More

  Facebook împiedică editorii australieni să distribuie conținut

  Facebook împiedică editorii australieni să distribuie conținut. Compania a decis să renunțe la acordurile cu partenerii media australieni.

  Facebook împiedică editorii australieni să distribuie conținut

  Facebook a decis să blocheze atât utilizatorii australieni, cât și publicațiile pentru a nu mai partajara conținutul de știri și conținutul conex. Decizia vine în urma măsurii de reglementare propuse în Australia.

  Este vorba despre legea care obligă giganții de tehnologie să plătească organizațiile de știri australiene pentru utilizarea conținutului lor. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Reprezentanților din Australia. Se pare că sunt suficiente voturi pentru a trece și de Senat, a informat The New York Times.

  Proiectul de lege vizează și Google, care la un moment dat luna trecută a amenințat că va părăsi țara în totalitate. Cu toate acestea, Google a decis de atunci să înceapă să încheie acorduri cu principalele organizații media australiene. Se pare că Facebook nu va urma exemplul, cel puțin deocamdată.

  “Legea propusă înțelege greșit relația dintre platforma noastră și editorii care o folosesc pentru a partaja conținut de știri ”. Asta se arată într-o postare pe blog a lui William Easton, directorul general al Facebook Australia și Noua Zeelandă.

  „Ne-a lăsat să ne confruntăm cu o alegere strictă: să încercăm să respectăm o lege care ignoră realitățile acestei relații sau să nu mai permitem conținut de știri în serviciile noastre din Australia. Cu o inimă grea, o alegem pe aceasta din urmă. ”

  Facebook explică consecințele pentru utilizatori și editori

  Modificarea politicii Facebook va avea consecințe puternice pentru utilizatori și pentru organizațiile media. Postarea de blog a lui Easton prezintă patru categorii distincte care vor fi afectate:

  Editorilor australieni: „Li se interzice accesul sau postarea oricărui conținut pe paginile Facebook. Administratorii vor putea în continuare să acceseze alte funcții din pagina lor de Facebook, inclusiv Statistici și Studio de Creație. Vom continua să oferim acces la toate celelalte servicii Facebook standard, inclusiv la instrumentele de date și CrowdTangle. ”

  Editorii internaționali: „Pot continua să publice conținut de știri pe Facebook, dar linkurile și postările nu pot fi vizualizate sau partajate de publicul australian.”

  Utilizatorii australieni: „Nu pot vizualiza sau distribui conținut de știri australian sau internațional pe Facebook sau conținut de pe paginile de știri australiene și internaționale.”

  Utilizatorii internaționali: „Nu pot vizualiza sau partaja conținut de știri australian pe Facebook sau conținut de pe paginile de știri australiene.

  Facebook spune că folosește o „combinație de tehnologii” pentru a restricționa conținutul de știri. De asemenea, va avea procese de revizuire a conținutului eliminat din greșeală. Însă, nu distribuie aceste procese în acest moment.

  Facebook consideră că legea penalizează pe nedrept platformele

  Postarea lui Easton pe blog arată clar că Facebook a văzut această măsură ca o ultimă soluție. Compania spune că doar 4% reprezintă conținutul de știri din News Feed.

  Facebook spune că a condus aproximativ 407 milioane de dolari în trimiteri către editorii de știri australieni. Acestea sunt motivele pentru care consideră că proiectul de lege penalizează pe nedrept platformele tehnologice .

  „Am fost pregătiți să lansăm Facebook News în Australia și să creștem semnificativ investițiile cu editorii locali, cu toate acestea, am fost pregătiți să facem acest lucru doar cu regulile corecte,” spune Easton.

  „Această legislație creează un precedent în care guvernul decide cine încheie aceste acorduri de conținut de știri și, în cele din urmă, cât de mult plătește partea care primește deja valoare din serviciul gratuit. Acum vom acorda prioritate investițiilor către alte țări, ca parte a planurilor noastre de a investi în noi programe de licențiere și experiențe de știri. ”

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here