live la Galaxy Watch3 pentru a asculta muzică, folosind datele mobile pentru accesarea listelor de redare din Spotify, este un alt atu foarte important. Poți face orice făceai cu smartphone-ul, fără a fi nevoit să îl cari după tine și să îi porți de grijă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.