More

  Vrei să călătorești? Ai putea avea nevoie de un pașaport de vaccin

  Din 2021 vrei să călătorești? Ei bine, s-ar putea să ai nevoie de un pașaport de vaccin pentru a face asta. Deja am văzut primii oameni care s-au vaccinat în SUA, România și alte țări ale lumii. Însă, în continuare părerile sunt împărțite. Unii cred că ar trebui să se vaccineze cât mai repede pentru a scăpa de pandemie. Alții sunt de părere că sunt alte interese în spatele vaccinului pentru Covid-19.

  Însă, dacă visezi să mergi din nou la cinema sau să călătorești, s-ar putea să ai nevoie de vaccin. Și cum ai putea să demonstrezi că te-ai vaccinat? Folosind o aplicație de pașaport de vaccin.

  Companii de tehnologie au început să dezvolte aplicații

  Mai multe companii și grupuri de tehnologie au început să dezvolte aplicații pentru smartphone sau sisteme pentru cazuri individuale. Aici, pacienții își vor putea încărca testele și vaccinele de coronavirus pe care să le arate când vor să intre la concert, pe stadioane, la cinema, la birou sau când vizitează alte țări.

  Deja există parteneriate între companiile aeriene și alte companii de tehnologie. Spre exemplu, Common Trust Network, un ONG de la Geneva a semnat parteneriate cu Cathay Pacific, JetBlue, Lufthansa, Swiss Airlines, United Airlines, Virgin Atlantic și alte sute de sisteme de sănătate din SUA și guvernul de la Aruba.

  ”Poți fi testat ori de câte ori treci granța. Nu poți fi vaccinat de fiecare dată când treci granția.”, spune Thomas Crampton, director de marketing la The Common Project, pentru CNN Business. IBM este una dintre companiile de tehnologie care va dezvolta pe cont propriu aplicația pașaport pentru vaccin. Numită Digital Health Pass, aceasta permite companiilor să personalizeze indicatorii necesari pentru a fi introduse teste de Covid, temperatura și istoricul de vaccinare. Toate datele vor fi salvate într-un portofel mobil.

  Provocarea este să asiguri securitatea și confidențialitatea datelor

  ”Pentru noi este despre cum vor fi stocate credențialele digitate, cum vor fi prezentate, nu doar pe smartphone, ci și în alte cazuri în care persoanele care nu au o conexiune stabilă la internet sau nu îți doresc să dețină un smartphone.”, a declarat Lucy Yang, unul dintre liderii proiectului Covid-19 Credentials Initiative. ”Analizăm acest lucru și există companii care fac lucruri promițătoare.”

  După ce construiesc un pașaport de vaccin, companiile trebuie să se asigure că oamenii se simt confortabil să utilizeze aplicațiile. Asta înseamnă să se confrunte cu îngrijorări cu privire la informațiile medicale care sunt confidențiale.

  Vrei să călătorești? Vaccinul nu garantează că nu vei avea virusul

  Dr. Julie Parsonnet, specialist în boli infecțioane la Universitatea din Stanford a precizat că ”este încă neclar cât de eficiente sunt vaccinurile în stoparea virusului. Astfel, aplicația va arăta că ai primit doza de vaccin, dar asta nu garantează că ești un călător sigur când te urci în avion.”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here