More

  Nu mai recomand IPL, am apelat la epilare cu laser

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În mai 2017 scriam un review pentru Rowenta Instant Soft Compact, un aparat pentru epilare IPL acasă. Între timp, l-am folosit în 3 serii, exclusiv pentru epilare pe mâini și picioare scurt, iar în paralel, am primit de la sora mea încă un aparat IPL de la Philips (nu mai știu modelul, dar e tot din 2017 lansat), pe care l-am folosit tot în vreo 3 serii. Nu mai recomand IPL nimănui!

  Epilarea cu IPL acasă mi se părea cea mai bună la vremea respectivă pentru că nu știam că există o procedură de epilare și mai puțin dureroasă de atât. De o lună de zile am decis să mă epilez cu laser la salon, iar rezultatele sunt uimitoare de la prima ședintă. 

  De ce spun că nu mai recomand IPL acasă 

  În septembrie 2020 a fost ultima dată când am folosit epilarea IPL acasă. Pentru ca rezultatele să fie satisfăcătoare și să nu mai apelez la ceară sau lamă, la 3 – 4 luni trebuia să urmez procedurile de epilare cu IPL. În primăvară mai urmasem o serie. Totul a fost în regulă. Însă, în septembrie m-am ales cu niște pete albe în urma a ceva ce părea a fi o arsură.  

  Nu vă imaginați că am avut arsuri, pentru că nu au fost

  Am folosit intensitate medie, uneori 3, alteori 4. La 5 ajungeam doar în zone cu fir extrem de gros. Pe mâini nici nu s-a pus problema să folosesc treapta 5. Totuși, am 3 pete urâte pe antebrațul drept, ca și când m-aș fi tăiat în tinerețe cu lama.

  Întâi au fost pete maronii, dar nu s-a format coajă, cum nici nu au fost beșici sau alte semne de arsură. Acum pigmentul este mai dechis decât nuanța pielii mele. Sper ca la vară când voi sta la soare să se pigmenteze la loc și să nu rămân pe viață cu așa ceva.  

  Pe lângă petele nedorite, am experimentat un nivel de durere pe care nu l-am mai trăit anterior. Mă gândeam că ar putea fi de la faptul că temperaturile au fost mari până spre luna octombrie. Cine știe, poate pielea transpira mai mult. Dar chiar și așa, înainte de ședințele de epilare IPL, făceam duș și nu mă expuneam la soare. 

  În ultimă instanță, cred că lămpile de lumină intens propulsată (IPL) trebuie schimbate mai des de o dată la 2 – 3 ani. Asta deși, spun producătorii, au o durată de viață de până la 150.000 de pulsații.  

  Nu mai recomand IPL acasă cu niciun aparat 

  Nu contează producătorul. Interacțiunea pe termen lung cu produsul uneori bate realitatea. Ceea ce experimentezi tu acasă nu poate să îți garanteze nimeni. Mai mult, dacă produsul e ieșit din garanție, cel mai probabil nimeni nu va mai lua în considerare nemulțumirile pe care le ai. Cel mai sigur este, mai ales în cazul îngrijirii pielii, să apelezi la specialiști.  

  Eu am ales, cum spuneam la începutul articolului, să îmi fac epilare definitivă cu laser. Însă, fiind doar la a 2-a ședință voi reveni pe subiect când voi finaliza cel puțin 5 – 6 ședințe și voi face și un video pe YouTube Noobz.  

  Dacă alegeți, totuși, epilarea cu IPL acasă, schimbați preventiv lămpile în fiecare an. Ele au o durată de viață destul de mare, iar producătorii vă atrag prin această informație. Cu toate astea, doar prin aceste lămpi lumina ajunge la piele și o poate afecta. De asemenea, mai bine faceți 2 sau 3 ședințe de epilare în plus la intensitate 2 sau 3, decât să folosit treptele 4 sau 5 și să riscați să vă apară pete.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.