More

  Microsoft lucrează la remedierea unei erori din Windows 10

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft lucrează la remedierea unei erori din Windows 10. Eroarea ar putea corupe un hard disk doar prin accesarea unei pictograme.

  Microsoft lucrează la remedierea unei erori din Windows 10

  Microsoft spune că intenționează să remedieze o eroare bizară din Windows 10 care ar putea corupe un hard disk doar prin intermediul unei simple pictograme. Cercetătorul în domeniul securității, Jonas L, a anunțat existența acestei erori la începutul acestei săptămâni. Acesta a descris eroarea ca fiind o „vulnerabilitate urâtă”. Atacatorii pot ascunde o linie special creată într-un fișier ZIP, folder sau chiar o simplă comandă rapidă Windows. Tot ce trebuie să facă un utilizator Windows 10 este să extragă fișierul ZIP sau pur și simplu să acceseze un folder care conține o comandă rapidă și va declanșa automat corupția hard disk-ului.

  Will Dormann, analist de vulnerabilitate la Centrul de coordonare CERT (CERT / CC), a confirmat constatările. Acesta notează că ar putea exista mai multe modalități de declanșare a corupției NTFS. Dormann a dezvăluit, de asemenea, că vulnerabilitatea a existat în Windows 10 de aproape trei ani. În plus, acesta a raportat o altă problemă NTFS în urmă cu doi ani, care încă nu a fost remediată.

  “Suntem conștienți de această problemă și vom oferi o actualizare într-o versiune viitoare ”, spune un purtător de cuvânt al Microsoft. „Utilizarea acestei tehnici se bazează pe ingineria socială și, ca întotdeauna, îi încurajăm pe clienții noștri să practice obiceiuri bune de computing, inclusiv să fie atenți atunci când deschid fișiere necunoscute sau acceptă transferuri de fișiere”.

  Bleeping Computer a testat eroarea într-o varietate de moduri și observă că se va solicita utilizatorilor Windows 10 să repornească un computer pentru a repara înregistrările de disc corupte. Repornirea va declanșa procesul Windows chkdsk, care ar trebui să repare cu succes corupția.

  Totuși, procesul de reparații nu este întotdeauna automat. Dormann spune că ar putea necesita intervenție manuală pentru a repara cu succes înregistrările de hard disk corupte. De asemenea, bug-ul nu necesită drepturi de administrator pentru declanșare sau permisiuni speciale de scriere. Acest lucru ar putea fi problematic pentru administratorii IT dacă chkdsk nu reușește să repare automat unitățile afectate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.