More

  Un smartwatch ar putea opri coșmarurile cauzate de PTSD

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un smartwatch ar putea opri coșmarurile cauzate de PTSD. Start-up-ul NightWare va putea comercializa un dispozitiv „ terapeutic digital. Dispozitivul întrerupe coșmarurile cauzate de PTSD.

  Un smartwatch ar putea opri coșmarurile

  În 2015, Tyler Skluzacek  și echipa lui au programat un ceas Pebble să măsoare ritmul cardiac și mișcările purtătorului în timpul somnului. Pe măsură ce indicatorii cresc, ceasul trimite vibrații purtătorului, semnalizând că se află într-un coșmar. Inovația a venit după un hackathon de 36 de ore dedicat găsirii unor soluții de a ajuta persoanele care suferă de PTSD.

  A doua zi după hackathon, Tyler i-a adus prototipul tatălui său. Patrick Skluzacek este un veteran de război, care suferea de stres post-traumatic.  „Am construit literalmente acest obiect pentru tatăl meu”, spune Tyler. „Pe drumul spre casă, nu aveam intenția să transform această idee într-o companie.”

  Patrick Skluzacek spune că au dispărut coșmarurile, în mare parte, și astăzi nu mai folosește dispozitivul.

  Un dispozitiv terapeutic „breakthrough”

  Acum, o versiune actualizată poate ajuta mii de veterani de război. Startup-ul NightWare din Minneapolis a dezvoltat conceptul lui Tyler, strângând fonduri de investiții. NightWare lucrează în parteneriat cu Centrul Medical Minneapolis VA efectuând un studiu clinic. „Sistemul terapeutic digital folosește senzorii de pe un Apple Watch special programat pentru a crea un profil de bază al somnului. Senzorii pot detecta creșterea ritmului cardiac și a mișcării corpului asociate cu somnul tulburat. Ceasul emite vibrații în cicluri de 10 secunde. Acestea cresc în intensitate pentru a sensibiliza, dar nu pentru a-l trezi pe purtător. Ciclurile se repetă până când metricele revin la nivelurile normale.

  Pe 7 noiembrie, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a dat acordul ca NightWare să poată comercializa dispozitivul „terapeutic digital” ca un nou tratament pentru tulburarea de coșmar legată de PTSD. Aceasta este definită prin vise repetate, extrem de disforice, care provoacă anxietate sau afectează funcționarea diurnă. FDA a acordat NightWare statutul de „dispozitiv breakthrough”, care permite o revizuire mai rapidă a dispozitivelor concepute pentru a trata tulburările care pun viața în pericol sau sunt debilitante.

  NightWare a furnizat FDA date nepublicate despre un grup de 70 de veterani, ca parte dintr-un studiu în desfășurare realizat în parteneriat cu Centrul Medical Minneapolis VA. Start-up-ul a arătat că dispozitivul a îmbunătățit calitatea somnului auto-evaluat mai mult decât prazosin, un medicament pentru hipertensiune, folosit adesea pentru a trata coșmarurile frecvente și perturbatoare. Studiul va testa în cele din urmă 240 de veterani.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.