More

  Digi CoRRRner: noul spațiu pentru colectarea deșeurilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Digi CoRRRner: noul spațiu pentru colectarea deșeurilor. Din ianuarie 2021, RCS-RDS colectează deșeuri electronice, baterii și acumulatori.

  Digi CoRRRner: noul spațiu pentru colectarea deșeurilor

  Clienții Digi și utilizatorii care doresc să adopte un comportament responsabil față de mediul înconjurător vor putea să contribuie la colectarea deșeurilor de tip DBA* și DEEE**, inclusiv prin intermediul rețelei de magazine Digi.

  În aproximativ 25% din punctele de prezență Digi au fost amenajate spații special prevăzute pentru colectarea deșeurilor de aceste tipuri. Sub denumirea Digi CoRRRner, proiectul se va extinde în cele 450 de magazine și în sediile regionale.

  Digi CoRRRner reflectă angajamentul companiei în protejarea mediului înconjurător. Proiectul contituie o modalitate de a transmite un exemplu de comportament responsabil către angajați și clienți.

  Într-o primă etapă, „Colțul reciclării” va exista în peste 100 de puncte de vânzare din județele în care compania are cea mai mare prezență și unde partenerul care asigură colectarea, Environ, deține capacitățile necesare pentru preluarea DBA și DEEE. Județele sunt: București, Bihor, Cluj, Timiș, Brașov, Constanța, Iași, Dolj. De asemenea, puncte de colectare au fost amenajate și în sediile principale din București.

  Angajamentul Grupului Digi

  Grupul Digi depune constant eforturi pentru sensibilizarea și informarea angajaților și clienților cu privire la aspecte precum sortarea, reciclarea și reutilizarea echipamentelor ajunse la final de viață.

  La nivelul Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Eurostat, cea mai ridicată rată de colectare a bateriilor şi acumulatorilor portabili s-a înregistrat în Croația (96%). România înregistrează o rată de colectare DBA de aprox. 49%.

  Obiectivul Grupului Digi este acela de a contribui prin rețeaua sa de magazine la îmbunătățirea colectării. Astfel, punând în practică prevederile legale referitoare la colectarea, tratarea și eliminarea în condiții de protecție a mediului pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice rezultate din operațiunile sale.

  Compania efectuează colectarea selectivă pentru deșeurile de plastic și hârtie. De asemenea, urmărește reducerea cantității de deșeuri menajere. Deșeurile generate în cadrul companiei se colectează separat și se gestionează conform cerințelor legale. Acestea fiind predate colectorilor autorizați.

  Cantitățile gestionate se înregistrează pe fiecare categorie de deșeu. În 2019, deșeurile gestionate au generat următoarele cantități colectate: deșeuri de echipamente electrice și electronice valorificate (260.239 kg), deșeuri de baterii valorificate (6.998 kg).

  Grupul Digi are implementat un Sistem de Management Integrat

  Acesta include și certificarea ISO 14001: 2015 Sisteme de management de mediu (recertificat din iulie 2020). Ca urmare a acestei certificări, una dintre preocupările companiei este identificarea și controlul aspectelor de mediu în toate etapele proceselor sale operaționale. Etapele includ proiectare, construcție și întreținere rețele de telecomunicații. De asemenea, include distribuție de servicii de comunicații electronice fixe și mobile, achiziții, comercializare, producție de conținut audiovizual și digital, software.

  Prin axa strategică de CSR #DigiBenefit, compania se angajează să fie responsabilă față de utilizarea resurselor naturale. De asemenea, face eforturi să limiteze impactul activităților sale asupra mediului înconjurător. Compania își dorește să contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin  limitarea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă.

  Încă din 2012, compania este implicată și în activități de producere de energie verde. Grupul deține mai multe proiecte de generare de energie solară. La data de 31 decembrie 2019, proiectele aveau o capacitate totală instalată de 15,72 MW, toate fiind operaționale.

  Printre inițiativele de încurajare a comportamentelor eco-responsabile mai figurează și campaniile de ecologizare derulate cu sprijinul propriilor angajați sau cele pentru stimularea activării facturilor electronice. În 2020, activările de facturi electronice au progresat cu peste 180% față de 2019. Astfel, contribuind la reducerea consumului de hârtie, a consumului de combustibili  și de energie.

  Componenta educativă a demersurilor grupului este susținută și prin modul în care televiziunile și radiourile care fac parte din divizia media a grupului Digi (Digi24, Digi FM, PROFM) abordează subiectele legate de poluare, calitatea aerului, reciclare, protejarea resurselor naturale și, în general, păstrarea calității mediului înconjurător.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.