More

  Sony anunță primele televizoare cu inteligență cognitivă din lume

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sony anunță primele televizoare cu inteligență cognitivă din lume. Din noua serie BRAVIA XR fac parte modelele LED 8K MASTER Series Z9J, MASTER Series A90J și A80J OLED, dar și modelele X95J și X90J LED 4K.

  Alimentate de noul Procesor Cognitiv XR

  Prin „creierul” noilor BRAVIA XR, Cognitiv XR, televizoarele folosesc o metodă de procesare complet nouă. Aceasta merge mai departe față de convenționalul sistem bazat pe inteligență artificială (AI), menit să reproducă modul în care oamenii văd și aud.

  Atunci când vedem obiecte, în mod inconștient ne concentrăm pe anumite puncte. Procesorul Cognitiv XR, bazat pe inteligență cognitivă, împarte ecranul în numeroase zone și detectează unde este localizat „punctul focal” al imaginii.

  Inteligența artificială convențională poate doar detecta și analiza elemente din imagine precum culoarea, contrastul și detalii individuale. Pe când, noul Procesor Cognitiv XR poate analiza o serie de elemente simultan, exact așa cum face și creierul uman.

  Prin acest lucru, toate elementele sunt ajustate în strânsă corelație cu celelalte pentru cel mai bun rezultat final. Toată acțiunea dintr-o scenă este astfel sincronizată și plină de viață – ceva ce inteligența artificială standard nu poate face.

  Procesorul Cognitiv XR poate să analizeze poziția sunetului în semnal

  Astfel încât sunetul să se potrivească perfect cu acțiunea de pe ecran. Mai mult, acesta transformă orice sunet într-o experiență 3D surround pentru a oferi impresia de realism caracterizat de un peisaj sonor imersiv. Noul procesor învață, analizează și înțelege o cantitate de informații neîntâlnită și optimizează în mod inteligent fiecare pixel, cadru și scenă pentru cele mai realiste imagini și sunete pe care Sony le-a livrat vreodată.

  Specificații cheie ale modelelor din seria BRAVIA XR:

  BRAVIA CORE™3: În colaborare cu Sony Picture Entertainment (SPE), BRAVIA CORE™ este locul în care divertismentul întâlnește tehnologia și a fost dezvoltat pentru a adăuga valoare și pentru a scoate în evidență experiențele unice Sony.

  Acesta este preinstalat pe toate modelele din seria BRAVIA XR, iar utilizatorii se pot bucura de o selecție a titlurilor premium SPE, atât cele mai noi, cât și titluri clasice, dar și de cea mai mare colecție IMAX Enhanced. BRAVIA CORE este primul din industrie care dispune de tehnologia Pure Stream™, ce atinge o calitate aproape perfectă UHD BD echivalentă cu streaming-ul la 80 Mbps.

  Google TV

  Televizoarele din noua gamă oferă și Google TV, o experiență de divertisment complet nouă care aduce împreună filme, seriale, programe de televiziune LIVE și multe altele prin intermediul aplicațiilor și abonamentelor6 și le organizează pentru fiecare utilizator în parte.

  Aceștia pot găsi cu ușurință ceva de urmărit datorită recomandărilor personalizate și pot selecta serialele și filmele preferate într-un singur Watchlist, pentru a ține evidența conținutului vizionat. De asemenea, utilizatorii pot adăuga elemente pe Watchlist de pe telefon sau laptop, prin Google Search.

  Compatibilitate cu HDMI 2.1

  Toate televizoarele BRAVIA XR vor avea compatibilitate HDMI 2.1, inclusiv 4K 120fps, rată de reîmprospătare a ecranului variabilă (VRR)7, Auto Low Latency Mode (ALLM) și eARC, oferind rezoluții mai bune și un număr de cadre pe secundă sporit, ideal pentru gaming de ultimă generație.

  Tehnologia Sound-from-Picture Reality™

  În plus față de cea mai bună calitate a imaginii din clasa sa, noul Procesor Cognitiv XR oferă și sunet incredibil prin intermediul tehnologiei Sound-from-Picture Reality™, care aliniază poziția sunetului cu imaginile de pe ecran pentru a oferi o experiență unică și plină de viață.

  Funcții de voce Hands-Free

  Cu funcția de control vocal încorporată pe televizoarele Sony cu Google TV8, utilizatorii pot lăsa deoparte telecomanda și își pot folosi doar vocea pentru a căuta programe de divertisment, a primi răspunsuri și pentru a controla televizorul și dispozitivele smart home.

  Compatibilitate cu boxe inteligente

  Prin intermediul dispozitivelor compatibile cu Google Assistant9 și Amazon Alexa10, utilizatorii pot viziona și gestiona clipuri de pe YouTube, prin Google Home, sau pot schimba canalul și ajusta volumul, tot datorită Google Home și Amazon Alexa.

  Livrează intenția creatorilor

  Noile modele vor continua să livreze intenția creatorilor cu Netflix Calibrated Mode, oferind conținut de pe Netflix la aceeași calitate precum aceea de studio, și IMAX® Enhanced™ care oferă imagine și sunet remasterizate conform standardelor IMAX, precum și IMAX Enhanced Mode – complet optimizat pentru redarea conținutului cinematografic.

  Preț și disponibilitate

  Prețul si disponibilitatea în magazine în Europa vor fi anunțate ulterior.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.