More

  Se pare că Trump nu poate interzice TikTok

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Se pare că Trump nu poate interzice TikTok. Un judecător federal a acordat o hotărâre preliminară care este în favoarea TikTok.

  Administrația Trump a emis pe 6 august un ordin executiv care a blocat tranzacțiile între companiile americane și companiile chineze ale TikTok și WeChat, ByteDance și Tencent. Trump a declarat că TikTok și WeChat constituie o „urgență națională”. Astfel, invocând probleme de confidențialitate și securitate. Acel ordin a invocat International Emergency Economic Powers Act (IEEPA). O lege care îi permite lui Trump să interzică tranzacțiile între SUA și entități străine.

  Se pare că Trump nu poate interzice TikTok

  Cu toate acestea, în opinia sa, care însoțește decizia de astăzi, judecătorul Carl Nichols a spus că „guvernul a depășit probabil limitele IEEPA”. El a acceptat moțiunea TikTok. Astfel a acordat o hotărâre preliminară împotriva fiecărui element pe care Departamentul de Comerț încerca să îl interzică.

  Nichols a mai acordat anterior o hotărâre preliminară pe 27 septembrie. Acea hotărâre le-a permis oamenilor să descarce în continuare aplicația în SUA. În acel moment, el nu se pronunța asupra celorlalte restricții ale Departamentului de Comerț.

  Înainte de aceasta decizie, un judecător federal din Pennsylvania a oprit efectiv închiderea TikTok pe 30 octombrie. Decizia a venit în urma unei hotărâri privind un proces intentat de trei creatori TikTok. Departamentul de Comerț a recunoscut deja problema luna trecută spunând că nu va pune în aplicare ordinul de închidere pe 12 noiembrie.

  Situația TikTok în SUA este încă incertă

  „Suntem mulțumiți că instanța a fost de acord cu noi și a acordat o hotărâre preliminară împotriva tuturor interdicțiilor ordinului executiv”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok. „Ne concentrăm pe continuarea construirii TikTok ca adăpostul pe care se bazează 100 de milioane de americani, inclusiv familii și întreprinderi mici, pentru exprimare, conexiune, mijloace de trai economice și bucurie adevărată”.

  „Hotărârea instanței este în concordanță cu ordinul preliminar la nivel național acordat de Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul de Est al Pennsylvania, la 30 octombrie 2020”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Comerț. „Departamentul susține că O.E. este pe deplin compatibil cu legea și promovează interese legitime de securitate națională. Guvernul va continua să respecte ordonanțele și a luat măsuri imediate pentru a face acest lucru, dar intenționează să apere energic O.E. și eforturile de implementare ale secretarului de provocările legale. ”

  Administrația Trump stabilise un termen limită pe 4 decembrie. ByteDance putea fie să vândă, fie să să extindă afacerea TikTok în SUA. Însă, guvernul a declarat în acea zi că nu va prelungi sau va impune termenul. Președintele Trump a declarat că aprobă o ofertă a Oracle și Walmart. Oferta ar crea o entitate cu sediul în SUA, TikTok Global, dar nu este clar cum ar rezolva unele riscuri de securitate. În același timp nu a primit aprobarea finală din China.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.